hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
magazin [program]  2016. június 15. szerda   16:01
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Dunapest fesztivál - Zenei programok


  A cappella, A38 bulik, „egyszálgitáros” fellépők a június 16-19. közötti Dunapesten
  A zenei programok lesznek túlsúlyban a csütörtökön kezdődő Dunapest művészeti és urbanisztikai fesztiválon, de a dunai helyszíneken rengeteg ingyenes színházi, filmes, képzőművészeti, irodalmi, urbanisztikai, közösségi, családi és sportprogramot is szerveznek.
  
  Könnyűzene és filmek az A38-on
  
  A Dunapest könnyűzenei programjainak központja az A38 Hajó, ahol fellép többek között az osztrák Dorian Concept Trio, a Mius és Jónás Vera is. Oliver Thomas Johnson, művésznevén Dorian Concept a kortárs európai elektronikus zene egyik vitathatatlan zsenije, első absztrakt downtempo lemezével hatalmas sikert aratott, a második már a Ninja Tune-nál jelent meg. A Mius Álmos Gergely egyszemélyes projektje, első albuma a német Sonar Kollektiv gondozásában nemrég megjelent Eigengrau. A fiatal dalszerző-gitáros-énekesnő, Jónás Vera az utóbbi idők egyik legnagyobb felfedezése: zenei tanulmányai nagy részét a londoni Centre of Contemporary Music-on végezte, évek óta Londonban és Budapesten él és alkot. Jónás Vera Experiment nevű zenekarának első nagylemezét, a Game-et a függetlenek egyik legfontosabb nemzetközi fórumán, az Independent Music Awardson több kategóriában is jelölték. Az A38-as koncertek után természetesen bulik is lesznek, pénteken a British mood brit zenéire, szombaton Ludmilla, a Dublic ikrek és a Ninjabreakz DJ Krueger születésnapi szettjére táncolhatunk, ráadásul belépődíj nélkül.
  
  A cappella a Várkertben
  
  A Hangvető szervezésében fesztivál lesz a fesztiválban: nemzetközi Budapest A Cappella Fesztivál a Várkert Bazárban. A hangszer nélküli csoportos éneklésnek színes hagyományai vannak szerte a világban, és a Hangvető célja, hogy a legszebb, elsősorban többszólamú énekes hagyományokat megismertesse a magyar közönséggel és különleges kulturális eseményként a külföldi turistákkal is. A Várkert Öntőház Udvarát három napig zengik be a finn, grúz, svéd, zimbabwei, bolgár és magyar dallamok.
  
  Egy szál gitárral a Kopaszi-gáton
  
  Vasárnap 16 órától óránként más dalszerző-énekes lép fel egy szál gitárral a Kopaszi-gáton, köztük a magyar nyelvű dalait francia elemekkel színesítő Szeder, vagy a félig stockholmi, félig budapesti I Am Soyouz, Make Dávid The Devil´s Trade-je, sőt, A Dal Felfedezettje, Petruska és Beck Zoli is.
  Filmek, színház, vizes installáció, családi programok.
  A zenei, filmes és utcaszínházi programok mellett különlegesnek és nagyon látványosnak ígérkezik a német Julius Popp szöveget formáló vízesés installációja, amelynek megnyitója egyben a fesztivál első eseménye is - a Ludwig Múzeum a művészet és a tudomány határait kutató világhírű alkotó nagyszabású, helyspecifikus installációjával csatlakozik a programsorozathoz. A londoni olimpián és a New York-i MoMA kiállításán is bemutatott Bit.Fall című munka egy látványos vízfüggöny: a lehulló vízcseppek folyamatosan változó, „folyékony” szavakat formálnak, amiket egy számítógépes algoritmus választ ki magyar honlapok leggyakrabban előforduló tartalma alapján. Az installáció a fesztivált követő időszakban is látható lesz a Ludwig Múzeum előtti téren.
  
  Kenuépítés, tematikus séták, városi játék
  
  A Duna mindezek mellett témája is a fesztiválnak: a BUPAP sétáján például Dunajcsik Mátyás író, költő mutatja meg, hol volt a város világítótornya és az egykori hajóhidak a Dunán, a Mindspace pedig városi kalandtúrára várja az érdeklödőket. Sőt, a pesterzsébeti, gyönyörűen felújított Hullám Csónakházaknál a TECHNIKA1 Nyitott Műhely és az Amatőr Hajóépítők Közössége tart közös hajóépítő workshopot: az itt, a résztvevők által készített hajók haza is vihetőek. De sportolni magán a fesztiválon is lesz lehetőség: a SUHANJ! mozgásukban vagy látásukban korlátozottakkal együtt szervez rövidebb közösségi futást, a Kvázibárki futóközösség pedig „gerilla” félmaratonnal és maratonnal készül a Duna mentén.
  A szervezők természetesen a családokra is gondoltak: többségében a Kopaszi-gáton, a BVA Öbölben készülnek sok gyerekprogrammal, például művészeti és kézműves foglalkozásokkal, ügyességi játékokkal és Rutkai Bori Bandájával.
  
  A június 16-19. között megrendezett Dunapest művészeti és urbanisztikai fesztivál programjainak többsége ingyenes, és mindegyik kapcsolódik valamilyen formában a Dunához, akár a témát, akár a helyszínt tekintve. A négynapos esemény tizenegy úszó és vízparti helyszínén összesen hetven művészeti és urbanisztikai programot szervez a Kultúrkombinát Kft. Budapest Főváros Önkormányzatával és a BVA-val összefogásban. A rendezők szándéka, hogy fontos kortárs alkotókat mutassanak be és új együttműködéseket indítsanak el, miközben a Dunára és a városlakók folyóval való kapcsolatára irányítják a figyelmet.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 last hope    howl    vektor    clairvo    ramones    trick or treat    honnan tudod    cool head klan    szarka gyula    Óriás    agalloch    demians    steve´n´seagulls    eyes    boston manor    fekete kovács kornél    within the ruins    dr. house    noa rock    escape the fate    eye beyond sight    tracedawn    bouncing souls    the rev    mapez  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!