hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2016. június 2. csütörtök   13:17
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Killswitch Engage, Architects, August Burns Red, Atreyu, Bury Tomorrow
2016. június 14, Budapest Park



  Magyarországon meglehetősen nagy népszerűségnek örvend a modern metal/metalcore stílusirányzata, ennek köszönhetően a műfaj nagyjai szerencsére viszonylag sűrűn megfordulnak a fővárosban. Most a metalcore egyik legnagyobbjának számító Killswitch Engage jön el újra, mégpedig nem is akármilyen társaságban. A műfaj hasonló megkerülhetetlen neveit hozták magukkal, mégpedig Architects, August Burns Red, Atreyu, Bury Tomorrow fogja bombázni a hallójáratokat június 14-én, a Budapest Parkban.
  
  Az Overcast és az Aftershock zenekarok romjain alakult Killswitch Engage-t tartják sokan a metalcore stílus megalkotójának. Az Amerikában mindig is kultikus tisztelet övezte hardcore csapatok zenei világát vegyítették heavy és thrash metal elemekkel, ami egyrészt bátor, másrészt pedig - ahogy az idő igazolja - zseniális húzás volt. 2000-ben debütált a banda azonos című nagylemezével, és a Jesse Leach énekes, Joel Stroetzel gitáros, Mike DAntonio basszusgitáros és az Adam Dutkiewicz dobos nevével fémjelzett alakulat rögtön magára irányította a közönség és a szakma figyelmét.
  Olyannyira, hogy a következő Alive Or Just Breathing című nagylemezt már a Roadrunner Records adta ki, és tulajdonképpen ettől a perctől kezdődött igazából a zenekar sikertörténete. A kemény és brutális zenei témák mellett nagy szerepet kaptak a dallamok, főként az extrém vokálizáció mellett megjelenő tiszta ének, valamint a többször felbukkanó ikergitár szólók is. Olyan slágerek születtek ezen a korongon, mint a Temple From The Within, a Life To Lifeless, és a stílus egyik meghatározó nótája a My Last Serenade. Érdekesség, hogy Adam Dutkiewicz ezen a lemezen már nemcsak dobolt, hanem gitározott is, és később már a dobok mögött át is adta a helyet előbb Tom Gomes-nek majd a jelenlegi ütősnek, a jazz és fúziós zenében is igen jártas Justin Foley-nak. De nemcsak dobost, hanem frontembert is cserélt a zenekar, bekerült a bandába Howard Jones, aki karakteres orgánumával és képzett énekhangjával még több színt és hangulatot vitt a dalokba.
  
  2003-ban a csapat fellépett az Ozzfest-en, a When Darkness Falls című nótájuk pedig bekerült a Freddy vs. Jason című horrorfilm betétdalai közé. Majd következett a 2004-es The End Of A Heartache lemez, ami a Billboard 200-as listáján a 21. helyet szerezte meg, és megjelenése óta több mint 500 ezer példányban kelt el az Államokban és vált aranylemezzé. Ebben az évben pedig Ausztráliában a legendás Anthrax zenekarral turnéztak nagy sikerrel. Elismerésből pedig jutott még a csapatnak, hiszen az albumot a Legjobb Metal Album kategóriában Grammy Díjra is jelölték olyan előadók társaságában, mint a későbbi győztes Motörhead, a Cradle Of Filth vagy a Hatebreed. Egy DVD-vel is jelentkezett a banda, mely a (Set This) World Ablaze címet viselte, és talán mondani sem kell, szintén bearanyozódott az Egyesült Államokban.
  Ezek után sem apadt a tagok lelkesedése, és folytatták hódító hadjáratukat, aminek következő állomása az As Daylight Dies-ra keresztelt nagylemez volt. Ahogyan azt megszokhattuk a zenekartól, ez a korong is roppant népszerű lett az egész világon. Olyan zenekarokkal játszottak az elkövetkező időkben, mint a Dragonforce, a Chimaira, valamint a The Haunted. A nagyobb fesztiválok elképzelhetetlenné váltak nélkülük, megfordultak például az Iron Maiden és a Slayer, társaságában a Download fesztiválon, vagy az ausztráliai Soundwawe-en, ahol többek között az Offspring-el és az Incubus-al is játszottak. Szokatlan, hogy 2009-ben a banda nevét viselő, Killswitch Engage című albumot hozták ki, mégpedig azért, mert ugyanilyen „self titled” korongot már kiadtak egyszer 2000-ben, debütálásként. A két alkotás között semmi összefüggés nincsen, a 2009-es lemez teljesen új dalokat sorakoztat fel, a jól megszokott Killswitch Engage stílusban.
  
  A már jól bejáratott hang, Howard Jones azonban váratlanul kilépett a csapat kötelékéből, a nagy sokkhatást kiváltva. A rajongók azonban megnyugodtak, amikor az első énekes, Jesse Leach tért vissza, így garantálva a folytonosságot. Vele könnyű volt felvenni a fonalat, különösen hogy a Adam Dutkiewicz-cel már volt közös projektjük, Times Of Grace néven, így a folytatás adta magát.
  A 2013-as Disarm The Descent ezáltal egy ismét energiától duzzadó szörnyeteg lett, rajta temérdek kiváló nótával. A rajongók szerint a klasszikusnak mondható The End Of Heartache és As Daylight Dies óta nem adtak ki ennyire jó lemezt. Mára azonban még egy koronggal bővült a repertoár, az Incarnate című album szintén nem okozott csalódást a zenekar rajongóinak.
  
  És hogy kiket láthatunk még ezen a június 14-i estén? Az Architects-et pár hónapja már láthattuk a Parkway Drive vendégeként, a brit csapat viszont azóta kiadott egy új lemezt, All Our Gods Have Abandoned Us címmel, szóval semmiképpen sem önismétlő előadás várható. Fellép még az August Burns Red az államokból, akik pár éve szintén jártak már itt, és az egyik legizgalmasabb, legtechnikásabb metalcore bandának tartják őket. Az utolsó két albumot, a 2013-as Rescue & Restore-t és a tavaly megjelent Found In Far Away Places-t különösen nagyra értékelték a rajongók.
  Jelen lesz az 1998-ban alakult, tehát szintén a műfaj korai éveiben már jelen lévő Atreyu, akik pár év kihagyás után 2014-ben aktivizálták magukat újra, egy évre rá pedig új lemezt is kiadtak, Long Live címmel. A Bury Tomorrow pedig a brit színeket erősíti, eddigi négy, nagy elismerést kiváltó nagylemezével.
  
  Bátran mondhatjuk tehát, hogy a június 14-én Budapest Park a metalcore műfaj legaktuálisabb, legizgalmasabb bandáit hozza el számunkra, ezen az eseményen garantált az óriási tombolás. Az early bird jegyek már elfogytak, elővételben és a helyszínen 8499 Ft-ért lehet jegyet váltani, de van még Terasz kiegészítő jegy 4499 Ft-ért, Terasz jegy 11999 Ft-ért és Heineken Lounge jegy 149999 Ft-ért.
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 holy grail    dax flame    zakk wylde    british sea power    kells    the unknown    limb for a limb     király!    heathen    battle beast    toportyán férgek    kilian    dawncore    amber schmidt    zenés-táncos    fertőzés    in this moment    structures    brendan tobin    continoom    amber smith    flowers of whores    fish!    sterbhaus    kiske  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!