hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
interjú [hazai hangok]  2016. május 12. csütörtök   16:18
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
”Egy sokkal érettebb, úgymond felnőttebb Punnany vagyunk” – interjú Meszes Balázzsal a PunnanyMassif énekesével


  Hihetetlen, de pont 10 évvel ezelőtt jelent meg a PunnanyMassif első lemeze, a Körkorkép. Azóta persze rengeteg minden történt a csapat körül, idén például pause-t nyomtak a folyamatos jövés-menésre és a stúdiózáson túl csak néhány fesztiválon és a Budapest Parkban lépnek fel. Itt viszont négyszer is, most május 13-14-én tartják a meglepetésekkel és vendégekkel megpakolt nyárindító Punnany Hétvégét, ahol újrabemutatják a kezdeteket jelentő Körkorképet és a FEL#2 bemutatójával arról is helyzetjelentést adnak, hol tart most az ország egyik legnépszerűbb koncert zenekara. Arról, mi újság a csapat háza táján és milyen extrákkal készülnek a koncertekre, Meszes Balázst, a zenekar énekesét kérdeztük.
  Év elején alkotói szünetre vonultatok, hogyan zajlik a töltekezés, mivel ütitek el a koncertektől felszabadult időt?
  
  Kezdetben azt gondoltam, hogy kevesebb lesz az idő, amit zenével töltünk. De a szakmánk az életünk, és ha nem is járunk rendszeresen koncertekre vagy hallgatunk új előadókat, albumokat, a stúdióban igencsak gyakran megfordulunk. Jó érzés, hogy épp csak befejeztük az új albumot, máris vannak új ötletek, új felvételek. Természetesen előfordul a közös vacsora, főzéssel, italozással egybekötött brainstorming is… a magam részéről pedig szeretek moziba, piacra járni és fotózni a nagyvilágot. Ilyen esetekben könnyedén kikapcsolok, ha úgy tetszik, feltöltődöm.
  
  Idén 10 éves az első albumotok. Milyen érzés volt újra elővenni a Körkorkép dalait? Visszanézve mennyire vagytok vele elégedettek?
  
  Felsorolhatatlan, hogy mi minden változik meg ennyi idő alatt… Néhány gondolat idejétmúlt vagy új megvilágításba került, de én továbbra is egy kiváló, mind zeneileg, mind szövegben erős anyagnak gondolom a Körkorképet. A zenekaros megszólalás az évek alatt gyönyörűen összecsiszolódott, több, az albumon szereplő dalt már korábban is megszólaltattunk élőben, a különbség annyi, hogy most teljes egészében hallható lesz a lemez.
  
  A 10 éves újrabemutató kicsit olyan, mint egy második esély, ezúttal tízezres közönség előtt adhatjátok elő az első album dalait. Hogy érzitek, mennyire tudnak majd vele azonosulni az újabb rajongók?
  
  Sokan mondják, hogy ez más, ez már nem a 2006-os Punnany. Valóban! Egy sokkal érettebb, úgymond felnőttebb Punnany vagyunk. Sok élménnyel és tapasztalattal, rengeteg koncerttel a hátunk mögött, megannyi rajongó szeretetével telve. A dalaink mi vagyunk, belőlünk szólnak, így az mind hiteles lesz, legyen szó 2006 vagy 2016 bármely daláról.
  
  A mostani dupla koncert azért is különleges, mert itt debütál a FEL lemez második része is. Mit várhatunk tőle?
  
  A Fel#2 nehezen megszült gyermek. Az elmúlt évek dömpingje alatt kevesebb kreatív energiát tudtunk felszabadítani. Pár dal külön-külön már megjelent, mint pl. az Utolsó tánc vagy a Vendéglátós, de az album gerincét az év elején adódott plusz idők termései adják. Azért is szerencsés a dupla bemutató, mert érzek némi hasonlóságot a két lemez között. Így azt gondolom, legyen a rajongónk régi vagy új, egyaránt talál magának szerethető etűdöt a Fel#2-n. Azt még hozzátenném, hogy a Parkban debütál élőben a Nem szerelem, illetve a Papp Szabival alkotott új dalunk, a Partizán is!
  
  Idén nyáron „klubkoncerten” csak a Parkban léptek fel. Készültök valamilyen meglepetéssel, vendégekkel ezekre a koncertekre?
  
  Farkas Zsolt, alias Bakter barátunk mindkét nap, pénteken Papp Szabi, Herrer Sári és Svajcsik Kristóf, szombaton pedig az InFusionTrio, az EnemySquad, Takáts Eszti, a Hősök, Marsalkó Dávid, Delov Jávor és Fábián Juli színesítik az estet. Persze az előadókon kívül várhatóak egyéb látványos meglepik is.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával
Interjú az Auraleak vokalistájával, Hex-szel
A Barba Negra új helyre költözik!
Interjú az Ǝ.N.D. zenekarral
Nest of Plagues interjú: Közös tetoválás és fűnyírás, mint hobbi
Megjelent a Lélekhelyek kislemez: interjú az Illetve zenekarral
Talk2night: új nagylemez, új videóklip és interjú
Interjú Petrás Jánossal az Europica zenekar születéséről
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 mole listenig pearls    the poster boy    Árstíð    contraband    no doubt    george benson    brendan tobin    heisler zsófia    pat metheny    warbringer    nyomorultak    dornenreich    dragon hunters    hailee steinfeld    headstock    the trade    velőrózsák    four year strong    való világ    felemelkedés    emarosa    venom    pattinson    alexisonfire    stone sour  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!