hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
beszámoló [fesztivál]  2004. április 9. péntek   12:10
nincsen hozzászólás

szerző: Móni
Negyedik Backpacker´s Spring Fesztivál
2004 március 12-13-14, Gödör Klub

  Végre elkezdődött a tavasz (akkor legalábbis úgy nézett ki), és vele a már hagyományos Backpacker´s Fesztivál, jelezve az előttünk álló szabadban töltendő estéket. Idén is három nagyjából homogén nap, amit nem zavart meg semmi, hiszen most a hétfő is szabad volt. Természetesen most is a Gödörben zajlott a rendezvény, két helyiségben (bent és a kávézóban). Az akvárium-teremben kiállítást láthattunk, képekkel és egy érdekes szoborral, ami leginkább egy
  lovagló hóemberre emlékeztetett. Az első napra, péntekre talán az jellemző legjobban, hogy az egymás után fellépő zenekarok egy zenei kontinumot képviseltek, a zúzósabb rockzenétől a könnyen emészthető, (részben) elektronikus zenéig. Ennek örömére szinte megtelt a Gödör, a még éppenhogy elviselhető szintig.
  
  Az első zenekar az Ankou volt, punk elemekkel tűzdelt rockzenéjükkel nem igazán lopták be magukat a szívembe. Az utánuk következő Space Monkeez egy különlegesebb irányzatot, egy amolyan „elektro-metal”-t képviselt, számaik angol nyelvűek. Két tagjuk megjárt már egy metálzenekart, majd később trance-re váltottak, az így szerzett tapasztalatokat használják fel most is. A Heaven Street Seven zenéje már népesebb rajongótábort vonzott, s elkezdődött a tánc. A velem levők nagy bánatára ezúttal nem sok régi számot játszottak, inkább a legújabb lemezről, meg az előzőről (az elmaradhatatlan Krézi sráccal). Reméljük nem hanyagolják el a gyökereket sem a jövőben. A hangulatra viszont nem lehet panasz, ráadásul nem özönlötték el sikítozó tizenévesek sem a színpad előtti teret, így még örgegnek sem éreztem magam. Egy szám erejéig Livius is feltűnt, és megcsillogtatta énektudádást.
  
  A Másfélnek sajnos elég rövid idő jutott, de mivel körülbelül két héttel ezelőtt láthattuk őket az A38 Hajón, nem maradt hiányérzetem. Levente bejelentette, hogy ők sem fiatalok, meg mi sem, ezért abbahagyják. A ráadás ennek ellenére nem maradt el. Amúgy is hosszúra nyúlt egy kicsit ez az este, és mert nem mindenki bírja reggel 5-ig, főleg, ha még két nap hátra van a fesztiválból. A Korai Öröm-re mégis nagyon sokan voltak még kíváncsiak, ahogy az el is várható volt, bár én majdnem elaludtam, mire elkezdték. Tibi most nem beszélt olyan sokat, viszont most rajta kívül két hastáncos is szórakoztatta a közönséget. A koncert alatt a már megszokott „megszűnt a külvilág”-érzés kerített hatalmába. Aztán már nem bírtam tovább, a végkimerülés előtt egy egészen kicsivel muszáj volt elindulnom.
  
  A második, szombati nap a hardosabb hangulat jegyében telt el, kezdve a kört a jó értelemben vett tiszta idétlen Fürgerókalábakkal. Volt ott ugrándozás a színpadon, meg kis tánc is (pogo) a nézőtéren. Őket a mostanában sokadik énekest magáénak tudó FreshFabrik követte, talán egy icinykét mintha kisebb lendülettel mint amikor anno réges-rég megismertem őket. Azért így is megvolt az, amiért ők a csúcs felé jártak, azaz a tiszta lendület. Ezt követően az éppen mostanában frisslemezes Black-Outtól egy jól megszokott, rutinos koncertet kapott ezen az estén a rajongók hada. A mostanában kis mellékutakon járó (vagy lehet az is, hogy éppen útkereszteződésben álló) énekes Kova és kis csapata most sem hazudtolta meg magát: lendületes műsor, profi előadás. Mélyen az estbe nyúlva bődültek fel a Blind Myself súlyos akkordjai. Ők is mostanság adnak ki új anyagot, s most ebből kaphattunk egy kis zúzós bemutatót.
  
  Jó, hogy vasárnapra is jutott a fesztiválból, mert amúgy ez a nap nem tartozik a kedvenceim közé, általában örülök, ha túlélem. Most sikerült kimozdulni a letargiából a koncertek segítségével. Az első zenekarról lemaradtam sajnos (Trafik, utánuk a Kelet-Nyugat játszott. Gondolom sokaknak feltűnt néhány ismerős arc, többek között a Műszaki Hibá-s Bence, Rita. Nem véletlen, hogy a zenéjük nagyon emlékeztet az említett zenekarra, gitár alappal, szaxofonnal. A közönség még nem igazán ébredt fel, összesen ketten táncoltak (+egy kutya, azt hiszem Peter Ogi-é). A formáció még teljesen friss, igazából azt sem döntötték el, mi legyen a nevük.
  
  Az utánuk következő Beat Dis már ismerős lehet több fesztiválról. Az Anima előtt gyakran fellépnek, talán mert ők is szombathelyiek. De stílusuk is hasonló, bár náluk inkább a dub a hangsúlyosabb. A következő zenekar Észtországból jött volna, de elmaradt. Aztán végre jött az Anima Sound System. Tavaly december óta nem láttuk őket Pesten, de most megígérték, hogy sok koncert lesz. Juci haja teljesen megváltozott, kicsit fura így, elsőre ez tűnt fel. Egyébként minden a régi, a lendület megmaradt. Három ráadás-számot is játszottak, legutoljára a Marihuanát. A belső terem amúgy egy picit mintha a vízen lennénk, szinte hullámzott a tömeggel együt olyannyira, hogy a végén még a színpadon lévő szintetizátor is lefordult az álványáról. Mindezek ellenére a hangulat nagyon megvolt, hiányzott is már a kiéhezett közönségnek egy ilyen fergeteges buli. No és így szakadt meg végül is idén a Hátizsákosok Fesztiválja.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

VilágVeleje Produkció

 programajánló: 
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
 kiemelt 
Megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze, a SEMMI
  
A most megjelenő ötödik Elefánt nagylemez, a SEMMI az előző két albummal együtt alkot egy univerzumot, miközben zeneileg és szövegében is minden eddiginél jobban elrugaszkodik a zenekar “megszokott” világától

Palaye Royale a Barba Negrában!
Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 novelists    kapcsolat    julian sas band    cloud 9+    artweg    tilos az Á    hó márton    kiss    todd phillips    rage    gyár fesztivál    svart crown    the biters    nile    maradandó károsodás    wildbirds & peacedrums    architects    devildriver    jörg uken    hawthorne heights    assassin    dordeduh    nicole holofcener    kristóf norbert    kung fu panda 2  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!