hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
magazin [program]  2016. április 25. hétfő   04:24
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Swing Highlights a Nemzetközi Jazz Napon


  2011-ben Herbie Hancock javaslatára az UNESCO április 30-át Nemzetközi Jazz Nappá nyilvánította. Az ENSZ tagszervezete azért kiáltotta ki Nemzetközi Jazznapnak ezt a napot, hogy a műfaj oktatási és kulturális hasznát, demokratikus szellemét felmutassa. Fantasztikusan rövid idő alatt igazi világnap lett belőle, rendre vagy kétszáz országban rendeznek kapcsolódó eseményeket, így 2014-től a UNESCO magyar szervezetének égisze alatt, hazánkban is elindultak a jazz világnapjához kapcsolódó események.
  
  Swing Highlights – azaz „éles megvilágításba” helyezzük a ´30-as évektől napjainkig ívelő swing - frivol, fehér inges, dohányfüstös miliőjét. Többek között Ella Fitzgerald, Frank Sinatra dalaival ezt a hangulatot idézik fel Bolba Éva, Majsai Gábor, Varga Ferenc, Balássy Betty és a Studio11 Ensemble. Fly Me To The Moon, The Lady Is A Tramp, Makin´ Whoopee, – úgy izzanak fel a ritmusok, mint a Las Vegas-t jelző tábla a sivatagi napsütésben..
  A hagyományos swing kompozíciók mellett elhangzik például a Cool a West Side Story-ból, amely talán a swing kvinteszenciája Bernstein improvizatív kortárs zenébe hajló megfogalmazásában, de a modern hangszerelés mellett megőrizvén a swing-re oly jellemző dallamosságot.
  
  Bolba Éva óvodás kora óta színpadon van. Első ízben talán a Studio11 zenekarral lépett színpadra. Aztán később elvégezte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen jazz-ének szakát is, és számos formációval szerepelt ország- és világszerte. A Hot Jazz Band állandó vendég énekese volt hosszú évekig.
  
  Majsai Gábor első profi együttese a Wastaps volt, funky és soul zenét játszottak, majd több összeállítással végigturnézta Európát. Ezután számtalan produkció és siker: Besenyő Blues Band, BaráTom Jones, és legújabb albuma a Swing és Boogie. Múlt és jelen értékeit olvasztja össze, és így marad aktuális.
  
  Varga Feri azon fiatal előadók közé tartozik, aki egy népszerű televíziós versenyen tűnt fel, de szemben oly sok sorstársával, az ő sikere tartósnak bizonyult. Köszönhető mindez kimagasló tehetségének, és a zenével szembeni nagy szakmai alázatának.
  
  Balássy Betty jazz énekes, énektanár zenei karrierje 2000-ben indult be, amikor egy Nemzetközi Jazz Énekversenyen I. helyezést ért el. Ezt követően számtalan formációval koncertezett országszerte, képzettségének köszönhetően rengeteg népszerű előadó lemezének, produkciójának közreműködője.
  
  A Studio11 zenekar története a közszolgálati rádió égisze alatt 1963-ban indult Zsoldos Imre és Dobsa Sándor vezetésével. A zenekar évtizedeken keresztül meghatározó részese volt a magyar könnyűzene fejlődésének, fontos dalok, produkciók megszületésének közreműködői lehettünk. A több évtizedes művészi tevékenység eredménye tengernyi hanghordozón, televízió- és rádiófelvételen hallható, látható. A jelenleg művészeti társulatként működő Studio11 Ensemble a legkülönbözőbb összeállításokban formát öltve, a jazz és a könnyűzene valamennyi stílusában mindig is a szabad zenélés útjain jár.
  
  Rátonyi Róbert – zongora; Barbinek Gábor – harsona; Boegán Péter – dob; Csejtei Ákos - tenor-, szoprán sax, fuvola; Ducsai Szabolcs - trombita; Gátos Iván - szintetizátor; Kalmus Pál - bariton, alt, szoprán sax, b.klarinét, fuvola; Magyar Ferenc – trombita; Nagy Balázs - alt-, szoprán sax, klarinét; Takács Donát - basszus; Tóth Gyula - gitár; Zsoldos Béla - vibrafon, ütőhangszerek.
  
  New Orleans Club
  
  2016. április 30. 21 óra
  belépés ingyenes
  
  Asztalfoglalás:
  New Orleans Club - 1066 Budapest, Lovag u. 5., 06 1 269 49 51, restaurant@neworleans.hu
  (kapunyitás: 19 óra)



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 witkin    darkthrone     noomi rapace    morningdeer    loch vostok    nasum    bam margera    redrum inc.    kilian    rudolf péter    attack attack    rivers run dry    michael douglas    disney    paganfest    brasnyó antal    underground magazin    world war z    inhale me    nicia    zinfield    norther    skálmöld    leander risingleander    death valley screamers  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!