hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2016. március 17. csütörtök   18:37
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Royal Hunt: lemezbemutató az A38 Hajón
2016. április 3., vasárnap 19h, A38



  Új lemezével és nemrég kiadott koncertalbumával tér vissza Budapestre a Royal Hunt. Az amerikai D.C. Cooper által vezetett dán progresszív rockzenekar tizenharmadik, Devil´s Dozen című stúdióalbuma tavaly nyár végén jelent meg, és a dalokat április 3-án mi is meghallgathatjuk majd élőben, az A38 Hajó színpadán. Vendégzenekarként játszik Vicky Sunday és a Rocksystem.
  
  Tavaly augusztusban jelent meg a Royal Hunt új, Devils´s Dozen című lemeze a Frontiers Music gondozásában. Az 1989 óta működő zenekar alapító tagjai közül a dalszerző és billentyűs, André Andersen mai napig része a csapatnak, és az ő tagsága biztosítja azt az állandóságot, amely a friss lemezt is könnyen felismerhetővé teszi: a klasszikus rockzene alapvető értékei és hangsémái találkoznak a progresszív rock korszerűbb elemeivel.
  
  André így nyilatkozott: „Nagyon örülünk, hogy bemutathatjuk új, tizenharmadik stúdiólemezünket. Miközben természetesen hűek maradtunk a Royal Hunt hagyományos zenei értékeihez, ez a lemez meglehetősen változatosra sikerült: a May You Never (Walk Alone) felpörgetett, duplázós tempójától a Heart On A Platter bluesos lépegetésén át az Until The Day balladaszerű építkezéséig számos különböző sebességű és hangulatú dalt találunk. Ahogy eddig, most is ügyeltünk a részletekre, a felvétel és a gyártás alatt is, így biztos vagyok benne, hogy minden dallamos és szimfonikus rockzene rajongó elégedett lesz az új alkotásunkkal.
  
  
  
  Fantáziadús hangszerelés, összetett kompozíciók, átható vokálok és kórusok, és még néhány klasszikus zenész is bekapcsolódott a felvételekbe, melyeknek eredményeképpen egy gondosan válogatott és kivitelezett dalokból álló új lemez született meg, ezúttal is a 2011-ben visszatért amerikai énekes, D.C. Cooper közreműködésével. Rajta és Andersonon kívül Andreas Passmark basszusgitáros, Jonas Larsen gitáros és egy új dobos, Habo Johansson tagja a zenekarnak.
  
  Idén márciusban a Royal Hunt újabb kiadvánnyal jelentkezik: Cargo néven egy duplalemezes koncertalbumot adnak ki, amelyhez hasonlót immár 10 éve nem tettek közzé. A dalok között számos újat is hallhatunk, de megtalálható rajta a teljes Paradox album is, melyet utoljára 20 éve vettek fel élőben.
  
  
  
  Az április 3-ai budapesti koncerten vendégként szerepel a hazai Rocksystem is, mely 2012-ben, hobbizenekarként alakult, ám a közös ízlésvilág, a barátság és a rockzene szeretete végül együtt tartotta a tagságot, és ma már számos saját dallal rendelkeznek, melyekre építve 2015 májusában adták ki Én a zene vagyok című első lemezüket. Szövegeikben az élet apró örömeiről, a valódi mindennapokról, a mai embereket körülvevő, őket foglalkoztató világról igyekeznek - olykor ironikus hangnemben – plasztikus képet adni.
  
  Szintén játszik az este folyamán Vicky Sunday és zenekara, akiknek tavaly jelent meg The Best Album Ever című lemezük. A számokban a funky lüktetéstől a skót népi dallamokon, jazz zongorán és country hegedűn keresztül sok minden helyet kap, mindez intenzív, metál hangzásba ültetve. A zene mégis egy egységes képet alkot, amit Vicky hangja és személyisége tart össze. A lemezre kilenc saját dal mellett felkerült az REM Losing My Religion című dalának átértelmezése.
  
  
  
  a Livesound bemutatja:
  2016. április 3., vasárnap 19 óra
  Budapest, A38 Hajó
  Royal Hunt, Vicky Sunday, Rocksystem koncertek
  Belépő: 5900 Ft
  Jegyek kaphatók országszerte az ismert jegyirodákban, a CD Pince, Hammer Zenebarlang és Headbanger üzletekben, a Ticketportal és a TEX hálózatában, valamint a a www.a38.hu weboldalon



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

A38 Hajó - Budapest

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 loreena mckennitt    auróra    dustin hoffman    bárka színház    john sykes    rio    ryan gosling    beneath the massacre    weöres sándor    distorted impalement    pixelhősök    baobinga    october    wackor    turbonegro    moby dick    sn1987a    david fincher    ghostpoet    kate beckinsale    kalózok    forsaken world    ryan tedder    josé carreras    more than a thousand  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!