hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2016. március 16. szerda   18:01
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Amorphis- Újra Budapesten
2016. április 5., kedd 19h, Barba Negra Music Club



  A decemberi vendégszereplés után ezúttal fő zenekarként, teljes hosszúságú műsorral lép fel Budapesten az Amorphis. A finn metal zenekar Under The Red Cloud című lemezét mutatja be április 5-én a Barba Negra Music Clubban, ahol a holland Textures és a görög Poem is szerepel.
  
  Az 1990-ben, Helsinkiben alapított Amorphis pályafutásával beírta nevét a metalzene történetébe, olyan lemezeknek köszönhetően, mint az 1992-es The Karelian Isthmus, az áttörést meghozó 1994-es Tales From The Thousand Lakes vagy éppen a 2006-os Eclipse, mely az első közös munkájuk volt a jelenlegi énekessel, Tomi Joutsennel.
  
  A tavaly ősszel megjelent Under The Red Cloud az együttes tizenkettedik stúdióalbuma, melynek felvételein a hat zenész mellett részt vett Chrigel Glanzmann az Eluveitie-ből, akinek fúvósbetétjeit a The Four Wise Ones és a Death Of A King című dalokban hallhatjuk. Az Opeth-ből ismert dobos, Martin Lopez szintén a Death Of A Kingben játszik ütősökön, míg a The Four Wise Ones, a Sacrifice és a White Nights című tételekben Aleah Stambridge (Trees Of Eternity) hallható vendégénekesként. A keverést és a produceri feladatokat Jens Bogren látta el. A lemezhez készült legfrissebb videó a The Four Wise Ones
  
  
  
  ”Nagy megtiszteltetés volt ilyen tehetséges zenészekkel együtt dolgozni az új lemezen – mondta el az alapító gitáros, Esa Holopainen. – Mindannyian hozzájárultak saját személyiségükkel a dalok sokszínűségéhez.” A felvételi munkák igen intenzív tempóban történtek a gitáros elmondása szerint: „Most először fordult elő, hogy reggel 8-kor keltem a felvételek megkezdése miatt. Egészen este 6 óráig ment a munka, minden egyes nap. Az új lemez hasonló irányt mutat, mint a Circle album, de részben az Elegy-re is emlékeztet. Számos különböző hangulatú dalt írtunk, de az összhatás rendkívül dinamikus és dallamos.
  
  Az első kislemezre került Death Of A King remekül szemlélteti a lemez sokszínűségét. A dal egy keleties hangulatú motívummal nyit, melyet egy kirobbanó erejű dobos rész vezet át a végig igen dinamikus fő témába:
  
  
  
  A dalszövegeket az előző négy lemezhez hasonlóan Pekka Kainulainen írta. Holopainen elmondása szerint „Pekka afféle virtuális taggá vált mára a zenekarban. A dalszövegek nem állnak egyértelműen össze egy teljes történetté, de ebbe az irányba mutatnak.” A borító grafikáit egy francia képzőművész, Jean-Emmanuel „Valnoir” Simoulin készítette, aki korábban a Laibach, a Paradise Lost, a Morbid Angel és a Watain számára is készített borítókat.
  
  Az Amorphis az új lemezt egy világkörüli turnén mutatja be élőben, mely már tavaly szeptemberben kezdetét vette. Ezt követően a zenekar csatlakozott a Nightwish aréna-turnéjához, melynek keretében decemberben Budapestre is eljutottak egy rövidebb koncert erejéig. A hazai rajongók reményei most teljesülnek, ugyanis április 5-én fő zenekarként, teljes programmal térnek vissza a Barba Negra Music Clubba.
  
  A turnén részt vesz a Nuclear Blast kiadó egy másik zenekara, a Textures is. A komplex, sokrétegű és mély koncepcióval bíró modern metalcore együttes 2001-ben alakult Hollandiában, és Phenotype című új lemezük idén februárban jelent meg. A 60 perces kiadvány egy kétrészes sorozat első darabja, a második rész Genotype címen jelenik meg egy évvel később.
  
  
  
  A turné másik vendége Görögországból érkezik: a Poem zenekart George Prokopiou alapította társaival Athénban, 2006-ban. A négy jelenlegi tag különböző zenei irányokból érkezik, és különleges, a progresszív és alternatív rockzene sajátosságait mutató dalokat írnak. Skein Syndrome című második lemezük most márciusban jelenik meg.
  
  A Concerto Music bemutatja: Under The Red Cloud World Tour 2016
  2016. április 5., kedd 19 óra
  Budapest, Barba Negra Music Club
  Amorphis, Textures, Poem koncertek
  Belépő: 5900 Ft, a jegyérétkesítő hálózatokban ill. a koncert napján 6900 Ft
  Jegyek kaphatók a Ticketportal és a Ticket Expressz hálózatában, a CD Pince, Headbanger üzletekben, valamint a www.concerto.hu és a tixa.hu weboldalakon.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 garagedays    akela    exhumed    triptykon    metrosection    waking up    chronology    ease of disgust    dance or die    ignite    crazy town    my chemical romance    párterápia        genus ordinis dei    dav    gyöngyvér    veréb fesztivál    suicide rockers    absu    dürer    colin hanks    sőrés zsolt    ian astbury    immortal  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!