hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2016. március 4. péntek   16:28
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Udo Dirkschneider speciális Accept programmal érkezik az Anvil társaságában
2016. március 29, Barba Negra



  Meglepő bejelentést tett a heavy metal egyik német megalapítónak számító Accept eredeti énekese, Udo Dirkschneider. A zenész az 1987-ben indult U.D.O. nevű saját bandájával nyomul már egy ideje, a saját szerzemények mellett természetesen pár korai Accept nótát is elő szoktak adni koncerten. Udo azonban azt mondta, szeretné végleg elhagyni az Accept-es örökséget, és a továbbiakban immár csak U.D.O. dalokat fognak játszani.
  Az Accept daloktól való könnyes búcsúhoz viszont azért dukál egy grandiózus lezárás, így az énekes egy utolsó nagyszabású turnén még utoljára az Accept-es szerzeményekre fog koncentrálni, és csak arra. Vagyis a régi rajongók álma ilyen szempontból valóra vált, hogy Udo Dirkschneider tolmácsolásában egy teljes Accept életművet élvezhetnek végig élőben. És ennek a speciális programnak Magyarország is részese, hiszen a hűséges rajongók március 29-én a Barba Negrában eleveníthetik fel fiatalkori élményeiket, nem kisebb név, mint az Anvil társaságában.
  
  Bár a koncertező társulatot természetesen az U.D.O. mostani tagsága adja, az énekes jó érzéssel ezúttal saját vezetékneve alatt futtatja ezt a turnét, ezzel is nyomatékos különbséget téve az U.D.O. aktuális működése és ezen speciális program között. És hogy mit is fogunk hallani március 29-én? A korai Accept életmű legendás nótáit, nem csak azokat a slágereket, amiket mind a mai Accept, mind az U.D.O. zenekar előhúz olykor élőben, de olyan rég elfeledett gyöngyszemeket, a csapat életében fontos mérföldköveket is, amelyekre már évtizedek óta várnak a rajongók, hogy élőben is hallhatók legyenek. Ezért is ígérkezik kihagyhatatlannak egy vérbeli Accept rajongó számára ez az esemény.
  Nézzük, mely lemezekből lesz érdemes felkészülni erre a műsorra. Az 1979-es (!) Accept nevű első album, mint debütálás mindenképpen meghatározó a banda történetében, de élőben várhatóan nem fogják megidézni. Az 1980-as I´m A Rebel című korong még mindig az útkeresés egyik állomásának tekinthető, de a címadó dal például a mai napig is elhangzik olykor élőben, erre lehet számítani ezen az estén is. Az 1981-es Breaker album viszont már áttörést jelentett, rajta számos olyan klasszikus dallal, amelyeket érdemes leporolni ezen az életműkoncerten. Az Accept ezzel a lemezzel találta meg igazán a saját hangját és kezdte meg sikertörténeti menetelését.
  
  Még magasabbra törtek a rá következő évben kiadott Restless And Wild lemezzel, amely ugyancsak a klasszikusok sorába nőtt fel, rajta olyan metaltörténelmi klasszikusokkal, mint a Fast As A Shark, Restless And Wild, Ahead Of The Pack, Neon Nights, Princess Of The Dawn. Ez az album is biztosan hangsúlyos szerepet fog kapni Udo Dirkschneider előadásában.
  Ahogy az 1983-as és 85-ös Balls To The Wall és Metal Heart korongok szerzeményei is, talán ezek minősülnek a definitív Accept lemezeknek. A banda sikerei csúcsán járt, az olyan nóták nélkül, mint a Balls To The Wall, London Leatherboys, Metal Heart, Up To The Limit, el sem lenne képzelhető az Accept. Ezek a nagylemezek is kötelezően előkerülnek egy teljes körű múltidézés esetén.
  
  Mindezek után elkezdődtek egyre nyilvánvalóbbá válni a bandán belül kialakult törésvonalak, amelyek aztán szakításhoz, majd újra összeálláshoz vezettek. Az Udo kiválása előtti utolsó korongról, a Russian Roulette-ről még számíthatunk a TV War-ra és a Monsterman-re, ezek már önmagában is csemegének ígérkeznek. Hiszen zűrös, kevésbé sikeres időszak termékei, amelyek időszakot a felek nem szívesen idézik fel. Pedig ekkortájt is születtek méltatlanul elfeledett, jó dalok, ezeknek is emléket állít Udo Dirkschneider körútja. Az újból összeállás során született, szintén kevésbé sikeres nagylemezek, mint az Objection Overruled és a Death Row, várhatóan nem fogják képviseltetni magukat ezen az estén.
  
  Régóta elfeledett Accept klasszikusok garmadája fog tehát felcsendülni ezen az estén, a rajongóknak várhatóan olyan élményekben lesz részük, mintha az 1980-as évek közepén lennének. Persze, a reszelős hangú, rikoltó metal-törpe is gazdagodott azóta pár ránccal, illetve a zenészek is az U.D.O. zenekarból kerültek átemelésre, ennek ellenére Udo-tól hiteles Accept életmű koncert várható.
  Március 29. a régi Accept estéje lesz a Barba Negra klubban, az exkluzív jelleg miatt a zenekar minden rajongójának kötelező a megjelenés. A kanadai Anvil, aki előzenekarként lép fel ezen az estén, a saját jogán is képes a heavy metal rajongók tömegét megmozgatni, így az érdeklődők két legendás banda koncertjét is élvezhetik. A jegyvásárlással érdemes sietni, mert a turné több állomása már teltházas.
  
  Jegyek:
  Elővételben: 5800 Ft.
  A koncert napján: 6200 Ft.


Kulcsszavak:
  dirkschneider     udo     accept     anvil 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó előadók: 

Tudósok

 kapcsolódó cikkek: 

A hétvégén két díjait is nyert a Libertate’89 – Nagyszeben

Egy hónap múlva kerül a mozikba a többszörösen díjazott Libertate’89 – Nagyszeben

Jelek a Balatonról - Tudomány és művészet találkozik a tó partján

Éld át újra - a Kispál és a Lovasi: Én is meg tudom csinálni (live session 2023) verzióját

3Sti Hurrá! - Időket dúdolva, digitális szerzői kiadás
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Válogatott zenei emlékek a Pink Floyd életművéből
Republic 35
 kapcsolódó fotók: 

UDO - 2016. március 29. BARBA NEGRA MUSIC CLUB - DIRKSCHNEIDER BACK TO THE ROOTS TOUR 2016!

ANVIL - 2016. március 29. BARBA NEGRA MUSIC CLUB - DIRKSCHNEIDER BACK TO THE ROOTS TOUR 2016!
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 pigs might fly    julie taymor    imperial age    redneck zömbiez    vidámpark    babymetal    engel    kispál attila    polod    tyr    o´sullivan    monster magnet    sidetracked!    jambalaya    sherlock homes    csizmás    pénzcsináló    the order of apollyon    sights & sounds    synchronring    tóth vera    obscura    wildbirds & peacedrums    lighthouse project    Őrült  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!