hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2016. március 1. kedd   16:09
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
DER WEG EINER FREIHEIT (D); THE GREAT OLD ONES (F) és a HARAKIRI FOR THE SKY (A) Dürer kert palettáján
2016. március 27., vasárnap 19h, Dürer kert



  Március huszonhetedike a black metál nagy ünnepe lesz: először lép fel Budapesten a Seasons Of Mist, illetve a jelenlegi színtér egyik legkülönlegesebb zenekara, a Der Weg Einer Freiheit! A Dissection- vagy a Sacramentum-féle riffközpontú, egyszerre dallamos és agresszív vonalat továbbvivő német csapat tavaly jelentette meg eddigi legerősebb albumát, a Stellart, amit egy nagyszabású európai turné keretében itthon is bemutatnak. A méltó felvezetésről a Cthulhu-mítoszt poszt-black metálba fordító The Great Old Ones, illetve a hasonló stílust képviselő Harakiri For The Sky gondoskodik majd.
  
  Az 1994-ben, Svédországban alakult Der Weg Einer Freiheit... kezdhetnénk akár így is a szöveget, hiszen a német trió zenéjét hallgatva alig tűnne fel valakinek a kis hiba. A 2009-ben alakult zenekar bevallottan a black metál második generációjának elsöprően agresszív, dallamos riffekben és blastbeatekben tobzódó és északian fagyos-melankolikus atmoszférával bíró világát idézi meg. Dissection, Dawn, Sacramentum, Dark Funeral – a sor a végtelenségig folytatható. Számos kortársuktól eltérően viszont a Der Weg Einter Freiheit több, mint egy tisztelgés a nagy elődök előtt; pont annyira formálják a maguk képére a hatásokat, hogy az több legyen szimpla múltidézésnél.
  
  Jó helyről meríteni természetesen bármelyik zenekar tud, azonban kevesen képesek olyan magas technikai színvonalon kivitelezni az ötleteiket, amelyen a négy tag. Tobias Schuler dobost rendszeresen a műfaj legjobb zenészei között említik, akárcsak a gitárosból a második album óta énekessé is előlépett Nikita Kampradot. Ezek tudatában nem meglepő, hogy a tavaly megjelent harmadik lemezt, a Stellart már a metál egyik legnagyobb becsben tartott kiadója, a francia Season Of Mist adta ki. Ugyan márciusra már valószínűleg elolvad a hó és felenged a hőmérséklet, ez ne tévesszen meg bennünket: a Der Weg Einer Freiheit bármilyen körülmények közt képes megteremteni a rájuk jellemző, súlyos és sötét atmoszférát – a Dürer Kert sem kivétel.
  
  
  
  A 2009-ben alakult The Great Old Ones a kurrens francia extrém zenei színtér egyik legizgalmasabb zenekara. Eddigi két albumuk alapja a hol sötéten örvénylő, pszichedelikus, hol pedig riffelősebb black metál, poszt-rockos, indusztriális hatásokkal. A legfőbb hatást mégsem a hasonló stílusban alkotó Nachtmystium vagy az A Forest Of Stars, hanem H. P. Lovecraft gyakorolta rájuk. Az öt tag annyira rajong a horror mesterének munkásságáért, hogy két évvel ezelőtti Teke-Li című albumuk lényegében egy, Az őrület hegyeire alapuló konceptlemez. Ez pedig az atmoszférára is rányomja a bélyegét: egyszerre magába szippantó és iszonytató, nehéz tőle szabadulni. Tökéletes alapozás a főzenekar előtt.
  
  
  
  A Harakiri From The Sky tavaly novemberben az énekesük betegsége miatt lemondani kényszerült a budapesti koncertjét, márciusban viszont már – ígéreteik szerint – semmi sem állhat a fellépés útjába. A bécsi duó, akárcsak a Woods Of Desolation vagy az Alcest, a klasszikus black metál tremolós riffelés – blastbeatek eszköztárát ötvözi a shoegazere jellemző zajos, hömpölygő gitárokkal. Erre pedig jön az énekes J.J. hol krákogó, hol sikoltásba csúszó, de az érzelmektől szinte mindig túlcsurdoló hangja és az eddigi két lemezt átszövő melankólia. Esendő, utaztató és felemelő.
  
  
  
  2016. március 27., vasárnap 19:00
  Dürer Kert, Ajtósi Dürer sor 19-21.
  
  Jegyár: 3500 Ft, elővételben (100 darabra limitált): 2500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók a CD Pincében (50 db), illetve online a TIXA rendszerében (50 db).



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 in this moment    ashes you leave    nonverse    ripoff raskolnikov    k.i.z.    tim owens    mercyful fate    cavalera conspiracy    rupert grint    dvd film    fekete zaj    dew-scented    eluveite    primus    papa roach    ronnie james dio    cancer bats    nick mccarthy    brandon flowers    cannabis corpse    5 yards    bognár szilvi    noctem    the stone roses    offspring  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!