hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2016. február 11. csütörtök   19:32
nincsen hozzászólás

szerző: Utazó
Luca Turilli´s Rhapsody, Iron Mask, Asylum Pyre


  Mire ez a beszámoló megszületik a Luca Turilli´s Rhapsody zenekar árkon, bokron túl jár. Természetesen nem jelenti azt, hogy ki kellene hagynunk ezt a beszámolót, hiszen nehéz szavakba önteni a Luca Turilli´s Rhapsody január 27-ei fellépését.
  
  A Luca Turilli´s Rhapsody olyan monolit anyagot hozott össze ezen az utolsó lemezén, ami mondhatni keveseknek adatik meg. A produkció és a turné magja jórészt a Prometheus Symphonia Ignis Divinus, valamint a 2012-es Ascending to Infinity anyagára épült. Az elképzelés azon része, hogy a jól bevált Rhapsody dalok garmadáját is beillesztik a műsor, bizony szintén nem vetett rossz fényt a fellépésre. Hiszen sorra hallhattunk nagy Rhapsody eposzokat a régebbi albumokról szemezgetve – túlzásba természetesen nem vitték őket (Dawn of Victory; Emerald Sword by Rhapsody; Knightrider of Doom; Land of Immortals; Son of Pain; The Pride of the Tyrant; Unholy Warcry). Ezek az eljátszott dalok véleményem szerint újra növelték Luca és zenekara ázsióját. Egyébként ha jobban megnézzük, akkor ezen a turnén kisebb-nagyobb eltéréssel négy – négy dalt választottak be az Ascending to Infinity (Ascending to Infinity; Dark Fate of Atlantis; Of Michael the Archangel and Lucifer´s Fall; Tormento E Passione), valamint a tavalyi friss, ropogós Prometheus Symphonia Ignis Divinus (Il Cigno Nero; Of Michael the Archangel and Lucifer´s Fall; Prometheus és a Rosenkreuz) albumukról.
  
  A fellépésre tényleg nem lehetett panasz. A kötelező futamok mellett bőven belefért néhány bő lére eresztett basszus, dob és gitárszóló is - amolyan levezetőnek. Ez alkalommal sem volt kérdés, hogy technikailag korrekt-e a csapat és hogy jó lesz-e a produkció. Mert az volt! Pont úgy, mint néhány évvel ezelőtt. Sokaknak gumicsont - de Luca úgy építi/építette be dalaiba a roppant fifikás zenei betéteket a zenetörténet korszakainak keresztezését, a reneszánsztól a barokkon át a gregoriánig, ahogy a nagykönyvben meg van írva.
  
  Végezetül egy ilyen előadó előtt az előzenekarok helyzete sajnos nem valami fényes. Hiszen Luca akkora kihívást jelentett, ezt a lécet a francia Asylum Pyre sem alapból, sem nekifutásból nem tudott überelni. Az Iron Mask estében azért más a kérdés, hiszen a csapatot erősítette két album erejéig (2011 Black as Death, 2013 Fifth Son of Winterdoom) az aranytorkú Mark Boals. Nem véletlenül írtam, hiszen ez a pasas olyan remek orgánummal van megáldva, amit Dokken, a Royal Hunt, Savoy Brown, Ted Nugent, Uli Jon Roth, és Yngwie J. Malmsteen sem vetett meg. Ez bizony nem kis fegyvertény! Őkelme az évek alatt nem kevesebb, mint 45 albumon hagyta ott a kéz ill. hangjegyét. Igazi utazókövet, aki jött, látott és távozott. Nem kisebb felháborodást váltott ki ezzel a lépésével itthon.
  Ezen a fellépéssorozaton helyette a portugál Artur Almeida énekelt. Egyébként az Iron Mask a korai klasszikus metal Malmsteen-féle vonalát hivatott dalaiban feleleveníteni. Első hallásra így sem voltak rosszak ezzel az Artur gyerekkel. Igaz, puritánabb volt a kiállása és a hangja, de így is minden rendben volt. Témáik kellemesen hatottak, velős virgákat nyomtak, hiszen Vasiliy Molchanov (basszus) és Dushan Petrossi (girár) alapítok ismerték a dörgést. A következő fellépésükön érdemes voksotokat az Iron Mask-ra tenni, mely kellemes tradicionális metal vizekre eveztet bennünket… az egyszer már szent!
  
  Luca Turilli csapata mellett tehát még egy figyelemfelkeltő produkciót is láthatott ma az érdeklődő közönség, érdemes volt megismerni az Iron Mask-et is. A heavy metal szerencsére továbbra sem halott, amíg ilyen bandák a színtéren mozognak, biztosan jut még néznivaló legközelebbre is.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 prometheus    rise against cover    heaven shall burn    apocalyptica    ideas    ocean eyes    callisto    alice in wonderland    jeroen tel    draconian    apey    blaze bayley    mayhem    green day    municipal waste    king diamond    beastie boys    trick or treat    hungarythm    fall out boy    kraanium    john lennon    pribojszky mátyás    die hard    avantasia  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!