hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
hírek   2016. február 3. szerda   07:45
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Hungarica: 10 éves jubileumi nagykoncert és kislemezbemutató pénteken


  2015. december 17-én jelent meg a soproni Hungarica zenekar legújabb dala, digitális kislemez formátumban, a Hammer Music gondozásában. A hazai rockélet kiválóságainak vendégszereplésével készült London hiába vár című szerzeményhez, nagyszabású videoklip is készült.
  
  A Hungarica 10 éves jubileumi nagykoncertje 2016. február 5-én, pénteken kerül megrendezésre a budapesti Barba Negra Music Clubban. A zenekar méltóképpen szeretné megünnepelni a jubileumot, számos sztárvendéget meg is hívtak azok közül, akikkel az elmúlt tíz évben együtt dolgoztak, közös dalokat készítettek, valamint akiknek zenei stílusa leginkább formálta a Hungarica arculatát.
  
  Egy rövid kérdezz-felelek a koncert kapcsán Mentes Norbert alapító gitárossal:
  
  Kérlek, foglald össze a jubileumi nagykoncert programját!
  
  „Bízunk benne, hogy ez a koncert méltó megünneplése lesz az elmúlt tíz évnek, egy olyan esemény, ahol a múlt és a jelen egy különleges zenei szimbiózisban fonódik össze. Több év után újra együtt az első öt év zenekari tagsága Sziva Balázzsal. Ez fontos részét képezi az estének, hisz nagy sikereket éltünk meg közösen.
  
  A koncert különleges vendégei: Sziva Balázs, Wéber Iréna, Hoffer Péter, Gőbl Gábor, Grzegorz Kupczyk, Tóth Attila, Sáfár Öcsi, Vörös Gábor, Kovács Koppány, Vári-Kovács Péter és még sokan mások. A vendégek között ott lesz „a lengyel Bruce Dickinson”, azaz Grzegorz Kupczyk (ex-Turbo, Ceti), akivel szintén készítettünk dalokat a lengyel nyelvű Hungarica lemezre. Ezek most élőben is megszólalnak - lengyel és magyar nyelven egyaránt. A rocklegenda a Hungarica mellett fellép saját zenekarával, a Ceti-vel is. Az estét a RomEr Akusztik nyitja. A tervek szerint a rendezvényről kép és hangfelvétel is készül.”
  
  2015 végén kihoztatok egy digitális kislemezt a London hiába vár dallal. Ezt is előadjátok majd a vendégénekesekkel?
  
  „Igen, többek között a London hiába vár is elhangzik majd, az abban szereplő vendégművészek egy részével kiegészülve. Várjuk is a koncertre azokat, akik még nem mentek Londonba! (nevet) Természetesen a dalt sem a rádió, sem a TV nem játssza, de először élőben ezen a koncerten fog felcsendülni.”
  
  Egy ilyen évforduló kapcsán szokás összegzést is készíteni az elmúlt évtizedről, megtennéd ezt röviden?
  
  „A Hungarica zenekart 2006-ban alapítottuk Hoffer Péter zenésztársammal és Pusztai Zoltán dalszövegíróval - aki Móricz- és Radnóti-ösztöndíjas költő, a Magyar Írószövetség tagja -, továbbá a Moby Dick és Auróra zenekarok szövegeit is jegyzi.
  
  Az elmúlt években olyan előadókkal készítettünk közös dalokat, mint Varga Miklós, Nagy Feró, Kalapács József, Nyerges Attila, Téglás Zoltán, Pohl Mihály, Tóth Attila, Kovács Koppány. A magyar legendák mellett szoros szakmai kapcsolatot alakítottunk ki lengyel sztárokkal, Andrzej Nowakkal, az 1979-ben alakult TSA zenekar vezetőjével, Paweł Mąciwodával, a Scorpions basszusgitárosával, illetve „a lengyel Bruce Dickinsonnal”, Grzegorz Kupczykkal.
  
  A Hungarica eddig hat nagylemezt, három EP-t és két DVD-t jelentetett meg és 2015-ben egy lengyel nyelvű lemezt is készítettünk. A 2010-ben és a 2014-ben kiadott albumunk vezette a MAHASZ Top 40 listáját. A határon túli magyarlakta területek mellett Lengyelországban is nagy népszerűséget tudhat magáénak a zenekar. Röviden egyelőre ennyi, reméljük hasonló tartalmú lesz a következő tíz év is!”
  
  A lengyel karrieretekről is vázolnál egy összefoglalót?
  
  „A Hungarica zenekar szervezésében, 2013 februárjában került megrendezésre Budapesten - a lengyel-magyar barátság jelszavával - egy nagyszabású koncert. Az eseményre a korábban említett lengyel sztárokat hívtuk meg, velük közösen készítettük el a Polak, Węgier című dalunkat. Ezt követően a zenekar meghívást kapott a lengyelországi Borne Sulinowo-ba, Európa legnagyobb military találkozójára, ahol nagy sikerű koncertet adtunk több mint tízezer néző előtt!
  
  A 2014-ben megjelent albumukon egy lengyel népdalt dolgoztunk fel, lengyel és magyar nyelven egyaránt: Rozkwitały pąki białych róż (Nyílnak a fehér rózsabimbók). 2015 július 6-án pedig megjelent a lengyel nyelvű nagylemezünk (Przybądź wolności / Jöjj el szabadság), amit egy hónappal később a lengyelországi megjelenés is követett. A lemezen vendégszerepel a két korábban említett lengyel rock/metal legenda is.
  
  Az album Lengyelországban a legnagyobb lengyel üzlethálózatokban is kapható (Empik, Media Markt, Saturn). Hasonló sikert hazai zenekar a 70-es évek magyar sztárzenekarai (Omega, LGT, Skorpió) óta nem ért el.”
  
  Hogy fogadta a lengyel közönség a lemezt?
  
  „Minket is meglepett a sikere, mert az első széria már a múlt év végén el is fogyott. Egy független lengyel kiadó (Olifant Records) a CD sikerének köszönhetően - limitált egyedi sorszámozással - 300 példányban vinyl lemezt (LP) készített piros, fehér és zöld színben.”
  
  Milyen sűrűn koncerteztek Lengyelországban?
  
  „2010 óta koncertezünk Lengyelországban, de az elmúlt években egyre többet játszunk náluk. A lemez megjelenését lemezbemutató koncertek is követték. Nyáron fesztiválokon léptünk fel, az ősz folyamán pedig az első önálló lengyel turnét csináltuk végig. November 10. és 15. között Varsó, Środa Śląska, Boroszló, Świdnik és Krakkó városaiban koncerteztünk nagy sikerrel.”
  
  Tervek az idei évre?
  
  „Folytatjuk a megkezdet utat, emellett egy olyan ösvényen is szeretnénk további nyomokat hagyni, amelyen még előttünk senki sem járt. A következő albumunk magyar és lengyel nyelven készül, Haza és hűség címmel szeptemberre várható. Addig is várunk szeretettel mindenkit február 5-én a Barba Negra Music Clubba!”



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ozzy robban a Crack Cocaine-nal. Új dal Billy Morrisonnal és Steve Stevensszel!
A brit doomgaze a Sugar Horse bejelentette új albumát: Grand Scheme Of Things-et
Blackened Rose sötét melankolikus himnusza az elveszett szerelemről
Foreign Hands- Új album, keményebb hangzás
Giga Totális Metal koncert - Pokolgép évek: Éjszakai bevetés 35! címmel - a Barba Negrában április 27-én
Vendetta- TX2 legkeményebb ütése
Naponta négy fiatal fontolgat öngyilkosságot, nekik is szól a Konyha új dala
Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze - Klippremier: Untermensch - A manipulátorok lélektana
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 brain drill    neckbreakers ball    checkmate    vojnits    hawtwhore heights    crossing eternity    finntroll    tales from the grave in space    science or society    kingdom of sorrow    idris elba    velvet revolver    mitsoura    general surgery    christina aguilera    beckinsale         szex és new york 2    born from pain    o´sullivan    carson coma    waking up    nicko mcbrain    besh o drom    admiral’s arms  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!