hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2016. január 11. hétfő   04:26
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Luca Turilli´s Rhapsody: spirituális albummal érkeznek Budapestre
2016. január 27. Club 202



  2015-ben egy újabb epikus hangvételű nagylemezt készített a szimfonikus power metal nagymestere, Luca Turilli. A Prometheus: Symphonia Ignis Divinus című albumot élőben január 27-én mutatja be Luca Rhapsody nevű zenekara a budapesti Club 202 színpadán, ahol a francia Asylum Pyre és a belga Iron Mask is játszik ezen az estén.
  
  Az olasz gitáros és zeneszerző, Luca Turilli 1993-ban alapította meg mai együttesének elődjét, a Thundercross-t, mely néhány évvel később Rhapsody néven indult el a világhír felé. Összesen tíz stúdiólemezt adtak ki, köztük olyan műfajteremtő mérföldköveket, mint a Legendary Tales, a Symphony of Enchanted Lands és a Dawn of Victory. A másfél millió lemezt eladó Rhapsody stílusát a zenei sajtóban afféle filmzenés (cinematic) metalként, avagy Hollywood-metalként jellemezték. Mindkét meghatározás jól megfogja a lényeget, hiszen a dalokat hallgatva egyszerre találkozunk a késői ´80-as évek hősies speed / power metal zenekarainak lendületével, és Luca olthatatlan szenvedélyével a mozifilmek és filmzenék világa iránt.
  
  A zenekar eredeti felállásában 2011 augusztusáig működött, amikor a két alapító, Luca Turilli és Alex Staropoli a barátságos elválás mellett döntött. Míg Staropoli Rhapsody of Fire néven zenélt tovább, Luca továbbvitte a Rhapsody nevet, saját nevét írva elé: így jött létre a Luca Turilli´s Rhapsody. Ebben a zenekarban a régi tagok közül jelenleg Dominique Leurquin (ritmusgitár) és Patrice Guers (basszusgitár) található meg, akik Alex Landenburg dobossal, valamint Alessandro Conti frontemberrel állnak színpadra. Conti igazi virtuóz énekesnek bizonyult, aki a mélyek mellett könnyedén és kristálytisztán képes a magas hangokat is megszólaltatni, és nem okoz neki gondot az agresszívebb, vagy éppen lírai és az operás hangnem sem. Tehetségéhez komoly képzés is járult, hiszen tenorként a modenai Corale Lirica Rossini zeneiskolában tanult, ahol anno a felejthetetlen mester, Luciano Pavarotti is megfordult.
  
  Az új zenekar első közös lemeze a 2012-es Ascending To Infinity volt, melyet 2015-ben követett a Prometheus: Symphonia Ignis Divinus (Prométheusz: Az isteni tűz szimfóniája) . A dalok megírása hét hónapot vett igénybe, majd a felvételek további három hónapon át tartottak. A keverés, valamint a kórusbetétek és a vendégelőadók sávjainak rögzítése további 50 napot vett igénybe – a lemezen feltűnik többek között Ralf Scheepers (Primal Fear), Dan Lucas (Karo) és David Readman (Pink Cream 69) is. Az összesen 70 perces album zeneszerzője és producere ezúttal is Turilli volt, aki egymaga komponálta a komolyzenei és a kórusbetéteket is.
  
  Az új lemez tovább megy abba a monumentális, drámai hangvételű irányba, amely már az előző kiadványnál is jellemző volt, és Luca védjegyének tekinthető. „Születésemtől fogva jelen volt életemben a zene, ezzel fekszem és ezzel kelek, és számomra a szív és a lélek hangja is zenével formálható meg. A zene egy csodálatos híd az anyagi és a szellemi világ között, én pedig ezzel fejezem ki az élet iránt érzett szeretetemet – mondta el Luca. – Az új lemezen szó esik a tudományokról, metafizikáról, a természetfelettiről, párhuzamos dimenziókról, lelki egyedfejlődésről, és a bolygóban rejlő kozmikus igazságokról szóló legendáriumról. Mindig is foglalkoztattak a létezés olyan alapkérdései, amelyek a teremtés csodáját próbálják megérteni: honnan jövünk, merre tartunk, és mi az értelme létezésünknek, hogyan működik a tér és az idő együttese, és mi történik velünk fizikai létezésünk megszűnése után. Különösen érdekelt az a közös, ősi szellemi forrás, amelyből a mai vallások kifejlődtek.
  
  Az új album ennek megfelelően tele van rejtélyekkel és titokzatos, spirituális tudással. Az Il Tempo Degli Dei című dalban egy olasz médium, Gustavo Adolfo Rol (1903-1994) hangja hallható, amint saját naplójából olvas fel. Az elsőként megjelent kislemez a Rosenkreuz volt, mely a legendás Rózsakeresztes Rend megalakulásáról szól. Lucára a Gyűrűk ura filmtrilógia is nagy hatással volt, hiszen a filmek és egy új-zélandi utazás hatására írta meg a One Ring To Rule Them All című dalt. A lemez egy epikus hosszúságú, öt részes tétellel zárul, melynek Of Michael the Archangel and Lucifer´s Fall Part II: Codex Nemesis a teljes címe. A 18 perces darab a Mihály arkangyal vezette égi seregek és a Sátán összecsapását mutatja be, a Jelenések könyve alapján.
  
  
  
  A lemezt bemutató turné európai ága bő egy hónapon át zajlik, Budapesten január 27-én láthatjuk a csapatot a Club 202-ben. A koncerteken a zenekar két profi operaénekessel is kiegészül, Riccardo Cecchi tenor és Emilie Ragni szoprán személyében - ők egyébként új lemezen is énekeltek pár dalban. A normál helyett akár VIP jegyet is vásárolhatunk, mely tartalmazza a belépőt a koncertre, valamint egy találkozási lehetőséget a zenekarral, egy aláírt posztert, Rhapsody és Prometheus limitált pengetőket, nyakpántot és stagepass-t, s mindezt kapunyitás előtti bejutási lehetőséggel.
  
  A koncerten két előzenekart is láthatunk majd: a francia Asylum Pyre 2006-ban alakult, és Heidi Chaos énekesnővel az élen dallamos heavy metalt játszik. Spirited Away című lemezük ősszel jelent meg. A belga Iron Maskot 2002-ben alakította Dushan Petrossi. A neo-klasszikus metal dalokat játszó csapat tagjai között tudhatja Mark Boals énekest is, akit számtalan egyéb előadó mellett Yngvie Malmsteen, a Dokken és a Royal Hunt is foglalkoztatott már. Az idén új kiadvánnyal jelentkező együttes legutolsó lemeze 2013-ban jelent meg, Fifth Son of Winterdom címmel.
  
  
  
  A Concerto Music bemutatja: Prometheus Cinematic Tour 2016
  2016. január 27., szerda 19 óra
  Budapest, Club 202
  Luca Turilli´s Rhpasody, Asylum Pyre, Iron Mask koncertek
  Belépő: elővételben 3900 Ft, jegyértékesítő hálózatokban és a koncert napján 4900 Ft, a VIP jegy ára 12.000 Ft
  
  Jegyek kaphatók a Ticketportal és a Ticket Expressz hálózatában, a CD Pince, Hammer Zenebarlang, Headbanger üzletekben, valamint a www.concerto.hu és a http://tixa.hu/ weboldalakon. VIP jegyek a www.tixa.hu odalon kaphatóak.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Club 202 - Budapest

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 michael douglas    moog    jeremy renner    efott arcok    exarsis    gaudi-nagy tamás    rtlhelmuth orosz    new roses    darkfall    the amazing spider-man    nvyllund    excrementory grindfuckers    kötelező közhelyek    gedeon    chelsea grin    shapat terror    pop ivan    death    system of a down    Új látásmód fúzió    lost dreams    mustasch    royal thunder    transformers    the pills  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!