hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
magazin [album]  2015. december 9. szerda   10:59
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Sound: Tíz év, tíz név


  2016. július 6-10. között tizedik alkalommal tölti tele Zamárdi szabadstrandját a legizgalmasabb vízparti bulifolyam, a Balaton Sound, jövőre is a MOL Nagyon Balaton keretében. Az első bejelentés – stílusosan – tíz fellépőt tartalmaz, köztük Macklemore & Ryan Lewis, Armin van Buuren, Robin Schulz, Paul van Dyk, Oliver Heldens vagy Hernan Cattaneo. A jubileumi évre már most lehet jegyet venni, méghozzá december 8-án 14 órától – 72 órán át – kedvezményes áron.
  
  2007-ben merőben új értelmet nyert a „balatoni nyár” fogalma: elindult a Balaton Sound, mely azóta
  fogalommá vált a hazai fesztivál-palettán. A Soundon egy teljesen új világba, egy addig szokatlan fesztiválformátumba csöppenünk bele, ahol mindenki úgy érezheti magát, mintha VIP vendég volna: komfortos szolgáltatásaival, exkluzív kialakításával, látványvilágával, egyedülálló kulisszájával, a parton és a vízen kialakított egyedi helyszíneivel és nem utolsó sorban mindig erős zenei kínálatával újraértelmezte a műfajt és sokakkal megszerettette a szórakozásnak ezt a formáját. A Sounddal új minőséget kapott a „fesztiválozás”, ezért is vált hamar sokak kedvencévé.
  2016-ban jön a tizedik Sound, s már most sztárok sora mutatja, hogy fergeteges lesz a jubileumi fesztivál. „Érzékelve a világban megmutatkozó trendeket, a Sound programkínálatát is próbáljuk színesíteni, bővíteni. Míg az elektronikus zene továbbra is fókuszban marad, más zenei stílusok világhírű reprezentánsait is vendégül látjuk a fesztivál főbb helyszínein, így a hiphop, és az r´n´b műfaja is egyre nagyobb teret kap” – meséli Fülöp Zoltán, a Sound egyik főszervezője, aki ígéri, a most bejelentett sztárfellépőkön túl hamarosan újabb nagy neveket húznak majd ki a kalapból. A másik főszervező, Lobenwein Norbert azt is elárulta, hogy a Balaton-parti fesztivál egyre erősebben igyekszik kiaknázni a Balaton és a közvetlen vízpart adta lehetőségeket. „A bulistégek és napozóteraszok a fesztivál egyik legvonzóbb helyszínei, ezeket igyekszünk jövőre tovább fejleszteni, bővíteni, sőt, terveink szerint a fő programhelyszíneink egyikét – egyedülálló módon – a vízre építjük majd” – mondja Lobenwein, aki arról is beszámolt, hogy még színesebbé és látványosabbá varázsolják a fesztivál tereit is és a szolgáltatásokat is tovább fejlesztik. És jó hír, hogy immár „teljes értékű” nulladik nappal bővül a Sound programja, idén ezen a napon már valamennyi helyszínen partizhatnak a látogatók. Mostantól pedig már jegyeket is lehet venni, méghozzá az első 72 órában kedvezményes áron, akár 4 vagy 5 napos bérletet is. „Miután a nulladik nap is „teljes” nap, ezért idén lesz ötnapos bérlet is, de akik csak a „rendes” fesztiválnapokra akarnak jönni, azok négynapos bérletet is vehetnek” – mondták a szervezők.
  
  És íme az első tíz név. Elsőként Macklemore, aki évek óta töretlenül Amerika egyik legünnepeltebb, legfényesebben ragyogó hip-hop csillagainak egyike, igazi nagyágyú. A milliós rajongótáborral rendelkező, lehengerlő stílusú, karizmatikus rap-ikon, végtelenül laza, ugyanakkor vérprofi előadó, kinek tehetségét számos szakmai díjjal, köztük négy Grammy-vel ismerték el. Ezúttal is állandó producer-tettestársával, Ryan Lewis-szal érkezik 2016-ban a Balaton Soundra. Armin van Buuren, a trance univerzum legismertebb DJ-je és producere, hat elementáris erejű, rendkívül sikeres album szerzője, s nem utolsó sorban a magyar közönség egyik nagy kedvence idén októberben megjelent Embrace című új lemezének dalait is elhozza a Balaton-partra. A tavalyi évben robbant be Robin Schulz, a 28 éves német producer-DJ, akinek fél éven belül két remixe is beköltözött az európai slágerlisták élére. Generációjának egyik legtehetségesebb producere szintén érkezik 2016-ban a Balaton Soundra. A német dance fenomén, megszámlálhatatlan mennyiségű szakmai díjjal kitüntetett világhírű trance művész, munkáit nemcsak a klubkultúrában otthonosan mozgó rajongók ismerik jól, hanem mindenki, aki életében legalább egyszer részt vett egy elektronikus zenei buliban. Paul van Dyk az egyetlen DJ a világon, aki több mint tíz évig szerepelt a legjobb tíz között a DJ Magazine világ legjobb lemezlovasait felsoroló százas listáján. A W&W két, a húszas évei közepén járó tehetséges holland DJ szuperprodukciója. Hipnotikus, dinamikus anyagaik legerőteljesebben a trance világához köthetőek, de a populárisabb electro house műfajjal is összeköttetésben állnak. Ez a Soundon is kiderül majd.
  Argentin DJ- és producerzseni, kiadótulajdonos, Hernan Cattaneo a latin house királya, aki több mint három évtizede van a pályán, ezalatt ő lett hazája, Argentína nemzetközileg legmagasabban jegyzett elektronikus zenésze, aki most ismét érkezik a Soundra.
  
  És itt lesz Fritz Kalkbrenner, aki az elektronikus zenére tette fel az életét, de a témához a hip-hop és a soul felől (is) közelít. A kortárs német könnyűzene és a berlini klubélet ismert arcának legutóbbi albuma karrierjének eddigi talán legjobb anyaga, nyilván erről is hallhatunk dalokat a Soundon.
  A belga house producer, Felix de Laet ahogy megkapta első laptopját, nekilátott házi remixek készítésének. A Lost Frequencies művésznév mögé bújva 2014-ben kezdte el a középtempós jazzy deep house zenéit csinálni. Még csak 22 éves, de eddigi munkái alapján garantáltan az ő slágereire fog pörögni a jövőben az elektronikus zenei világ.
  Ambiciózus és rátermett holland DJ-producer, született tehetség, Tiësto pártfogoltja, akinek minden képessége megvan ahhoz, hogy a jövőt meghatározó elektronikus zenészek élcsapatát erősítse. Ő Oliver Heldens, a most húsz éves zenész, aki változatos hangzásvilágú, dallamos, mozgalmas és önfeledt táncra csábító deep house-ban utazik.
  A$AP Ferg a legendás harlemi A$AP Mob hiphop kollektíva egyik legismertebb arca, akinek karrierje megbízhatóan tör előre. A nagydumás A$AP Ferg második lemeze, az Always Strive And Prosper 2016-ban várható, reméljük a Balaton Soundon már több új dalt is hallhatunk tőle.
  
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 tankard    pop ivan    krokus    lars ulrich    ashton kutcher    mark wahlberg    evolution    mitch lucker    mission: impossible ghost protocol    foundation    németh juci    redneck zömbiez    bugz    j.j. abrams    tóth vera    geoff tate    tank    bill nighy    sarke    sunn o)))    infinity    powerwolf    varg vikernes    lovreck    újságíró  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!