hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
hírek   2015. november 30. hétfő   08:12
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Santa Claus in the Dark az S8-ban


  Két teremben egy estén nyolc zenekar. Ezt kaphatja minden rocker idén Mikulásra, ha fényesre pucolt bakancsában ellátogat S8 Underground Clubba. Black, industrial, death, melodic, progressive és még skandináv metal is fog szerepelni a palettán. Mindenki megtalálhatja majd a neki való hajrázós muzsikát. Aki pedig megszédülne a féktelen pogóban, az bármikor lepihenhet valamelyik kényelmes kanapéra. A szomjan halástól sem kell félni senkinek most sem, a sötétből a jó öreg Télapó biztosan újra tölti majd a készleteket. Ezért a buliért biztosan megérte egész évben jól viselkedni.
  A nagyobb, Black nevet viselő teremben az estét a Wrath of Azazel fogja megnyitni. 2002-ben kezdték el a közös zenélést és két alapító tagjuk 13 év után is megingathatatlan szilárdító oszlopai maradtak a formációnak. Két demóval, egy lemezzel és megszámlálhatatlan jól sikerült koncerttel büszkélkedhetnek. Meg is tehetik, hiszen black metal körökben ismerősen cseng a nevük. Már a kezdetektől saját dalaikat játszották, sikerük kulcsa is ez lehet erőteljes megjelenésük mellett.
  Rögtön utánuk következik majd a Sentio ergo Sum. Szegedről hoznak majd egy kis dallamos doom-ot a nagyérdeműnek. 2006-ban csaptak bele először közösen a húrokba majd három év pihenő után 2013 őszétől újra megállíthatatlanul dübörögnek fellépésről fellépésre. A már meglévő EP-jük mellé idén kiadták Egsegesis Logicae névre keresztelt lemezüket is. Biztosan kapunk majd belőle ízelítőt.
  Pontban fél tizenegykor átveszi a hatalmat az Agregator. Nevük hallatán igen kevés vérbeli rock rajongó kezdi el keresni, hogy merre is van az áramfejlesztő. 1997 óta él és működik a tatabányai illetőségű, önmagát a skandináv metal kategóriájába soroló zenekar. Egyedi hangzásviláguk a ´90-es évek sötétségét tükrözi, amelyet útkeresésről, dekadenciáról és a mindennapos küzdelmekről szóló magyar nyelvű szövegvilággal fűszereznek. Legelső koncertjüket 1999 nyarán adták és azóta fellépések sokaságát, turnékat, fesztiválszerepléseket, lemezek kiadását tudhatják maguk mögött.
  Ami pedig még előttük van, az a közönség szórakoztatása, elgondolkodtatása még sok-sok évig. Az est méltó lezárásáról az Ignotus Enthropya gondoskodik majd. 2009 júliusában Molnár Balázs basszusgitáros új banda alapítását megcélzó hirdetésére Oppitz Krisztián örömmel jelentkezett, így létre is hozták az együttest. Az eredeti elképzelésük szerint progresszív és melodikus death metal elemeket ötvöznek, összetett dalszerkezetekkel, technikás gitárszólókkal, atmoszferikus billentyűs aláfestéssel és agresszív vokálokkal. Eredményességüket mindenki maga tesztelheti majd le.
  
  A kisebb, Red teremben elsőként az Éjfény fog hangszert ragadni. Hangzatos nevüket nem véletlenül választották, hiszen tökéletesen kifejezi azt a kettősségét, amelyet a sajátjuknak éreznek. A „horda” 2000 októberében verődött össze egy középiskolai örömzenélésre majd együtt is maradtak. Céljaik egyértelműek voltak: „olyan ösztönös, zsigeri zenét szerettünk volna mindig is csinálni, ami az egyik pillanatban simogatja, kényezteti az embert, a következőben pedig letépi a fejét!” Sikerességükről mindenki meggyőződhet személyesen is.
  Rögtön utánuk a budapesti illetőségű Samas szállja meg a színpadot. Egy óra kőkemény metal, erre számíthatunk tőlük. Modern hangzásvilágú zenéjükben több stílus is keveredik így lesz változatos és egyedi. Hitvallásuk mindent elárul róluk: „A szó mindig másodlagos, csak a koncerteken derül ki igazán mi is az a SAMAS!”. Érdemes lesz tehát meghallgatni őket.
  Tizenegy óra környékén összesúgnak majd az emberek: itt a Rammstein, nézzétek-nézzétek. Nem is fognak sokat tévedni, mert a leghűbb magyar tribute zenekaruk, a Feuer Frei csap majd a húrok közé. Koncertjeiken mindig törekednek a már kultikussá vált banda eredeti hangzásának és koncerthangulatának megidézésére, nem megfeledkezve a németek által előszeretettel alkalmazott show-elemekről sem. A legjobb „Tanz-Metall” slágerekkel szórakoztatják majd a stílus kedvelőit.
  A bulit a Sorrow is A Sage fogja lezárni. 2000 augusztusában kezdték el a közös munkát, akkor még Skinny Skin Worms fedőnév alatt. A tagok hol jöttek hol mentek, majd az idő múlásával, 2007-ben felvették jelenleg is használt nevüket. Mindez az elhivatott muzsikusokat nem zavarta meg abban, hogy folyamatosan járja a vidéket határainkon kívül és belül terjesztve az igazi, karcos metalt. Idei utolsó koncertjükre ők is szeretettel várnak minden „metalgidát”.
  
  Santa Claus in the Dark:
  2015. december 05. (szombat)
  Kapunyitás: 19.00, koncertkezdés: 20.00
  Red terem programja: Éjfény | Samas | Feuer Frei| Sorrow Is A Sage
  Black terem programja: Wrath Of Azazel | Sentio Ergo Sum | Agregator | Ignotus Enthropya
  Belépő: 1200 Ft 



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amanna bemutatja legújabb dalát „Valamiér´”
Trash Boat kiadja a „Break You” című legújabb dalát
Megérkezett a Banks Arcade a Self Help című vadonatúj dala
Együtt érkezik a Dürer-be a Hatebreed és a Crowbar
Megjelent Bognár Szilvia - Király Nóra - Kovács Zoltán: Parallel című albuma
Einstürzende Neubauten alien pop music az Akváriumban
Rifflord: Dél-Dakota metal titánjai visszatérnek
A Paraline új videoklippel tiszteleg Kurt Cobain előtt: „One Shot, One Kill”
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 beat dis    méhes marietta    slytract    tomi koivusaari    szükségállapot    kypck    hawthorne heights    mono    spacesh!t    nofx    pettybone    kaszás géza    fusion bomb    bury tomorrow    papa roach    blues revolver    kampec dolores    bill nighy    chris pine    children of bodom    sziget fesztivál    the subways    volbeat    zz top    kate hudson  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!