hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
magazin [program]  2015. november 25. szerda   10:56
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Advent Óbudán 2015.


  Van abban valami földöntúli varázslat, ahogy Advent idején életkortól függetlenül hatalmába kerít minket egy különös izgalom. Lázasan készülődünk mindannyian az év legszebb ünnepére, s ehhez igyekszünk megteremteni a kellő hangulatot. Szépítjük az otthonunkat, s lélekben is megtisztulva készülünk a karácsonyra.
  
  Szerencsére egyre többen vannak, akik vallják, hogy az ünnep nem a túlzó ajándékoktól lesz szép, hanem pont ettől a várakozástól, a családdal, barátokkal töltött hétvégéktől, melyhez meghitt helyszínt kínál évek óta a Fő téri rendezvénysorozat.
  
  A fényfüzérektől pompázó téren lépten-nyomon ismerősökbe botlik az ember, a teret belengi a fenyők és az ünnepi finomságok fűszeres illata, a színpadokon pedig igazi karácsonyi hangulatot ébresztő programok sora zajlik.
  
  Idén is arra törekedtünk, hogy a heti munka, rohanás után jó legyen együtt tölteni a hétvégéket, feltöltődni, közösen felkészülni az ünnepre.
  
  Az első hétvégén Bognár Szilvia és zenekara hangolja az ünnepre a közönséget, majd Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere nyitja meg a rendezvénysorozatot, s ezután kerül sor a korcsolyapálya avatásra, illetve a Muzsikás együttes és Petrás Mária koncertjére.
  
  Vasárnap a Braunhaxler Óbudai Német Hagyományokat Ápoló egyesület, a Tárkány Művek, Szirtes Edina Mókus és a Kincső Néptáncegyüttes váltják egymást a színpadon. Az első gyertyát Bús Balázs, Óbuda- Békásmegyer polgármestere gyújtja meg 18.00 órakor.
  
  Decemberben már péntekenként is műsor várja a látogatókat. Először a kerületi fellépők, majd a Széll Kulturális Egyesület és a VPG néptánc csoportja a Téka Zenekar kíséretével, s végül a Pankastic koncertje zárja a sort.
  
  Szombaton a kicsik legnagyobb örömére Mikulás kalandparkban várhatják a Mikulást, ahol szánhúzó versennyel, virgácsszedéssel, az Eszter-lánc mesezenekarral és sok más meglepetéssel töltik az időt, míg a várva várt vendég megérkezik. A nap zárásaként a Vujicsics együttes ad műsort.
  
  Vasárnap is a helyi fellépőkkel kezdődik a program, utána a Sebő együttes lép színpadra. A második adventi gyertyát Tarlós István, Budapest főpolgármestere gyújtja meg, majd a Cimbaliband ad koncertet.
  
  A harmadik adventi hétvége péntekjén a kerületi diákok műsora után a M.É.Z. – Kelta karácsonyát láthatják. Szombaton a helyi fellépők után a Göncöl Néptáncegyüttes majd Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs, s végül a Romengo ad műsort.
  
  Vasárnap a kerületi program után a Louisiana Double lép fel.
  A harmadik adventi gyertyát Kozma Imre atya irgalmas rendi szerzetes, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke gyújtja meg. A nap záró programja Ferenczi György és a Rackajam koncert.
  
  Advent utolsó hétvégéjének péntekjén az iskolások műsorát követően kerül sor a karácsonyfa-díszítő verseny eredményhirdetésére és a karácsonyi játékgyűjtés adományainak átadására. A nap a Daniel Speer Brass – Swing karácsony című koncertjével zárul.
  
  Szombaton Gryllus Vilmos „Karácsonyi angyalok” című műsora teremti meg a hangulatot, amit tovább fokoz a Táncház a Göncöl Néptáncegyüttessel, valamint a Misztrál koncert, s végül Szalonna és bandája.
  Az utolsó adventi vasárnapon a Makám koncert után Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter, országgyűlési képviselő gyújtja meg a negyedik gyertyát. S végül a Kaláka „Szabad-e ide bejönni betlehemmel?” műsora zárja a programsorozatot
  
  A rendezvénysorozat elmaradhatatlan része az ingyenes korcsolyapálya, ahol kicsik és nagyok hódolhatnak a népszerű téli sportnak. A hagyományokhoz hűen a pálya 2015. november 28.– 2016. január 31. 8.00-22.00 óráig lesz nyitva a Fő téren és a Csobánka téren. A korcsolyabérlés díja: felnőtteknek 600 Ft, gyerekeknek 400 Ft
  
  Ezúttal is ki-ki kedvére válogathat a hét minden napján a Szentlélek téri karácsonyi kézműves vásár míves portékái között, s könnyen rálelhet szerettei ajándékára is. Az aprónép pedig többek között a műemlék körhintán múlathatja az időt.
  
  A Gasztrosétány gondoskodik róla, hogy ne csak a lélek és a szellem, de a gyomrunk is kedvére töltekezzen a sok finomsággal. A választás nem lesz könnyű, hiszen a múlt és a jelen ínyencségei egyaránt csábítják majd a látogatókat a látványkonyhák utcájában. Hideg és meleg ételek, igazi szezonális ételek sora kelleti magát a disznótorostól a halételeken és pecsenyéken át a kézműves csokoládéig, kürtős kalácsig. Nem beszélve a forró tea, és forralt bor különlegességekről.
  
  A Magyar Máltai Szeretetszolgálat idén a kárpátaljai rászoruló családok számára gyűjti az Advent Óbudán bögrék eladásából befolyó bevételt.
  
  Óbuda idén is sok szeretettel vár mindenkit a Fő téri rendezvényen! Érdemes lesz minél több időt eltölteni a téren, hiszen a boldog várakozás pillanatai teszik még teljesebbé az ünnepet.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 edguy    poisonblack    kaszás géza    hitchcock    throwdown    rod stewart    újhold    mia wasikowska    hobo És bill    asian dub foundation    koncert    colin hanks    kerecsen    pray for villains    bognár szilvia    symphonium    mad caddies    eron mezza    david guetta    cher    leander kills    kate winslet    dodheimsgard    a diktátor    life as we know it  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!