hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
hírek   2015. november 16. hétfő   07:52
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Omen: itt a klip, lemezbemutató a hó végén


  2015. szeptember 7-én jelent meg a Hammer Records / Hammer Music gondozásában az Omen együttes Huszonöt Év című jubileumi albuma, mely a 3. helyezést érte el a MAHASZ albumlistáján.
  
  A dedikálással és közönség-találkozóval egybekötött 25 éves jubileumi és lemezbemutató nagykoncert 2015. november 28-án, a budapesti Dürer Kertben kerül megrendezésre a Stress és a Chrome társaságában.
  
  Az első videóklip a Huszonöt Évhez, a címadó dalhoz készült, a második pedig a Tébolydalhoz, mely november 15-én 15 órakor debütált a youtube-on. Az album további szerzeményei (például: A kémiáról szól; Fáradt ez a hely; Testvér, Te játssz a mélynek; stb.) pedig szöveges videók formájában kerültek feldolgozásra.
  
  A friss klip mellé Nagy Máté, Nagyfi Laci és Horváth Attila is elmondott pár gondolatot a nótával kapcsolatban:
  
  Nagy Máté gitáros:
  „Az egyik személyes kedvencem az új anyagról. Talán egyben ez a legkeményebb nóta a lemezen. A kísérteties, gonosz intro fokozatosan elővezeti azt az őrületet, ami utána következik. A verzét a próbahelyen dolgoztuk ki együtt Lacival, a fő riffet és a döngölős középrész témáját én írtam. A szólója is az egyik kedvencem a lemezről, szépen kiéltem magam benne! (nevet)
  Amikor megláttam leírva a szöveget, voltak kétségeim. Mondtam is Lacinak: ´Milyen már, hogy egy metal dalban elhangzik az a szó, hogy tyúk?!´ Erre ő: ´Ne aggódjál kisgyerek, jó lesz az!´ Jó is lett. Ahogy Kori felénekelte, elszállt minden kétségem. Akkorát üt, mint egy lórúgás! Beszéltük a zenekarral, még mielőtt belevetettük magunkat a melóba, hogy jó lenne pár olyan dalt összehozni, ami tényleg egyértelműen pozitív kicsengésű. Majdnem sikerült. Se! (nevet) Azóta röhögünk ezen. Egyébként nem is lett volna hiteles. Mi nem vagyunk partyzenekar.
  Az igazságról szeretünk énekelni, mert mi úgy gondoljuk, hogy ennek van értelme. Az igazság és a hitelesség amúgy is hiánycikk mostanában. Aki úgy szeretne szórakozni, hogy kikapcsolja az agyát, annak számtalan más lehetősége kínálkozik erre. Mi a szórákozásnak egy más formáját kínáljuk. Nekem ez egy fajta terápia. Ez a lemez pontosan olyan hangulatokat tükröz vissza kis szeletekben, amit mis is megélünk, megéltünk az elmúlt pár évben és amihez bárki más, aki hallgatja, tud kapcsolódni. Ez persze nem jelenti azt, hogy csak kesergők lennének a lemezen, sőt!”
  
  Nagyfi Laci gitáros, zenekarvezető:
  „Ja, a ´tyúkos´... (nevet) Ez az egyik házi kedvenc! Jó durva, és imádom a refrénben azt a ´bemondást´!”
  
  Horváth Attila szövegíró:
  „Mindig minden változik, de lényegében nem változik semmi. Legfeljebb időről-időre új tyúkok zabálják fel a régi kertben az összes magot. Őrület belegondolni, hogy ennek sosem lesz vége, és őrület belegondolni, hogy egyszer vége lesz. De a kert éli majd túl.”
  
  A negyedszázados banda mostani formációban az alapító Nagyfi László gitár (ex-Pokolgép, ex-Ninive) – Nagyfi Zoltán dob (ex-Ossian, ex-Beatrice, ex-Szekeres Tamás Projekt) testvérpár mellett Vörös Gábor (ex-Ossian, ex-Fahrenheit, ex-Szekeres Tamás Project) basszusgitározik, aki az Omen mellett a Piramis jelenlegi felállásában is játszik.
  
  Az együttes énekese, 2009 óta Koroknai Árpád (István, a király, ex-Szfinx, ex-Aberra), aki párhuzamosan a Pandora´s Box frontembere is. Árpi, a rendkívül jó fogadtatásban részesülő 2012-es dupla albummal (Nomen est Omen / Szimfonik) debütált felvételen is az Omenben. A P. Box-szal pedig idén jelentetett meg új CD-t, a néhai zenekarvezető Cserháti István emlékére, Mindenekfelett címmel.
  
  2012 decemberétől a banda új szólógitárosa Nagy Máté (ex-Tirana Rockers), aki a görög metal-gépezet Crystal Tears mellett lett az Omen bárdistája. Az ő játéka először a jubileumi CD-n hallható.
  
  A Huszonöt év szövegeit ismét Horváth Attila (Taurus, Piramis, Korál, Senator, Pokolgép, Marathon, Tunyogi Rock Band, Mobilmánia, stb.) jegyzi, aki a kezdetek óta már számos alkalommal működött együtt Nagyfiékkal. Attila neve minden esetben a mívesen megfogalmazott, gondolatébresztő mondanivaló garanciájának számít.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ozzy robban a Crack Cocaine-nal. Új dal Billy Morrisonnal és Steve Stevensszel!
A brit doomgaze a Sugar Horse bejelentette új albumát: Grand Scheme Of Things-et
Blackened Rose sötét melankolikus himnusza az elveszett szerelemről
Foreign Hands- Új album, keményebb hangzás
Giga Totális Metal koncert - Pokolgép évek: Éjszakai bevetés 35! címmel - a Barba Negrában április 27-én
Vendetta- TX2 legkeményebb ütése
Naponta négy fiatal fontolgat öngyilkosságot, nekik is szól a Konyha új dala
Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze - Klippremier: Untermensch - A manipulátorok lélektana
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 battlecross    xandria    killswitch engage    ingyen    onerepublic    metal    sucker punch    nicko mcbrain    reese witherspoon    vulture industries    the nick rivers    elyose    esazlesa    amber schmidt    a kutya vacsorája    dark moor    gloryful    the jet-sons    magor    kötelező közhelyek    steve lukather    suhaid    halott pénz    dew scented    owen wilson  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!