hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
hírek   2015. november 26. csütörtök   21:03
nincsen hozzászólás

szerző: Tíí
Fish! koncert Szegeden




  Legutóbb bő egy éve, egészen pontosan 2014. november 13-án csapott szokásához híven szenzációs klubbulit a Fish! Szegeden. Azóta felléptek az idei Szegedi Ifjúsági Napokon is, de egy fesztiválnak mindig teljesen más hangulata van, szóval már nagyon vártuk a múlthét szerda esti mulatságot.
  Idén három új szerzeménnyel örvendeztette meg a nagyérdeműt a fővárosi hardpop-kvartett, amelyeken már az új dobos, Hámori Dávid (aki a Sunsetből is ismerős lehet az underground modern metal/metalcore zene kedvelőinek) püföli a bőröket. Mindhárom dal kapott egy-egy kisfilmet. Ezek közül az utolsó címe kiegészítve ihlette az őszi klubturné elnevezését: „Gyújtsuk fel a várost!”. A nyári fesztiválpillanatokból és szabadtéri koncertekből összevágott mozgókép (amely részben szöveges videó is) különlegessége, hogy olyan világhírű külföldi zenekarok frontemberei szerepelnek benne, mint a Rise Against, a Papa Roach, a Parkway Drive vagy az Ignite, illetve a hazai Subsrcibe, a Tankcsapda és a Depresszió tagjai is felbukkannak.
  
  Az estét a „Hal!-ak” turnévendége, a kecskeméti és kerekegyházi illetőségű Kies nyitotta. Egy kimondottan friss, de annál tehetségesebb rock/grunge formációról van szó, amely a Ki Mit Tube-ra is benevezett második videoklipjével (Kovács Krisztián aka Senior Hal így értékelte). A srácok négy tételes, Ez még csak a kezdet címet viselő, bemutatkozó kislemeze július közepén jelent meg és a banda Bandcamp oldaláról ingyenesen letölthető. A kevesebb mint egy éves „supergroup” tagjai korántsem tapasztalatlanok, hiszen jelenleg is aktív, illetve megboldogult csapatokban zenélnek/zenéltek (lásd: Stubborn, Mad dolls, Black Sound, The Carrion Crow). A négyes első komoly megmérettetése szeptemberben volt, ugyanis Európa egyik legjobb koncertzenekarának, a holland John Coffey-nak melegítették be a színpadot Budapesten, az A38 Hajó gyomrában.
  A dinamikus, élettel teli félórás zúzásnak lehettek részesei a jelenlévők. A gitáros többször is lejött tombolni a tömegbe (mondjuk ezt már megszokhattuk tőle a Stubborn révén). Dalaikban olyan húzás van, hogy tényleg azt érzi az ember, hogy azonnal „tönkretenne mindent”. Érdemes lesz továbbra is odafigyelni rájuk! Csak így tovább, srácok!
  Mit is mondhatnék a Fish! koncertjéről?! Bő egy óra önfeledt szórakozás: régi és új slágerek, „ereszdelahajam”, ugrálás, pogó, mindenki guggol, egyetlenegy bodysurf, punk-blokk, Krisztián a közönségben és így tovább. A frontember meglehetősen metálos kedvében volt, ugyanis szinte minden számba belecsempészett egy kis hörgést. Ez még dobott a felszabadult hangulaton. Ezen felül is érte meglepetés a nagyérdeműt: kétszer is hallhattunk egy vadonatúj(?), néhány másodperces szerzeményt is, amely leginkább a grindcore nevezetű stílusirányzatba sorolható be. A címe: Sátán, legyél a csicskám! A dalszöveg sem sokkal bonyolultabb: „Sátán, legyél a csicskám! Höjj!” Mivel nemrégiben a Petőfi Rádiónak azt nyilatkozták, hogy a 2016 tavaszán megjelenő új nagylemez minden eddiginél változatosabb lesz, így megvan rá az esély, hogy valóban belekerül.
  
  Mindent összevetve kiváló koncertnek lehettünk szem- és fültanúi november 25-én. Aki a zárthelyik közepette, valamint a vizsgaidőszak előtt egy kis vidám feszültség-levezetésre vágyott vagy csak ugrálni akart egy jót két színvonalas rockzenekar tolmácsolásában, annak remek alkalom adódott erre a JATE Klubban. A koncertre és a bulira TTIK/BTK/ZMK-s hallgatóknak a belépés ingyenes volt, az SZTE-s diákoknak és külsősöknek elővételben is csak egy „Mátyás királyba került”, így az sem volt meglepő, hogy nagyjából megtelt a nagyterem. Sok ilyet még! Köszönjük!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ozzy robban a Crack Cocaine-nal. Új dal Billy Morrisonnal és Steve Stevensszel!
A brit doomgaze a Sugar Horse bejelentette új albumát: Grand Scheme Of Things-et
Blackened Rose sötét melankolikus himnusza az elveszett szerelemről
Foreign Hands- Új album, keményebb hangzás
Giga Totális Metal koncert - Pokolgép évek: Éjszakai bevetés 35! címmel - a Barba Negrában április 27-én
Vendetta- TX2 legkeményebb ütése
Naponta négy fiatal fontolgat öngyilkosságot, nekik is szól a Konyha új dala
Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze - Klippremier: Untermensch - A manipulátorok lélektana
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 metapay    pantera    hailee steinfeld    hawthorne heights    peter berg    chuck schuldiner    weezer    a papháború a vámpírok ellen    christina applegate    barabás lőrinc     ripoff raskolnikov    macbeth    asian dub foundation    tűzzománc    vittula    dustin hoffman    petter carlsen    eleine    evanescence    backard babies    dance or die!!!    long distance calling    open air    tosca    eye for i  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!