hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
film [filmszemle]  2015. október 8. csütörtök   16:10
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
A kétszeres César-díjas Thomas Bidegain Budapestre érkezik


  Thomas Bidegain, a Cowboyok rendezője az 5. Mozinet Filmnapok vendége lesz
  Első rendezésének premier előtti bemutatójára érkezik Budapestre a kétszeres César-díjas forgatókönyvíró, Thomas Bidegain. A Cowboyokat október 9-én, pénteken este 18 órakor vetítik az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol vele is találkozhat a közönség. A film országosan december 3-tól látható a hazai mozikban. Az idei Cannes-i Filmfesztiválon Arany Pálmát nyert Dheepan – Egy menekült története forgatókönyvét szintén Thomas Bidegain írta.
  
  Thomas Bidegain írta és rendezte a Cowboyok című megrázó erejű francia filmet, melynek premier előtti bemutatójára érkezik Budapestre a kétszeres César-díjas alkotó.
  Valahol Kelet-Franciaországban, egy óriási prérin fekvő falvacskában járunk. Alain (Francois Damiens – Tango Libre – Szabad a tánc, Körberajzolva) e kisközösség meghatározó szereplője, aki az egyik este tizenhat éves lányával táncol önfeledten, miközben felesége és fia figyelik őket. Ez az utolsó alkalom, hogy együtt van a család: a lány nem sokkal később eltűnik, és Alain mindent feladva a keresésére indul. Alain kontinenseken átívelő útján az egyetlen társa a fia lesz, aki feláldozza gyerekkorát, hogy elkísérje őt e látszólag végtelen és egyre kilátástalanabb küldetésen, Lyontól egészen Pakisztánig. Thomas Bidegain erőteljes rendezői debütálásában a klasszikus westernek allegóriáját használja, hogy közben érzékenyen bontsa ki egy család széthullásának apró részleteit. A Cowboyok világpremiere a 65. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Rendezők Kéthete programjában volt.
  Thomas Bidegain saját alkotói módszerének egyik fő jellemzőjét abban látja, hogy sok személyes tartalmat visz munkáiba – legyen az írás vagy rendezés. Ez „súlyt ad” történeteinek, ugyanakkor lényeges, hogy mindezeket hogyan rejti el.
  A Cowboyokat először az 5. Mozinet Filmnapok keretében nézheti meg a közönség október 9-én, pénteken este 18 órától az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol a rendezővel is találkozhatnak a nézők. Október 10-én, szombaton 21.30-kor a Művész mozi is levetíti a filmet. A film országosan december 3-ától lesz látható a hazai mozikban a Mozinet forgalmazásában.
  Thomas Bidegain két film forgatókönyvéért - Marion Cotillard főszereplésével a Rozsda és csontért és a 2009-ben cannes-i fesztiválon a zsűri nagydíját elnyert Próféta című filmért - is César-díjat kapott. Mindkettő látható lesz majd október 23–24-én a Puskin moziban az Audiard-maratonon. Audiard legújabb rendezése, az idei Cannes-i Filmfesztiválon Arany Pálmával értékelt Dheepan – Egy menekült története Dheepan Srí Lanka-i tamil történetét mondja el, akinek menekülnie kell hazájából. Franciaországban próbál új életet kezdeni: egy lakótelepen lesz gondnok. A többi menekülttel és a helybeliekkel éppolyan lassan formálódik a kapcsolata, mint új családjával. A film 2015. október 29-étől lesz látható a hazai mozikban a Cirko Film forgalmazásában.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
Történelem, társadalom, cukiság – ezek lesznek a JUNO11 Distribution tavaszi filmjei
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 evil invaders    circle ii circle    anvision    építészet    eternal flight    zach galifianakis     red hot chili peppers    testcsere    bereményi géza    kőváry zoltán    santa cruz    gaza    cherokee    marko hietala    the southern oracle    pozakowski    edvin marton    lemmy    stagediving    suicide silence    overkill    almost failed    beyond fear    emilrulez    misery index  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!