hosting: Hunet
img_up/1611/bannerc96814ea.gif
  cikkekfotók        
hírek   2015. szeptember 29. kedd   17:13
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Omen - Huszonöt év - új album!


  2015. szeptember 7-én jelent meg a Hammer Records gondozásában az Omen együttes „Huszonöt év” című jubileumi albuma. Az új kiadványt elsőként a megjelenés előtt az egy nappal, szeptember 6-án tartott „Rock On! Fest”-en, a budapesti Barba Negra Trackben rendezett koncerten lehetett megvásárolni. A CD a megjelenés hetében 3. helyezést ért el a MAHASZ albumlistáján.
  
  A dedikálással és közönség-találkozóval egybekötött 25 éves jubileumi és lemezbemutató nagykoncert 2015. november 28-án a budapesti Dürer kertben kerül megrendezésre.
  
  Az album közvelenül a zenekartól is előrendelhető, akár magnókazettán és rajongói csomagban is, a zenekar hivatalos honlapjáról.
  
  
  
  Nagyfi László gitáros, zenekarvezető:
  
  ”Amikor tavaly elkezdtük a dalírást, tudtuk, hogy idén az Omen 25 éves működésének évfordulóján fog megjelenni az album. Adta magát a cím: Huszonöt év. Arra gondoltam, hogy legyen egy olyan nóta, aminek ez a címe, és megkértem Horváth Attit, hogy ebbe ´sűrítesen´ bele mindent, ami a huszonöt évünkről szól. Legyen benne minden – jó is rossz is, ami 25 év alatt történhetett. Úgy érzem, hogy ez sikerült a ´Mesternek´!” (nevet)
  
  Nagy Máté gitáros:
  
  ”Eredetileg az én témáimból építkezik a dal, bár én a verze témájának egy szaggatott, szünetekkel operáló shuffle riffet képzeltem el, amit aztán Laci leszavazott, mert túlságosan a Pantera Walkjára hajazott! (nevet)
  
  Általában igaz az összes nótára, hogy egyiket sem felvételre készen mutattuk meg egymásnak, hanem Lacival közösen dolgoztuk ki őket. Így mindkettőnk egyéniségét, ötleteit bele tudtuk szőni a kompozícióba és amikor már elégedettek voltunk vele, akkor véglegesítettük.”
  
  Horváth Attila szövegíró:
  
  ”Kell erről bármit mondani? Jubileumi lemezről beszélünk... Aki ismeri a zenekart a kezdetektől fogva, az mindent ért, a visszhangokat is. Aki ezzel a lemezzel fogja megszeretni a bandát, úgyis kíváncsi lesz a korábbi dalokra, lemezekre is. Legalábbis reméljük.”
  
  A negyedszázados banda mostani formációban az alapító Nagyfi László gitár (ex-Pokolgép, ex-Ninive) – Nagyfi Zoltán dob (ex-Ossian, ex-Beatrice, ex-Szekeres Tamás Projekt) testvérpár mellett Vörös Gábor (ex-Ossian, ex-Fahrenheit, ex-Szekeres Tamás Project) basszusgitározik, aki az Omen mellett a Piramis jelenlegi felállásában is játszik.
  
  Az együttes énekese, 2009 óta Koroknai Árpád (István, a király, ex-Szfinx, ex-Aberra), aki párhuzamosan a Pandora´s Box frontembere is. Árpi, a rendkívül jó fogadtatásban részesülő 2012-es dupla albummal (Nomen est Omen / Szimfonik) debütált felvételen is az Omenben. A P. Box-szal pedig idén jelentetett meg új CD-t, a néhai zenekarvezető Cserháti István emlékére, „Mindenekfelett” címmel.
  
  2012 decemberétől a banda új szólógitárosa Nagy Máté (ex-Tirana Rockers), aki a görög metal-gépezet Crystal Tears mellett lett az Omen bárdistája. Az ő játéka először a jubileumi CD-n lesz hallható.
  
  A „Huszonöt év” szövegeit ismét Horváth Attila (Taurus, Piramis, Korál, Senator, Pokolgép, Marathon, Tunyogi Rock Band, Mobilmánia, stb.) jegyzi, aki a kezdetek óta már számos alkalommal működött együtt Nagyfiékkal. Attila neve minden esetben a mívesen megfogalmazott, gondolatébresztő mondanivaló garanciájának számít.
  
  Az Omen együttes felállása:
  
  Koroknai Árpád - ének
  Nagyfi László - gitár
  Nagy Máté - gitár
  Vörös Gábor - basszusgitár
  Nagyfi Zoltán - dob
  
  Omen - Huszonöt év tracklista:
  
  1. A kémiáról szól
  2. Huszonöt év
  3. Fáradt ez a hely
  4. Most, amíg vannak
  5. Tébolydal
  6. Testvér, te játssz a mélynek
  7. Szabad vagy, ne félj
  8. Túlélők vagyunk
  9. Keresem
  10. Villámokkal jönnöd
  
  Omen biográfia 1990-2015:
  
  Az Omen zenekart 1990-ben, a Pokolgép együttes klasszikus felállásának felbomlása után alapították Nagyfi László gitáros (ex-Pokolgép, ex-Ninive) és Kalapács József énekes (ex-Pokolgép, Kalapács, Hard/Kard, Atilla – Isten kardja, A kiátkozott, Veled, Uram!, Árpád népe, Atilla Fiai Társulat, Akusztika) kezdeményezésére.
  
  Az indulásakor hozzájuk csatlakozott még Nagyfi Zoltán dobos (ex-Ossian, ex-Beatrice, ex-Szekeres Tamás Projekt) és Ács András basszusgitáros (ex-Varga Miklós Band) is. A zenekari munka először Daczi Zsolt (ex-Deák Bill Blues Band ex-Tirana Rockers, ex-Carpathia Project) szólógitárossal kezdődött meg, ő lett a banda névadója is, de mivel a Bikini mellett nem tudta vállalni a posztot, így Szekeres Tamás (ex-Senator, ex-East, ex-Varga Miklós Band, ex-Keresztes Ildikó Band, Omega) lett a csapat másik gitárosa.
  
  Az Omen számok szövegeit Horváth Attila írta, akinek tehetségét először a legendás Taurus Ex-T: 25-75-82 együttes-, illetve annak utódai, a Piramis és Korál zenekarok slágerei tették országosan ismertté. Attila azóta is rendkívül aktívan dolgozik, többek között Balázs Fecó, Charlie, Cserháti Zsuzsa, Deák Bill Gyula, Keresztes Ildikó, Koncz Zsuzsa, Kovács Kati, a Marathon együttes, Mándoki László, a MobilMánia, a Senator, a Tunyogi Rock Band és Varga Miklós is büszkélkedhet Horváth Attila dalszövegekkel, melyek rendkívül nagy arányban váltak örökzöldekké, maradandó slágerekké.
  
  Az Omen, a hazai metal kiemelt érdeklődéssel kísért produkciója rögtön lemezszerződést kapott, és három sikerlemezt (Feketében 1991, Brutális tangó 1992, Anarchia 1993) készített az első felállással.
  
  1994-ben Szekeres helyére Sárközi Lajos (ex-Sámán, Kalapács) gitáros lépett, aki korábban Nagyfi-tanítvány volt. Ebben a felállásban készült el a legendás „Jelek” album, amit azóta is a banda csúcsalkotásaként, egyben az egyik legsikeresebb Omen korongként tartanak számon. Még ugyanebben az évben, Daczi Zsolt vendégszereplésével egy élő lemez (Koncert 1994) is rögzítésre kertült.
  
  1997-ben a zenekar egy másik legendás szövegíróval, Müller Péter Sziámival (ex-URH, ex-Kontroll Csoport, ex-Sziámi Sziámi, ex-Sziámi ulrTrArOck, ex-Sziámi, Müller Péter Sziámi Andfriends) is dolgozott egy album erejéig. Az együttműködés eredménye az „Idegen anyag” című nagylemez, mely ennek a formációnak az utolsó alkotásának bizonyult. 2000-ben elválltak Kalapács József és az Omen útjai, majd kis szünet következett.
  
  2003-ban a banda már egy megújult felállásban, Vörös Gábor (ex-Ossian, ex-Fahrenheit, ex-Satöbbi, ex-Keresztes Ildikó Band, ex-Szekeres Tamás Project, Piramis) basszusgitárossal és immár Daczi Zsolttal rögzítette a „Tiszta szívvel” című CD anyagát. A szövegeket ezúttal sem bízták a véletlenre, ekkor Katona László (Akela, Katona Zászló, Kóbor Angyal és a Fekete Bárányok) lett az Omen dalok szerzőtársa.
  
  2004-ben „Best of Omen” címmel jelent meg válogatásalbum, mely a klasszikussá nemesedett slágerdalok felvonultatása mellett Gubás Tibor (ex-Tirana Rockers, ex-Sharon) énekes debütálásának is helyt adott.
  
  Daczi Zsolt hosszú és súlyos betegsége miatt egy kis kényszerpihenő következett, majd 2006-ban két sorlemez is napvilágot látott. A Gubással rögzített „Hetedik nap” és az „Agymosás” egyaránt sikeresnek bizonyultak. Előbbi ismét Horváth Attila, utóbbi pedig Katona László szövegeit tartalmazza. Ebben a felállásban sajnos nem készülhetett több album, mert 2007-ben Daczi Zsolt alulmaradt a betegségével vívott heroikus küzdelemben. Halálával lezárult egy korszak a zenekar történetében.
  
  2012-ben az Omen ismét megújult felállása Szijártó Zsolt szólógitárossal (ex-Akela, ex-After Rain, Kárpátia) és Koroknai Árpád énekessel (P. Box, A Társulat, ex-Szfinx, ex-Aberra) dupla albumot jelentetett meg, melyen az első korongon (Nomen est Omen) szereplő friss szerzeményekhez Horváth Attila és Szeberényi Attila írta a szövegeket. A második lemezen (Szimfonik) pedig a már klasszikusoknak számító régebbi dalok új felvételei szerepelnek, melyekhez Derzsi György írt szimfonikus hangszerelést.
  
  Az első CD bónusz felvétele a Daczi Zsolt emlékére készült „Jó utat, barátom…”, melyen az Omen egykori és jelenlegi tagjai mellett hazai rock legendái (Deák Bill Gyula, Molics Zsolt, Rudán Joe, Katona Főnök László, Ángyán Tamás, Mohai Tamás) működtek közre. A kétlemezes monstre alkotás mind a szakma, mind a hallgatóság részéről pozitív fogadtatásban részesült. Az új nóták sodró lendülete, valamint a régiek újrahangszerelt változata kivívta a szakma, a közönség és a kritikusok elismerését is, új lökést adva ezzel a zenekarnak.
  
  2015-ben fennállásának huszonötödik évfordulóját ünnepli az együttes. Az Omen legénysége természetesen új nagylemezt (Huszonöt év) is készített a jeles jubileum alkalmából.
  
  A negyedszázados banda jelenlegi formációban az alapító Nagyfi László – Nagyfi Zoltán testvérpár mellett továbbra is Vörös Gábor basszusgitározik és Koroknai Árpád énekel. Az új gitáros pedig Nagy Máté (ex-Tirana Rockers, Crystal Tears) lett, aki a „Huszonöt év” című CD-vel debütál az Omen-ben.
  
  Omen albumok 1990-2015:
  
  1991 - Feketében LP / CD
  1992 - Brutális tangó CD
  1993 - Anarchia CD
  1994 - Jelek CD
  1994 - Koncert CD (élő)
  1997 - Idegen anyag CD
  2003 - Tiszta szívvel CD
  2004 - Best of Omen CD (válogatás)
  2006 - A hetedik nap CD
  2006 - Agymosás CD
  2012 - Nomen est Omen + Szimfonik 2CD (a második lemezen szimfonikus átdolgozások)
  2015 - Huszonöt év CDSzólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:
 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2019. május 28.
3D nyomtatás az építészetben - Szakmai előadások a Műcsarnokban-
2019. május 29.
Leechfeast, Octopoulpe, Oakenes
2019. június 5.
Budapesten koncertezik Chris Botti
 a rovat legfrissebb cikkei: 
A Jackass-ből ismert legendás zenekar első alkalommal Magyarországon!
Megjelent a Rocketman filmzenéje
The 69 Eyes: jön az új lemez, novemberben jubileumi turné és budapesti buli
Tales of Evening: a Nova Prospect és a Leecher társaságában zárják A fény nyomában turnét az A38 Hajón
Új albumának turnéjával érkezik a Budapest Parkba a Good Charlotte
Suicidal Angels: augusztusban érkezik a görög thrasherek új albuma
Koncertklip az Omega Diatribe tavalyi lemezének címadó dalához
Moby Dick klippremier: a Mindegy Egy című dalhoz készült új videó
 kiemelt 
Beast In Black & Myrath - From Hell With Love Tour 2019
  
Novemberben érkezik Budapestre a Beast In Black lemezbemutató turnéja

Kowalsky meg a Vega az Arena-ban
Leechfeast, Octopoulpe, Oakenes
Luis Fonsi – Vida Tour 2019
As I Lay Dying, Unearth, Chelsea Grin Budapesten
 friss hozzászólások 

A rock ötven árnyalta - The Dead Daisies (2)
Satyricon, Suicidal Angels (3)
Könyvtárban forgatott klipet az Emma Undressed (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto Music
Hammer Concerts
Livesound Productions
VilágVeleje Produkció

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 distillator    óriásgonzó    cynic    green day    nuclear blast    the last airbender    laibach    kingdom of sorrow    obey the brave    war is the answer    shadowside    vengince    haelo    antropofagus    taking dawn    afgrund    tom cruis    katie holmes    converge    spirits    revocation    scary guys    anselmo    rév zenekar    superego  

img_up/1611/bannerc96814ea.gif
Copyright 2000-2019 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!