hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
hírek   2015. november 1. vasárnap   20:37
nincsen hozzászólás

szerző: Tíí
minimál Bogart interjú




  A magyar államalapítás ünnepén, azaz augusztus 20-án jelent meg a szegedi minimál Bogart harmadik kiadványa. A Fire on Soyuz címet viselő kislemez öt tételt: négy dalt és egy introt tartalmaz. Az instrumentális, pszichedelikus rock/blues/stoner műfajok egyvelegében mozgó kvartett október 2-án be is mutatta élőben legutóbbi produktumát a LIVE Music Clubban, a kecskeméti-budapesti illetőségű Witch Bone Garden és a helyi Real Lies társaságában. A jelenlévők egy laza, bólogatós és színvonalas estének lehettek a részesei, ugyanis mindhárom zenekar remek koncertet adott.
  Aki kedveli az efféle muzsikát és szeretné támogatni a srácokat, megvásárolhatja az EP-t a Bandcamp oldalukon.
  Az új anyagról, annak munkálatairól és a csapat jövőbeli terveiről Szőke Csaba gitáros-frontemberrel beszélgettünk a lemezbemutatót követően.
  
  Tavaly, április közepén jelent meg a bemutatkozó, Cosmic Caveman Blues című nagylemezetek. Azóta érkezett egy A38 Hajós koncertfelvétel, melyet a Talentométer nevezetű tehetségkutatón nyertetek, majd augusztusban a Fire on Soyuz című kislemez. Mikor kezdtétek el írni az új dalokat? Voltak-e konkrét terveitek?
  Igen, tavaly részt vettünk a Talentométeren, ami az eddigi legnagyobb lökést adta a zenekarnak, pedig igazából nem is jutottunk tovább a középdöntőből. Az, hogy a zsűri meghallgatta a húsz perces kiskoncertet, már ez nagyon sokat segített, hiszen ezután sikerült összehozni a TV-s szereplést, amit mondasz. Igazából az együttesre a folytonos spontaneitás a jellemző, a Fire on Soyuz albumra tulajdonképpen csak próbákkal, közös zenélésekkel készültünk.
  
  Hogyan írtátok meg ezt az anyagot? Ki(k) a fő dalszerző(k)?
  Nem volt konkrét dalírási folyamat, az egész a stúdiózásnál született meg. Az alkotás úgy zajlott, hogy Laci (basszusgitáros – a szerk.) vagy én hoztunk egy dallamot, groove-ot, riffet, ki minek hívja, és ebből bontakozott ki a felvétel. Elmondhatjuk, hogy mindenki ugyanannyira vette ki részét a „dalszerzésből”, ez egy ilyen műfaj.
  
  Mit üzennek, miről szólnak a dalok? A lemez egésze felölel valamilyen koncepciót vagy a számoknak különálló értelmük van?
  Igazából az első lemez „szpész” hangulatát folytattuk a számcímek kitalálásakor. Ez se volt egy megtervezett folyamat, egyszerűen csak ezek a címek jutottak eszünkbe. Kb. mindegyik számnak más adta a titulusát. A Fire on Soyuz az véletlenül az én ötletem volt albumcímnek, a többiek meg belegyeztek, de pl. a Black Hole Encounter és a Cosmonaut: Stoned in Space elnevezés István (dobos – a szerk.) agyából pattant ki, a Trip ´n Troll pedig Laciéból, ha jól emlékszem. A többiek nevében nem tudok most nyilatkozni, de azt tudom, hogy a Fire on Soyuz nekem személy szerint azért jutott eszembe az utolsó számról, mert kicsit szórakoztam a Megrakják a tüzet… című népdallal a szólómban, a gitárhangzás meg egy rakétára emlékeztetett, amikor próbáltam „kívülről”, független füllel hallgatni az anyagot.
  
  Ki készítette a borítót? Hogyan kapcsolódik az orosz űrhajóhoz?
  A borítót én készítettem; lehetne akár a történet, hogy a képen látható úriember maga a Cosmonaut, aki olyannyira betépett, hogy azt „flesseli”, hogy a fogai betűket formáznak… Hallgattam az anyagot, és jött magától ez a kép, ami azért érdekes, mert nem skiccelgettem közben, csak úgy eszembe jutott. Pár héttel később pedig lerajzoltam, a többiek pedig rábólintottak.
  
  Nincs még videó klipetek, ha jól tudom. Terveztek képi megjelenést az EP valamelyik tételéhez?
  Nagyon jó lenne igen, de drága mulatság, és a Bandcampen befolyó összeget teljes egészében reklámra költjük. Nem most lesz valószínűleg, mert még nincs meg az infrastruktúránk, hogy egy igazán vagány videót össze tudjunk hozni.
  
  Mik a terveitek az esztendő hátralévő részére, illetve 2016-ra? Esetleg vidéken is bemutatjátok az új anyagot?
  Megpróbáljuk azt, hogy nagyobb ismertségre tegyünk szert az országban, de mostanában nagyon nehéz mindannyiunknak egy dologra fókuszálni, mert szanaszéjjel vagyunk a hétköznapokban. Szeretnénk eljutni más városokba is jó hangulatú koncerteket adni. Pár hete játszottunk pl. a Vajdaságban, az oromi Malomfesztiválon, az iszonyat jó hangulatú este volt…
  
  Mindenki mást csinál, ráadásul te tavaly december óta apuka vagy. Hogyan tudjátok összeegyeztetni a zenekart a magánélettel?
  Igen, jogos a kérdés. Nagyon szeretem ezt az időszakot, és talán jobban sikerül már megszervezni az időmet, mint az első pár hónapban. Az biztos, hogy most kevésbé működnek a spontán sörözések…
  Nehéz összehozni a zenélést, de úgy látom, hogy a többieknek is pörgős hétköznapjaik vannak, meló, suli, más együttesek, és így nehezen találjuk meg a megfelelő időpontot. Mostanában talán már kicsit könnyebben fog menni, télen mindig kicsit kisebb a rohanás.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Kelemen Barnabás egy különleges hangszert szólaltat meg csütörtökön este a Müpában
A SeeYouSpaceCowboy bemutatja új albumát, a „Coup De Grâce”-t
Megjelent a Cloud Nothings új albuma, a Final Summer
Meghallgatható a Red Handed Denial új dala, az One More Night
Új emo banda robbant be a színtérre: az unpeople bemutatkozik debütáló EP-jével és a ´going numb´ című friss dalával!
Stílusok találkozása a From Ashes To New - Blackout deluxe korongján
A Pierce The Veil egy Radiohead klasszikust bányászott elő
A Void Of Vision visszatért az „Empty” című dühöngő metálcore himnusszal
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 burden    nyughatatlan    sziget 2011    mothica    hatebreed    james lomenzo    six feet under    duff mckagan    takács tamás band    liberal youth    obsidian kingdom    amott    tower heist    ray davies    katie holmes    69 eyes    beady eye    nemes márton    rockpart    ingested    morbid angel    kerekes anna     sam worthington    flynn    waking up  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!