hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
hírek   2015. szeptember 17. csütörtök   20:13
nincsen hozzászólás

szerző: Tíí
”Őrülj meg, de ne légy hülye!” – John Coffey interjú
Európa egyik legjobb rock zenekara, amelynek az énekese simán elkapta a felé repülő pohár sört.



  Június közepén felkerült egy koncertvideó YouTube-ra, amelyben David Achter de Molen énekes crowdwalk-olt (a rajongók kezein állt) egy dal közben. Hirtelen felé dobtak egy fél pohár sört, amit nemes egyszerűséggel elkapott és lehajtott. Az eset a hollandiai Landgraafban, a Pinkpop Fesztiválon történt, mégpedig a John Coffey nevezetű zenekarral. A felvételt néhány hét alatt több mint öt millióan látták. A Halálsoron című film óriási fekete szereplőjéről elnevezett csapat őrült koncertjeiről híres Európa-szerte.
  A szlovéniai Punk Rock Holidayen volt szerencsém látni és hallani őket élőben. Mit is mondjak, elképesztő volt, amit műveltek.
  Szeptember 18-án Budapesten, az A38 Hajón adnak ingyenes (de regisztrációhoz kötött) „hangversenyt” adnak (a Holland Nagykövetségnek köszönhetően) a kecskeméti és kerekegyházi illetőségű, a Ki Mit Tube-ot is megjárt Kies társaságában. Ebből kifolyólag Alfred van Luttikhuizen gitárossal és Carsten Brunsveld dobossal beszélgettem. Rögtön a lényegre is tértünk:
  
  Mi volt a legextrémebb dolog, amit a színpadon műveltetek?
  Alfred: Egyszer volt egy kisebb buli egy kocsmában. Szoktunk kis kocsmákban játszani, ahova körülbelül ötvenen jönnek el. A sarokban volt a színpad, feljöttek az emberek és tényleg nagyon „megőrültek”. Annyira bedurvult a helyzet, hogy ránk borult az egész hangfelszerelés.
  Carsten: Egyszer játszottunk egy hajón és annyira bepörgött a tömeg, hogy állatira elkezdett billegni a hajó (mutatja és nevetünk). Én vagyok a dobos és hátulról el sem tudtam képzelni, hogy mi a f*sz folyik itt. Mi történik? Mi történik?
  Alfred: Tényleg kib*szottul kemény volt. Általában a közönség is eléggé eszeveszett. Például vannak, akik teljesen levetkőznek vagy félmeztelenek és hátulról becsúsznak a tömegbe.
  Két héttel ezelőtt megütött az áram. Lementem színpadról a nagyérdeműhöz, volt ott egy fémszerkezet és abban a pillanatban, ahogy hozzáértem: zzzbzzbzbzz. Kb. 220 volt hasított keresztül a hangszeremen. Na, az nagyon extrém volt.
  Carsten: Ja, tényleg durva volt, de a koncert is.
  
  Tudni illik, hogy eléggé intenzívek vagytok a színpadon. Ebből kifolyólag szenvedett valamelyikőtök balesetet? Mi volt a legdurvább eset?
  Carsten: David, az énekesünk eltörte a lábfejét, a nagylábujját, és néhányszor letörte az elülső fogait, mert annyira közel teszi a mikrofont az arcához, és annyira hevesen mozog, hogy néha kiüti őket. Amúgy annyira nem szoktunk.
  Alfred: Leginkább a közönség az, aki sérül. A bulik után Facebookon kapunk olyan üzeneteket, hogy: „Hello, eltörtem a lábamat vagy a kezemet, betört az orrom vagy bevertem a térdem”. Emiatt rosszul is érezzük magunkat néha, de a másik oldalról meg ez része a dolognak. Annyit szoktunk válaszolni, hogy: „Vigyázz magadra! Őrülj meg, de ne légy hülye!” Szóval inkább a közönség sérül, nem mi. Ó, David néhány hónapja leesett éneklés közben a színpadról. (Carsten nevet) Nagyon gáz volt. Az első dalnál jártunk, ő egyik pillanatban kornyikál, a másikban meg már a földön fekszik. Csessze meg! Úgy voltunk vele, hogy ez így nagyon nehéz lesz, de egye fene. Néha megesik.
  
  Tettetek szert előnyre a sörelkapós videó óta, amely vírusként terjedt az interneten?
  Carsten: Ó igen, bár nem sokat. Több fellépésünk van ennek köszönhetően, az egész évünk be van táblázva. Nagyon sok figyelmet kaptunk akkortájt és rengeteg új ember ismerte meg a zenekarunkat, ami fantasztikus. Ennyi.
  Alfred: Jót tett nekünk, de nem használtuk ki. Egyszer megosztottuk Facebookon, de nem akartuk erőltetni, mert mi egy hardcore banda vagyunk. Tudod, mi nem szeretjük az ilyen dolgokat. Nem a sör, hanem a zenénk miatt szeretnénk híresek lenni. De teljes mértékben előnyünkre vált.
  
  Utána dobálták sörrel az énekest?
  Carsten: Nem, szerencsére. Ezt sokan kérdezik tőlünk.
  Alfred: Ma láthattad, hogy történt-e ilyen. Tudjuk, hogy beszélnek róla, megfordult a fejünkben, hogy talán ma lesz a napja annak, hogy „kapunk egy kis sört”.
  Carsten: Az emberek egy John Coffey bulit akarnak látni, nem sörivó versenyt.
  Alfred: Kicsit szánalmasnak tartom, hogy…
  Carsten: …hogy egymást dobálják sörrel a koncerteken.
  
  
  Hallottatok már Magyarországról?
  Carsten: Természetesen.
  Alfred: Igen, már voltunk is itt.
  Carsten: Igen, nyaralni.
  Alfred: Én néhányszor jártam Budapesten. Tavaly vonattal mentem Isztambulba, akkor keresztülutaztam Magyarországon. Tetszett. Gyönyörű vidék. Kicsit unalmas, de gyönyörű. (nevetnek)
  
  Mit vártok a magyar közönségtől a pesti koncerten?
  Alfred: Szerinted sokan jönnek?
  Úgy gondolom, igen. Nálunk szeretik a zenéteket és a videónak köszönhetően is jönni fognak. A hajó, ahol játszani fogtok, Európában az egyik legjobb koncerthelyiség. Remélem, hogy rengetegen leszünk.
  Alfred: Visszatérve a kérdésedre: azt akarjuk, hogy a magyarok megőrüljenek, de ne legyenek hülyék. Ne törd ki a lábad!
  Carsten: Rendkívül várjuk már! Ez lesz az első alkalom, és akik hívtak minket, annyira lelkesek, hogy ez tutira jó buli lesz.
  Alfred: Teljes mértékben így látjuk.
  
  A klubkoncerteket vagy a fesztiválokat szeretitek jobban?
  Carsten: Ez mindig a legnehezebb kérdés. Amikor fesztivál játszol, arra vágysz, hogy klubban zenélhess, mikor meg a klubbulit nyomod, arra, hogy fesztiválon légy. Nincs kedvencem, ugyanúgy szeretem mindkettőt. Egy fesztiválon sok olyan ember van, aki nem ismeri a bandát, szóval muszáj a seggedet is szétdolgozni, hogy meggyőzd őket. A klubkoncertre meg kifejezetten miattatok jönnek. Teljesen más a hangulat.
  Alfred: Természetesen mindkettő fantasztikus. Hogy értsd: ezt követően Németországban és Hollandiában lépünk fel. Hollandiában fergetegesek a bulik 1500 emberrel, amin ámulsz, Németországban pedig 200-300-zal és ez hatalmas energiát ad. Szerintem több energia szabadul fel a klubokban, mint a fesztiválokon. Viszont odaérsz kb. délután háromra, behangolsz, kellemesen megvacsorázol és a következő órákban unatkozol. De egy fesztiválon több király zenekar van, nézelődsz, körbejárod, ma úsztunk, koktéloztunk.
  Carsten: Szóval, az új emberek megismerése a legjobb az egészben. A fesztiválon tengernyi emberrel találkozol és teljesen más a környezet. Csodálatos.
  Alfred: Ezt bírod egy hónapig, de utána klubkoncertre vágysz. Decemberben három klubturnénk volt: Angliában, Németországban és Hollandiában. Akkor meg vissza akartunk menni fesztiválozni. Ez mindig így van. Igazából minden jó. A mi kiváltságunk, hogy zenélhetünk. Játszottunk a kib*szott Szlovéniában.
  Carsten: Fellépünk Magyarországon is.
  Alfred: Igen, ott is. Kevesen mondhatják el ezt magukról. (nevetnek)
  
  Az interjú után még egy darabig beszélgettem a srácokkal. Hihetetlenül közvetlenek és nagyon jóarcok.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ozzy robban a Crack Cocaine-nal. Új dal Billy Morrisonnal és Steve Stevensszel!
A brit doomgaze a Sugar Horse bejelentette új albumát: Grand Scheme Of Things-et
Blackened Rose sötét melankolikus himnusza az elveszett szerelemről
Foreign Hands- Új album, keményebb hangzás
Giga Totális Metal koncert - Pokolgép évek: Éjszakai bevetés 35! címmel - a Barba Negrában április 27-én
Vendetta- TX2 legkeményebb ütése
Naponta négy fiatal fontolgat öngyilkosságot, nekik is szól a Konyha új dala
Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze - Klippremier: Untermensch - A manipulátorok lélektana
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 jambalaya    orden organ    steelwing    exivious    tűzvihar    neckbreaker’s ball    through the never    roots of death    beyond fear    the puzzle    clubera    royal thunder    living dead army    eradication    őz zsolt    guns n’ roses    hardcore superstar    poem    hopes die last    think again    the bouncing souls    infected rain    melt-banana    élek és szeretek    trixie whitley  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!