hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
magazin [jótékony célú rendezvény]  2015. szeptember 15. kedd   16:00
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Nemzeti minimum koncert
2015. szeptember 26. (szombat), 10.00-22.00, Papp László Budapest Sportaréna

  Éhség nem férhet hozzá
  
  ”A mindenkori kormány dolgozzon ki olyan új gyermekétkeztetési hálózatot, amellyel minimalizálni lehet az éhező gyerekek számát Magyarországon, és garantálja erre a fedezetet a mindenkori költségvetésben.” – ezzel a céllal jött létre a Nemzeti Minimum. A látvány- és díszlettervező Horgas Péter akkor indította el ezt a civil kampányt, amikor egy tanulmányban azt olvasta: ma Magyarországon legalább 40 ezer gyerek nap mint nap nem jut minőségi ételhez, és több mint százezer fiatal rendszeresen éhezik. Kiállás és kiáltás a Nemzeti Minimum 2015. szeptember 26-i koncertje a Papp László Budapest Sportarénában – több mint száz előadó-művésszel.
  
  A Nemzeti Minimumhoz művész, újságíró és civil területen dolgozó barátait hívta segítségül Horgas Péter, velük indította el a civil kampányt. Az ügyet támogatják – többek között – a történelmi egyházak, civil szervezetek, szeretetszolgálatok. A Minimum Facebook-oldalán is olvasható Várszegi Asztrik főapát és Székely László, az Alapvető Jogok Biztosának támogatói nyilatkozata. Balog Zoltán minisztertől állami napként, ingyen megkapták (a szolgáltatásokkal együtt) a koncertre és az azt megelőző próbanapra a Sportarénát.
  
  A Minimum-csapata nem gyűjt pénzt, hanem kihangosítja a problémát, és mediálni próbál a politika és a civilek között. Szakmai beszélgetéseket és workshopokat szervezett, összehívta a gyermekétkeztetéssel foglalkozó civil szervezeteket, hogy szakmai javaslatot dolgozzanak ki a törvénymódosítás háttereként. A Nemzeti Minimum szakértői csapata átfogó választ keres a problémára, amelyet – tudja – nem old meg az ételosztás és az adománygyűjtés. A gyermekek éhezése önmagán túlmutató kérdés, összefügg a szülők szegénységével, a vidéki munkanélküliséggel, az állam szociálpolitikájával, és a rosszul tápláltságnak hosszú távú, súlyos következményei vannak a gyermekek egészségére és jövőképére nézve is – ez pedig minden felelősen gondolkodó felnőtt szerint megengedhetetlen.
  
  Az alapító csapat tagja a zenész Bornai Tibor, ő írta a Minimum dalát is, a Háttal a napnak címűt, amelyet tizenegy művész ad elő. Sokat köszönhet a kampány a színész-énekes Szinetár Dóra támogatásának, aki szintén fellép a szeptember 26-i Nemzeti Minimum-koncerten.
  A 12 órán át tartó eseményen több mint száz előadóművész ad hangot annak: minden fiatalnak joga van az örömteli gyerekkorhoz!
  
  A fellépők:
  30Y, Amadinda, Animal Canibals, Anna & the Barbies, Apacuka, Balázs Fecó, Bánfalvi Eszter, Bereczki Zoltán, Bernáthy Zsiga, Bíró Eszter, Boggie, Bretz Gábor, Bródy János, Buborék, Budapest Bár, Danics Dóra, Dés László, Dinyés Dániel, Dolák-Saly Róbert, Eckü, Elefánt, Eszményi Viktória, Eszter-lánc mesezenekar, Fábián Juli, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, Fodor Beatrix, Fülöp Zsuzsa, Galkó Balázs, Geszti Péter, Gulyás Dénes, Hábetler András, Horgas Eszter, Iván & the Parazol, Jéger Dorottya, Jónás Vera Experiment, Jordán Tamás és a Merlin Kommandó, Keszei Bori, KFT, Kolonits Klára, Koós Réka, Kováts Műhely, Magashegyi Underground, Magna Cum Laude, Margaret Island, Matiné, Mintapinty, MINIMUM kórus Incze Zsóka vezetésével, Mogyoró Kornél, Müller Péter Sziámi and Friends, Oláh Gergő, Pasztircsák Polina, Pál Dénes, Pátkai Rozina, Péterfy Bori & Love Band, Quimby, Rácz Rita, Random Trip, Romengo, Singh Viki, Soma Mamagésa, Somló Tamás, Szalóki Ági, Szimfónia Program fiatal zenészei, Szíj Melinda, Szinetár Dóra, Szirtes Edina Mókus, Takáts Eszter Band, Talamba, Tarján Veronika, Tárkány Művek, Tóth Vera, Vásáry André, Wierdl Eszter, Z´mirim, Zorán… stb!
  
  A koncert további célja, hogy felejthetetlen órákat kapjanak a mélyszegénységben élő gyerekek közül jó páran. Ezért a koncertre szeretnének elhívni 2000 olyan fiatalt, aki még sosem járt Budapesten, nem is álmodhatott ilyen eseményről.
  
  Délelőtti programok – a Budapest Bábszínház szervezésében – a kisebb gyerekeknek szólnak, a kora délutáni a nagyobbaké, az este inkább a felnőtteké. Délután két órakor hangzik el a Nemzeti Minimum dala a fellépők előadásában. A közös dal után a parlamenti pártok egy-egy női képviselője ismerteti azt az országgyűlési határozatot, képviselői indítványt, amely elindítja a törvénykezési folyamatot; ez garantálhatja a magyarországi gyermekéhezés felszámolását.
  
  Bár a program összes résztvevője ingyen dolgozik, térítésmentesen nyújtja szolgáltatásait, a koncerten, vannak olyan költségek, amelyekről nem lehet lemondani (többek mellett a szerzői jogok), ezért a jegy ára 1000 forint. Támogatókat azért keresnek – már találtak szép számmal –, hogy az ország különböző részeiről elhozhassák a gyerekeket a koncertre, akiknek természetesen az ellátásáról is gondoskodnak.
  Minden kiadást és bevételt nyilvánossá tesznek, az elmaradhatatlan költségek után a megmaradt összeget egy krízisalapba fizetik. Ez az önhibájukon kívül bajba jutott, gyerekétkezéssel is foglalkozó alapítványok megsegítésére jön létre L. Ritók Nóra javaslatára.
  
  A tervek szerint szeptember 26. hivatalosan is a Nemzeti Minimum Napja lesz.
  
  A Minimum-program kezdeményezői:
  Balogh Zsolt – vezető technikus
  Bodor Johanna – koreográfus
  Bornai Tibor – zenész, zeneszerző
  Csoszó Gabriella – fotográfus
  Galkó Balázs – színművész
  Gálvölgyi Dorka – rendezvényigazgató
  Gulyás Nelli – gyártásvezető
  Horgas Péter – díszlettervező, a Nemzeti Minimum alapítója
  Kovács Ádám – szociálpolitikus
  Liptay Gabriella – közgazdász-szociológus, kommunikációs szakértő
  Sándor Erzsi – újságíró
  Szabó Dominika – kommunikáció szakértő
  Szemere Katalin – újságíró
  Szinetár Dóra – színművész
  
  Jegyvásárlás:



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Papp László Budapest Sportaréna

 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
A BFZ 2024–25-ös évada
Kétszázadik mesterkurzusát tartja meg szombaton a Fesztivál Akadémia Budapest
Rómában és Amszterdamban lép fel Kelemen Barnabás a világ legpatinásabb zenei intézményeiben
Felolvasás és kiállításmegnyitó a Cervantes Intézetben - A nők és a diplomácia
XXIV. Nemzetközi Tervezőgrafikai Biennálé A Képzőn
Legendás fellépők és izgalmas zenei felfedezések – idén is vár a Budapest Ritmo
Sci-fi világot teremtenek fényszobrász alkotások Budapesten
A korlátlan e-könyv olvasást hozza el kedvezményesen a Bookmate és a Yettel új együttműködése
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 true grit    jon oliva’s pain    black blitz    metal hammer festival    stentor    preservation hall jazz band    exférj újratölve    noctiferia    system of a down    lord of the lost    jake gyllenhaal    vomit the soul    hrutka róbert    metsatöll    gyár    szalóki Ági    illdisposed    unknown    how do you know    sister sin    chapelier fou    sinister    the mono jacks    hupikék törpikék    winterborn  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!