hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2015. augusztus 17. hétfő   04:24
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Ramones dalok élőben, Marky Ramone-nal az A38 Hajón
2015. szeptember 1. A38



  Szeptember 1-jén a budapesti A38 Hajón játszik Marky Ramone Blitzkrieg nevű zenekara. A Ramones egykori dobosa bő másfél órában több mint 30 Ramones klasszikust ad majd elő, előttük pedig a hazai Bankrupt szerepel.
  
  Bár Marky Ramone elsősorban a Ramones dobosaként eltöltött 15 évéről ismert – művésznevét is ekkor kapta –, az (állítólag) 1952-ben született zenész karrierje számos további izgalmas állomást rejt. Mark (eredeti nevén Marc Bell) már gimnazista korától kezdve aktívan dobolt különböző zenekarokban, számos meghatározó zenész oldalán. Egyik első, brooklyni csapata Dust névre hallgatott. A banda tagja volt Kenny Aaronson basszusgitáros, és Richie Wise énekes gitáros, aki később a Kiss első két albumán is tevékenykedett co-producerként.
  
  A két album után feloszló Dustot követően Mark a rockszakma első transzszexuális énekesével, az akkor még Wayne Countyként tevékenykedő Jayne Countyval folytatta a zenélést, a Wayne County and The Backstreet Boys nevű banda tagjaként. Wayne „botrányos” színpadi alakításai, valamint az olyan slágerek, mint az Are You Man Enough To Be A Woman vagy a Fuck Off már a korai időkben is nagy rajongótábort csődítettek a banda köré. Mivel kiadói érdeklődést viszont nem sikerült kivívniuk, pár évvel később inkább szétszéledt a brigád, így Mark 1976-ban már a Richard Hell & Voidoids-ban püfölte a bőröket, a névadó, valamint Bob Quine és Ivan Julian mellett. A Voidoids a New York-i punk szcéna egyik úttörő csapata volt, Blank Generation című debütalbumuk és a zenészek megjelenése nagy hatást gyakorolt az egész műfajra. Ez a csapat, valamint a Clash-sel közös brit turné hozta össze Markot a Ramones-szal: Dee Dee Ramone-nal először a CBGB-ben találkozott, majd 1978-ban már a banda dobosaként tűnt fel ismét.
  
  Alig pár héttel csatlakozása után máris a stúdióban találta magát Marky, ahol a Road to Ruin című albumot kellett feljátszania, rajta a banda egyik legnagyobb slágerével, az I Wanna Be Sedated-del. A következő évben készült el a ma már klasszikus mozifilm, a Rock ´n´ Roll High School, melyben a zenekar önmagát alakítva szerepelt. Ezután a Phil Spector segítségével rögzített End Of The Century, majd számos turné és még két stúdiólemez következett, egészen Marky 1983-as távozásáig, amely végül csak átmeneti időre szólt, hiszen 1987-től az 1996-os feloszlásig ismét ő volt a banda dobosa.
  
  A zenekarral közös története így jó 15 évre rúg, amely idő alatt összesen 1700 élő fellépésen és 15 különböző kiadványon szerepelt, köztük némelyiken (Mondo Bizarro, Adios Amigos) dalszerzőként is. A tagok közti kapcsolat a leállást követően sem szakadt meg: 2000-ben Marky segítette Joey Ramone-t Don´t Worry About Me című első szólólemezének elkészítésében is.
  
  2001-ben Marky is ott volt az együttes többi tagjával, amikor a Ramones-t beválasztották a Rock ´N´ Roll Hall Of Fame tagjai közé. Ugyanebben az évben kapta meg a zenekar az MTV életműdíját is. Pár évvel később jelent meg a Raw című DVD, mely főleg Marky által rögzített home videókat tartalmazott a zenekar történetéből, és mind a mai napig ez a legsikeresebb DVD kiadványuk.
  
  Személy szerint Marky nem lassult le az elmúlt években sem: a 2011-ben Grammy életműdíjjal is elismert zenész saját rádióműsort készít évek óta, és különböző tv műsorokban is feltűnik, mint például a ZRock vagy a Simpsons. Nemrég egy könyvet is kiadott Punk Rock Blitzkrieg címen, mely a Ramones-ban eltöltött évekről szól. Ez a könyv is feltűnik amúgy Marky egyik friss videójában, amely a CollegHumor nevű Youtube csatornán jelent meg – és mint láthatjuk, a kiadványt a koncerteken okostelefonozók ellen is remekül használhatjuk, ha éppen nincs kéznél egy dobverő, némi ragasztó és egy punk kislemez: https://youtu.be/2SZiEFpC9Wg
  
  Marky zenekart is alakított Blitzkrieg néven, mellyel évek óta turnézik szerte a világban, bemutatva a Ramones dalait, ezzel is életben tartva a legendás örökséget. Saját bandájával olyan országokba is eljutott, ahova az eredeti csapatnak sosem volt lehetősége: Izrael, Dubai, Kína, Vietnam, Indonézia, Malajzia, Tajvan és a Fülöp-szigetek rajongói is Markynak köszönhetően hallották először élőben a Ramones dalait egy egykori taggal a színpadon.
  
  A banda szeptember 1-jén Budapestre is visszatér, ahol az A38 Hajón játszanak. A négy tagú felállásban Marky mellett Crazy Joe gitáros és Al Magno basszeros játszik majd, énekesként pedig az egy olasz Ramones tribute csapatból érkező John Fontaine-t hallhatjuk.
  
  Az estét hazai Bankrupt koncertje nyitja.
  
  
  
  
  a Livesounds bemutatja: Marky Ramone´s Blitzkrieg
  2015. szeptember 1., kedd 19 óra
  Budapest, A38 Hajó
  Marky Ramone´s Blitzkrieg, Bankrupt koncertek
  Belépő: 5490 Ft, early bird jegyek korlátozott számban, 4490 Ft-ért kaphatók az A38 Hajó jegypénztárában és a a38.hu oldalon.
  
  Jegyek kaphatók a Ticketportal és a TEX országos hálózatában.
  
  A zenekar felállása:
  John Fontaine – ének
  Crazy Joe - gitár
  Al Magno - basszusgitár
  Marky Ramone – dobok



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

A38 Hajó - Budapest

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 monuments     hayley williams    szeg    lajkó félix    gabriela cedillo    touché amoré    marko hietala    etnoklub    zoroaster    killswitch engane    charlize theron    red square scenario    egri jános    noel gallagher    blu-ray    tükrös    armored dawn    mortal sin    triptykon    mindenki szereti a bálnákat    devourment    thyrfing    taking back sunday    newsted    sleepless  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!