hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
film [film]  2015. június 11. csütörtök   04:24
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
”Apu ökölbe szorult keze vagyok...” – Újra mozivásznon a Harcosok klubja!


  Június 18-tól újra mozivásznon látható az ezredforduló kultfilmje, a Harcosok klubja. David Fincher látomásszerű rendezése Edward Norton, Brad Pitt és Helena Bonham Carter zseniális alakításával, digitálisan felújítva, feliratos és szinkronizált verzióban is látható lesz a hazai mozikban, Budapesten a Corvin és a Művész mozikban, országszerte pedig 20 további helyszínen, a megyeszékhelyek többségén vetítik.
  
  ”Amit birtokolsz, az birtokba vesz.„ – Vannak filmek, amik az évek során feledésbe merülnek, vannak, amik kiállják az idő próbáját, és van a Harcosok klubja, amit az eltelt tizenhat év még erősebbé és aktuálisabbá tett, mint valaha. Ebben a bő másfél évtizedben a filmben kritizált jelenségek mind felerősödtek, az életünkbe férkőzött technika, a reklámok vezérelte életmód, a felszínesség és kivagyiság egyre erőteljesebb formálói fogyasztói társadalmunkat.
  
  ”Ha most meg kellene halnod, elégedett lennél az életeddel?„ – A film alapjául szolgáló regényében Chuck Palahniuk az elmekórtan-jelentések alaposságával, hol szikrázó dialógusokban, hol nagyívű belső monológokban, olykor szarkazmusig vitt fekete humorral énekelte meg az ezredvédi Amerikát. Története, amelynek előre- és visszautalásokkal teli, elliptikus szerkezetét David Fincher rendező (Hetedik, Játsz/ma, A közösségi háló) sikerrel mentette át a film nyelvére, egy jól szituált, de cinikus és kiábrándult, értékválságban szenvedő yuppie történetét meséli el. Nevét nem tudjuk, néha Jacknek (Edward Norton) hívja magát. Önismereti terápiás csoportokba jár, mégsem kerül közelebb valódi énjéhez és embertársaihoz. „Véletlenül” összeismerkedik Tylerrel (Brad Pitt), akiben felfedezi hiányzó tulajdonságait. Tyler egy titkos társaság megalapításával próbál megszállottan úrrá lenni a világ káoszán. A Harcosok klubjának híre hamar elterjed a hirtelen meggazdagodott menedzser nemzedék tagjai között, akik egyre intenzívebb élményekre vágynak...
  
  
  
  ”Csak akkor tehetsz meg mindent, hogyha már semmid sincs„ – A film egyik legnagyobb erénye a sztori végletekig kidolgozott felépítése. Első látásra nem nehéz logikátlannak tűnő fordulatokat találni benne, de utólag végül bebizonyosodik, hogy minden momentumnak lényeges szerepe van - ezek persze gyakran a sokadik megnézésre tudatosulnak a nézőben. A látványosan vizualizált monológok, a flashbackek és a keretbe foglalt cselekmény a film védjegyeivé váltak, szállóigékkel és felejthetetlen karakterekkel gazdagítva a popkultúrát. Ahhoz, hogy a főszereplő agyában lejátszódó történéseket minél látványosabban jelenítsék meg, Fincher és csapata - az akkoriban szokatlanul sokat alkalmazott számítógépes animációval és a videoklipekhez hasonló, villámgyors vágásokkal összefűzött képsorokkal - olyan egyedi, hipnotikus képi világot teremtett, amellyel korábban nemigen találkozhattak a mozinézők.
  
  ”Mindenkinek ott volt a nyelve hegyén. Tyler meg én csak kimondtuk.” – Aligha készült mozi az elmúlt másfél évtizedben, amely ennyire megosztotta volna a kritikusokat és közönségét. Az 1999-es mozibemutató – bár élénk vitákat generált, és elismerték formabontó képi világát és szerkesztését, a kasszánál meglehetősen alulteljesített. Csak később, a DVD kiadásnál indult be az érdeklődés hulláma, kult státuszba emelve a rendezőt és filmjét – és persze Palahniuk regényét. A Harcosok klubja a lélek bugyraiba kalauzoló alkotás, jóval több, mint szórakoztatóan hátborzongató történet: szatirikus látomás látszatról, valóságról, és egy hatalmas tockos a fogyasztói társadalomnak. Életünk, gondolataink, érzéseink alapjaira kérdez rá egy értékválságban szenvedő generációban. Egyesek a mennybe emelik, mások kiátkozzák, de egy biztos, David Fincher provokatív filmje Brad Pitt, Edward Norton és Helena Bonham Carter zseniális alakításával és a sorok és pofonok közé rejtett, kőkemény társadalomkritikájával számtalan rajongót szerzett, üzenete pedig – sajnos! – sosem volt aktuálisabb, mint manapság.
  
  ”Megvolt az első életközeli élményed!„ – A film 2K/5.1. minőségben, digitálisan felújított változatát június 18-tól vetítik a hazai mozik, a színpadi produkciók és kultfilmek – mint pl. az Alien, Aliens, 2001: Űrodüsszeia vagy a Die Hard – újra-bemutatására specializálódott Pannonia Entertainment forgalmazásában. Budapesten a Corvin és a Művész Moziban vetítik, a Corvin Moziban premier előtt is, a Corvin moziéjszaka keretében június 13. éjjelén. Emellett országszerte 18 további filmszínházban, többek között Szegeden, Pécsett, Debrecenben, Szombathelyen, Nyíregyházán, Tapolcán, Komáromban, Székesfehérváron, Sopronban és Szolnokon is láthatják a nézők David Fincher kultfilmjét, feliratos és (bizonyos mozikban) szinkronizált verzióban is.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
Történelem, társadalom, cukiság – ezek lesznek a JUNO11 Distribution tavaszi filmjei
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 nachtmystium     született feleségek    parajelenségek 3    elhunyt    burden    bws     b2b3 trió    gutenberg halott    az utazás    riseoffate    visions of atlantis    nightmare in elm street    nils    gustafsson    guns n´ roses    suidakra    serenity    illumishade    brains    windfall    julian sas band    depp    nervosa    continoom    lyapis trubetskoy  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!