hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
hírek   2015. június 10. szerda   16:03
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
XXII. Gitármánia tábor: vagányság nemcsak gitárosoknak


  A nyári vakáció egyik legvagányabb tábora 2015. július 20-26. között idén is Szolnok-Tiszaligetben várja a könnyűzenét kedvelő és hangszeren játszó gyerekeket, tiniket. A XXII. Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor olyan, mint a Camp Rock című film: az ország legjobb zenészei a tanárok, akikkel a kezdők is együtt koncertezhetnek. Újdonságként az idei táborban tartják első országos találkozójukat a hangszerkészítők.
  
  Egy hétig szinte megállás nélkül szól a zene a XXII. Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban, hiszen 2015. július 20. és 26. között 12 évesnél idősebb gitárosok, basszusgitárosok, billentyűsök, dobosok, énekesek és zenekarok veszik birtokba a Szolnok-Tiszaliget Turisztikai és Szabadidő Központot. A kamaszok a nyári szünetben átélhetik a Camp Rock című film hangulatát, hiszen Magyarország legjobb hangszeres könnyűzenészeitől leshetik el a műhelytitkokat.
  
  - A Gitármánia Táborban már zenét tanuló és még csak érdeklődő fiatalok jönnek össze egy hétre, hogy megismerjék egymást, jól érezzék magukat, és közben a lehető legtöbbet tanuljanak olyan oktatóktól, akiket egyébként jobbára koncerteken és videóklipeken szoktak látni. Délelőtt és kora délután vannak a kezdő és haladó hangszeres és énekórák, de ki lehet próbálni például a rádiózást is, valamint kötetlenül lehet előadásokat hallgatni a szövegírásról, a szerzői jogokról vagy a Cseh Tamás Programról. A helyszínen tíz helyiség áll rendelkezésre, amelyeket a világ legjobb hangszereivel rendezünk be próbateremnek, stúdiónak, kis- és nagyszínpadnak, vagyis mindent ki lehet próbálni, amivel egy igazi zenész napjai telnek. A tábor végén a gyerekeknek tehetségkutatót rendezünk, illetve a fiatalok és a profik külön és együtt is fellépnek egy közös örömzenélésen – mondta Andrásik Remo, a Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor alapítója.
  
  Az idei táborban a kezdőknek és haladóknak 60 aktív zenész tart kurzusokat, köztük Koszi Janka, Pacziga Linda és Pintácsi Viki énektanárok, Cséry Zoltán, Nagy János és Szabó Károly billentyűsök, Mike Gotthard, az Ocho Macho zenekar és Bodor Máté, az Alestorm gitárosa, valamint Lukács Peta és Mohai Tamás. Szintén tanítanak Temesi Bertalan, Hudák Attila és Szappanos György basszusgitárosok, valamint Szendőfi Péter, Markó Ádám és Tóth Tamás dobosok. A tavalyi siker után visszatér a kanadai Dave Goodman, aki a nyitónapon gitárkurzust és rendhagyó koncertet is tart a fiataloknak. A Gitármánia Táborban hagyomány, hogy esténként ismert szólisták és zenekarok lépnek fel. Idén koncertet ad az Edda gitárosa, Alapi István saját formációja, az Alapi Power Trió, amely ez alkalommal kiegészül Kovács Áronnal, a Class FM műsorvezetőjével, a Káosz Központ zenekar frontemberével. Fellép a népszerű Roy és Ádám Trió, és idén először mutatkozik be a táborban a Fonogram- és Hard Rock Rising-díjas banda, az Ozone Mama. Ugyancsak koncertet ad a Margaret Island zenekar, amelynek a tagjai egykor ebben a táborban ismerkedtek össze, majd tavaly megnyerték a Hangfoglaló Magyarország tehetségkutató versenyt, néhány hete pedig a Nagy-Szín-Pad! című verseny döntőjében, a Petőfi TV-ben láthatta őket a közönség. Az idei év újdonságaként a tábor részeként tartják első országos találkozójukat a hazai könnyűzenei szakma hangszereit és eszközeit, például erősítőket készítő mesterek, akik kiállításon mutatják be alkotásaikat.
  
  A XXII. Gitármánia Zenei és Továbbképző Táborba - amit idén „Gyere, tanulj, zenélj... és legyél a magyar zene része!”szlogennel hirdettek meg - 2015. július 10-ig lehet jelentkezni a instrumentweb.hu oldalon. A tábor díja évek óta nem emelkedett, vagyis teljes ellátással idén is 28.500, szállás nélkül 18.500, míg szállás és étkezés nélkül 15. 500 forint.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ozzy robban a Crack Cocaine-nal. Új dal Billy Morrisonnal és Steve Stevensszel!
A brit doomgaze a Sugar Horse bejelentette új albumát: Grand Scheme Of Things-et
Blackened Rose sötét melankolikus himnusza az elveszett szerelemről
Foreign Hands- Új album, keményebb hangzás
Giga Totális Metal koncert - Pokolgép évek: Éjszakai bevetés 35! címmel - a Barba Negrában április 27-én
Vendetta- TX2 legkeményebb ütése
Naponta négy fiatal fontolgat öngyilkosságot, nekik is szól a Konyha új dala
Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze - Klippremier: Untermensch - A manipulátorok lélektana
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 infinity    war-head    hory gergely    jamie chung    egek ura    men in the box    serious black    grieved    pro-pain    robb flynn    pro-pain    stonedirt    biters    murderdolls    warren riker    queensryche    gods tower    the picturebooks    teen years afters    revamp    annihilator     ryan gosling    tonmi lillman    kovács attila    jahoda réka  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!