hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2015. június 1. hétfő   11:09
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Története egyik legerősebb felhozatalával jelentkezik a Rockmaraton
2015. július 13-19, Dunaújváros, Szalki-sziget



  A pécsi székhelyű Rockmaraton fesztivál a kezdetek óta megbízható színhelye volt a rock és metal zenék szerelmeseinek. A rendezvény hosszú távon berendezkedett a Malomvölgyben és évről évre színvonalas koncertekkel és emberközeli árakkal csábítgatta az érdeklődőket. Eljött azonban az az idő is, amikor a fesztivál már nem elégedett meg a hely adottságaival és a további fejlődések, fejlesztések szem előtt tartásával új irányok felé tekintgetett. Hosszas bizonytalanság után a rajongók megnyugodva vették tudomásul, hogy a Rockmaraton végre megtalálta a helyét és ezúttal Dunaújvárosba tették át a székhelyet, mégpedig a Szalki-szigetre.
  A költözés és a környezet új lehetőségeket is biztosít a fesztivál és résztvevők számára. Egyrészt a Rockmaraton ugyan ezer szállal kötődik Pécs városához, de tetszik-nem tetszik, meglehetősen vízfejű országunk esetében praktikus döntés a Budapesthez érezhetően közelebbi helyszín. Másfelől a Duna menti Szalki-sziget magában hordozza a fürdős-pancsolós buli lehetőségét, illetve eddig még nem részletezett, egyéb szabadidős off-programokat.
  De nyilván az érdeklődők nem csak emiatt célozzák meg a Rockmaraton fesztivált, hanem elengedhetetlen egy olyan zenei felhozatal, ami biztosítja a vérbeli rockfesztivál érzést. Bár a Rockmaratonon már eddig is tiszteletüket tették neves, világhírű zenekarok, a 2015-ös program tényleg minden eddiginél erősebbnek ígérkezik! A fesztivál 6 zenei napja tobzódik az első osztályú, nagy nevekben és a rendezvény eddigi koncepciójához hasonlóan, ezúttal is mindenféle rock/metal stílus szerelmesei megtalálják a nekik szóló koncerteket.
  
  Dunaújvárosban tehát fellép a hardcore/metal ma ismert egyik legnagyobb, legintenzívebb, őrületes koncertteljesítményéről ismert bandája, az amerikai Hatebreed. A vadiúj lemezzel érkező, heavy metalos alapvetés, a Helloween látványos, humoros műsorral készül. A folk metal bejáratott neve, az ugyancsak friss lemezzel jelentkező finn Korpiklaani is a fellépők között lesz. A punkzene nagyágyúja, a Nagy-Britanniából érkező The Exploited a pogózás szerelmeseinek ad lehetőséget az őrjöngésre. Az amerikai bay area thrash metal egyik legizgalmasabb csapata, a szintén hihetetlenül intenzív koncerteket adó Death Angel ugyancsak gazdagítja a fellépők sorát. Jelen lesz a templomi hangulatú kórusokkal és vad power metallal, nem mellesleg némi humorral is operáló Powerwolf. A hardcore/metal vegyületet egy másik legendás csapat, az újjáalakult Biohazard is képviseli, de jelen lesz egy további hardcore nagyágyú is, név szerint az Agnostic Front. Ismert fellépő Magyarországon az oroszországi pagan/folk metal képviselője, az Arkona. A black metal legendásan hírhedt csapata, a nem mindennapi koncertélménnyel kecsegtető Mayhem is jelen lesz, de szintén a black metalt képviseli a Svédországból származó Dark Funeral. Igazi csemegének ígérkezik az amerikai thrash metal banda, a Nuclear Assault koncertje, akik a fanatikus thrasherek szívét dobogtatják meg.
  A modernebb irányvonalat, a pusztító death metal/deathcore stílust magáénak valló The Black Dahlia Murder mellett ott lesz a metalcore egyik legismertebb, Magyarországon is rendkívül népszerű képviselője, a Darkest Hour. A thrash metal legendás nagyágyúja, az európai „big four” egyik tagja, a Destruction ugyancsak tiszteletét teszi. Letaglózó erejű koncert várható az új lemezzel jelentkező kanadai death metal gépezettől, a Kataklysm-től. Az amerikai metalcore büszkeség, az Unearth régebben gyakori fellépő volt nálunk, most újra Magyarországon adnak intenzív bulit.
  
  A rendkívül különleges zenei világú, a ska/punk-ban utazó olasz Talco is bemutatkozik a Rockmaraton közönségének és a ska legendának számító amerikai The Toasters-től is hangulatos buli várható. De a punk rock színtéren legendásnak számító Konflikt koncertjét is élvezheti a közönség. A melodikus hardcore vonalat az Amerikából származú Defeater erősíti, a Broken Hope pedig a death metal súlyosságát bocsátja a hallgatókra. A francia deathcore színteret a Betraying The Martyrs mutatja be, a norvég/olasz Hideous Divinity pedig a death metalt képviseli.
  Talán egyetérthetünk abban, hogy külföldi, világhírű bandák terén soha nem volt még ilyen erős a Rockmaraton felhozatala. De a hazai színteret is számtalan csapat fogja képviselni, a legnagyobb, legismertebbektől kezdve a törekvő új tehetségekig bezárólag. Legtöbbjük nem ismeretlen a Rockmaraton közönsége előtt, hiszen már számos alkalommal felléptek a hazai metal élet legjobbjait tömörítő fesztiválon. Nem kell például bemutatni a heavy metal hazai megalapítóit, a Pokolgépet és az Ossian-t. Ugyancsak jelen lesz a hazai thrash metal ősatyja, a soproni illetőségű Moby Dick. A nemzetközi elismertséget elért, ugyancsak soproni folk metal csapat, a Dalriada is aktivizálta magát. A hazai rockszíntér legismertebb bandáinak számító Depresszió és Road zenekarok is nagy bulival készülnek. Jelen lesznek a színtér legendás szereplői, mint a Lord, Akela, Kalapács és Omen zenekarok. A nemzetközi babérokra törő power metalos Wisdom is fellép a Rockmaratonon, valamint jelen lesz a hírnevét magabiztosan építő Leander Rising. Az őrült kocsmazenével operáló Paddy And The Rats is megbízható koncertbandának számít. Jelen lesz Felvidék büszke hard rock csapata, a Rómeó Vérzik. Felfutásban lévő új bandaként a női énekessel fellépő heavy metal csapat, a Tales Of Evening is várja a rajongókat.
  
  A Rockmaraton fesztiválon négy színpad is ontani fogja a fémet, így a jelenlévők bőven találnak lehetőséget ismertebb és kevésbé ismert, durvább és dallamosabb zenei műfajokban alkotó csapatok bulijában való részvételre. A teljesség igénye nélkül a Rockmaratonon olyan koncertek is megtekinthetők lesznek, mint az Ismerős Arcok, Remorse, Cadaveres, Virrasztók, Watch My Dying, Agregator, Apey And The Pea, Aurora, Deák Bill Gyula, Rudán Joe´s Coda, Bloody Roots, Niburta, Blind Myself, The Southern Oracle, Rózsaszín Pitbull, Hatóságilag Tilos, Hétköznapi Csalódások, Kovbojok, Nadir, Dorothy, Kill With Hate, Malediction, Don Gatto, Neck Sprain, Angerseed, Insane, Angertea, Omeaga Diatribe, Alcohol, Ideas, Haw, Invader, Krízis, Stress, Fegyelmező Részleg, Magma Rise, Stonedirt, Wall Of Sleep, Holywood Rose, Science Or Society, Slipchaos, Vulgar Display Of Cover, Ramonez, Zorall.
  Az idei Rockmaraton tehát bővelkedik a jobb és jobb zenei produkciókban, a 2015-ös év egyik legütősebb rockfesztiválja várható. Július 10-ig még kedvezményes áron lehet jegyet váltani, de többféle kombinált jegy is kapható a jegyirodákban. Vigyázat, ne a megszokott módon Pécsig váltsatok vonatjegyet, hiszen a 2015-ös évben Dunaújváros, ezen belül a Szalki-sziget ad otthont a fesztiválnak!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 absolved    born to lose    deák bárdos    affliction    vágtató csodaszarvas    chris rea    jason rouse    endless main    timo tolkki    alexisonfire    ghostpoet    ko ko mo    szesztay dávid    confronto    villámtolvaj    prodigy    moszkva tér    kung fu panda    alíz csodaországban    vdiámpark    prostitute disfigurement    avantasia    gaudi-nagy tamás    structures    radics béla  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!