hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2015. február 18. szerda   16:08
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Krém - Budapest Park 2015


  Április végén kezdi immár negyedik évadját a Budapest Park, Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye. Az idei felhozatalban is ott lesz a honi zenei élet krémje, gazdagon tarkítva nemzetközi sztárokkal. A Budapest Park ezúttal is a műfajok változatosságát ígéri, mint egy „multikulti nagyfesztivál”– öt hónapon át.
  
  2012-ben nyitotta meg először kapuit, s hamar Budapest meghatározó kulturális terévé vált a Budapest Park, mely méretében, sokszínűségében és zenei kínálatában is ma már a főváros első számú bulihelyszíne. Tavaly, az öt hónapos szezon alatt majd´ 300.000 látogató fordult meg a 10.000 m2-nyi területen, ahol 93 koncertnapon fellépett mintegy 200 zenekar, 60 Dj és a 11.000 főt befogadni képes buliplacc helyt adott 3 fesztiválnak is. A Budapest Parkban - a legnagyobb koncerteket felvonultató Nagyszínpad mellett - dedikált helyszínt kap az elektronikus tánczene is. A 900 m2-es Park Dance Aréna – rossz idő esetén – a zenekari koncerteket is befogadja, így a Parkban egy program sem maradhat el. A bakeliteket pörgető házibulik hangulatát idézi meg a Retro Kert, ahol két, elkülöníthető tánctéren, kézzel festett, századfordulós plakátok övezte díszletek közt csendülnek fel a ´80-as, ´90-es évek banzájainak slágerei, az olykor kertmozivá vagy sportvetítések helyszínévé is avanzsáló helyszínen. Budapest egyik legizgalmasabb kiállítóterét is rejti A Budapest Park: a Bunker! Galéria tavaly is több kortárs fiatal festőművésznek adott lehetőséget a bemutatkozásra. Mindemellett a legapróbbak számára is nyújt szórakozást a Park, ahol a kreatív kézműves foglalkozásoktól, a gyerekjógán át a titokzatos nyomozásokig számtalan program várja a gyermekeket. A Pöttömkertet a gyermekek ingyen látogatják, a felnőttek belépőjegy árának összegét pedig teljes egészében jótékonysági célra ajánlja fel a Budapest Park.
  
  Mi sem bizonyítja jobban a Budapest Park kiemelkedő jelentőségét a hazai buliéletben, mint hogy a legnagyobb zenekarok ma már - szinte kivétel nélkül – idehozzák legfontosabb koncertjeiket, legyen az születésnap, lemezbemutató, nagy visszatérés vagy feloszlás előtti búcsúkoncert.
  Az évadnyitány hétvégéjén rögtön egy nagy kedvenc lemezbemutatója érkezik. Április 24-én a Brains itt mutatja be Superheroes című új hanganyagát. És nem kell sokat várni egy újabb lemezbemutatóra. Másnap, azaz április 25-én lép fel a Hiperkarma zenekar, akik legújabb lemezüket ez alkalommal bemutató Hősök csapatát hívták vendégségül.
  
  De ez még nem elég: szintén áprilisban, a hónap végén lép fel a Parkban az Irie Maffia, akik vadonatúj lemezük bemutató- koncertjével itt ünneplik 10. születésnapjukat. Születésnapi koncertből több is lesz az idei Budapest Park műsorán.
  Május 2-án, az idén 70 éves Földes Hobo László ad koncertet, május 23-án a 30Y ünnepli 15 éves fennállását, június 5-én pedig a 20 éves Bon Bon jubilál a Parkban. Két 10 éves zenekar is a BP Parkban ünnepel. Június 27-én jön a Vad Fruttik, július 11-én pedig a Kiscsillag érkezik - bizonyára emlékezetes – születésnapi koncerttel.
  A nemzetközi fronton támad a Scooter. A zenekar tavaly a legnagyobb tömeget vonzotta a Parkba, idén május 16-án lépnek színpadra.
  
  Sorrendben következik – május 22-én- „nyári szezonnyitó nagykoncertjével” a Punnany Massif. A változatosság jegyében, az ígéret szerint „rozétól ázott szerelmes szavakkal és szexi szaxofonszólókkal” várja rajongóit a Wellhello formáció, május 29-én. Másnap pedig a hazai rockélet nagy legendája, az Omega áll színpadra, az egykori Budai Ifjúsági Park emlékére celebrált beatmisével, a Budapest Parkban. A zenekar hamarosan részleteket is elárul, s kiderül majd egy nemzetközi sztár előzenekar, valamint egy hazai rádiós-lemezlovas legenda vendégszereplése és megannyi további részlet is.
  
  Június első hétvégéjén Rúzsa Magdi nagykoncertje csalogatja a közönséget a Parkba. Tavaly novemberi, teltházas bulija után újra Budapestre érkezik a los angeles-i Hollywood Undead. A maszkos zenekar, akinek már az első lemeze is majdnem 1 millió példányban kelt el, a modern rockzenébe tökéletesen olvasztotta bele a metál stílusjegyeit, a szókimondó hip- hop szövegelést és az alternatív rockot. Aznapra – azaz június 17-re – várható a Budapest Parkba a Marilyn Manson-i hagyományokat követő Motionless In White, a szolidabb megjelenésű, ám tömörségben hasonló kaliberű Bury Tomorrow és a pimaszul kemény, mégis kellemesen dallamos rockzenét toló Asking Alexandria. Június 25-én vár ránk még egy Halott Pénz koncert és július 4-én pedig a TNT – Vissza a jövőbe turné egyik állomásaként áll meg itt a zenekar.
  Idén beszünteti működését - 20 sikeres év után - a HS7. A zenekar klubturnéval és fesztiválkoncertekkel zárja le két évtizedes pályafutását. A búcsúkoncertre augusztus 1-én Budapesten, a Budapest Parkban kerül sor.
  
  Szeptember 12-én pedig Európa egyik legnagyobb popsztárja - hosszú évek után - végre visszatér Budapestre. DJ BOBO egy grandiózus, élő show és koncert keretében egy estére visszarepíti közönségét a ´90-es évekbe.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 systemhouse33    veil of maya    endless main    ratm    blackgates    marion cotillard    anberlin    marko hietala    billy corgan    movie awards    kvaen    absent distance    Ü    rabbits    dead poet society    them crooked vultures    story of the year    gróf balázs    waking into nightmares    herman frank    forbidden    milovice    nuclear blast    house of pain    the social network  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!