hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
beszámoló [buli]  2015. február 10. kedd   19:13
nincsen hozzászólás

szerző: Utazó
Aratás: Blackmail, Grizzly, Haw, Black Tusk


  Régi lemez, de az átlagember számára a zene határai valahol a kereskedelmi rádiók, a MR2 és a Bartók rádiónál véget érnek. De az átlag felettiek más frekvencia sávban is megtalálják a nekik való muzsikát, és most nem a Zámbó Jimmy baráti kör tagjaira gondolok, ők valahol-e két csoporton kívül esnek...
  
  Ez a péntek este valahogy az átlag felettiek köré volt sorolható. Négy fajsúlyos, mocsárgőzös csapatot hallhattunk,a következő sorrendben: Blackmail, Grizzly, Haw és a turnéjukat kezdő amerikai Black Tusk. Hangsúlyozni szeretném, hogy a felhozatal nem volt rossz, és bizony nem kaptunk rossz végeredményt sem. Jó pesti szokás szerint, este nyolckor még kevesen lézengtek a KVLT újonnan átszabott helyén. Az elmúlt időszakban belsőépítészetileg nem kevés történt. Arcfelvarrást kapott a toalett, az előtér és némileg a koncertterem is. Nem részletezném, mert aki idelátogat, az nem fog csalódni a helyben.
  
  
  
  Hogy-hogy nem, a zeneipar történetében párszor már előfordult, hogy azonos nevű bandák egymástól függetlenül futkosnak szerte a világban. Jelen esetben egy német indie, egy new yorki funk/rock, egy görög pszichedelikus rock, egy detroiti gettorock, egy bolgár punk banda, valamint a hazai vonatkozású crust, hardcore punk érzületű budapesti csapat is bitorolja a Blackmail zenekar nevet. Mindközül a hazai vonatkozású Blackmail hangolta be az akkor még kevés számú jelenlévőt a következő néhány dallal: Still, The Guy Fawkes Day, Far, Never Surrender, és még néhány. A csapat tavaly óta létezik. De ez az idő is elegendő volt ahhoz, hogy bizonyos szűk szegmenset nézve, ők is beírják magukat a keményen „odabaszó” csapatok közé. A folytatás sem volt rosszabb, csak egy kicsit más. A Grizzly következett. A csapatról az elmúlt időszakban jó pár pozitív kritikát lehetett olvasni. Eddig két albumot jelentettek meg, melyek egyben a műsoruk fő gerincét adták: a Fear My Wrath és a tavalyi Rapturous Decay, ezekről például a Monolit, The Cultist, Stabbed Beast, Ride Alone, Pass Those számok szóltak. Szavaikkal élve: „kibaszott”; szerintünk is. De mit lehet ehhez még hozzá tenni? Megfontolt, energikus, mocsaras, favágó-szexuális sludge & roll.
  
  
  
  A Haw esetében igencsak elmondható volt, hogy az influenza, a sör és a masszív súlyosság, most még erőteljesebben ott figyelt, mint máskor. Az arany négyes: Gazsi, Pó, Marci és Makó. Mindannyian ismert és bejáratott nevek a Prosecturától, a Stereochristig. Pont ezért némi szakmai féltékenység felhangját is hallani véltem a közönség sorai közül. Nem véletlenül, mert ami ott lejött, azt nem tettük el befőttnek. Csak úgy spontán fogyasztva volt tökéletes. Az előadásmódjukon már nem kell csiszolniuk – az úgy volt jó, ahogy van, de a szünetekben hallott száraz konferanszokra viszont ráférne egy kis fazonírozás. Aki még nem találkozott a bandával személyesen, annak is kellő betekintést tud nyújtani a 2014-es Soundtrack Pf Our Friendship című albumuk, vagy az általunk készített koncertvideó is. Hogy mennyi rejtett tartalék van még a bandában? Erre a kérdésre most még nehéz válaszolni.
  
  
  
  A Black Tusk fellépésére a hely már alaposan megtelt. Aki látta már őket valaha, az erre a koncert már előre megváltotta a lottó ötösét és biztos lehetett benne, hogy nem a vidámfiúkkal tölti az estéjét a Capellában... Hanem egy igazi motoros bandával és dögös csajokkal vedeli a szeszt literszám. Az este csúcsa ténylegesen a Black Tusk trió volt.
  Eredeti felállásban négy albumot (The Fallen Kingdom, Passage Through Purgatory, Taste The Sin, Set The Dial) és még néhány EP-t készítettek, a tavaly motorbalesetben elhunyt, karizmatikus kisugárzású szakállas Jonathannal.
  
  
  
  A csapat 2/3-a (Andrew (ének, gitár) és Jamie (dobos) „látszólag”, a turné erejéig kiheverte a tragédiát. Alig két hónap alatt újraszervezték a bandát Corey Barhorst basszerrel, aki köldökig érő szakáll nélkül is bevált. Véleményem szerint nem volt rossz döntés, hiszen a Kylesa aktív tagja volt 2011-ig. A csapat ebben a felállásban kezdte meg az idei turnét, de a produkció látszólag mégsem csorbult semmit. Nem játszottak se kevesebb lendülettel, se kevesebb energiával. Minden helyén volt. Dögös, dühöngő, roppant mocsaras és nem utolsó sorban érződött előadásukon a savannahi légkör. A rendezettség elleni káosz és a 2005-ből hozott street punk-crush punk gyökerek, amelyeket a mai napig nem vetettek le. A csapat savát és borsát végül is ez a temperamentum határozza meg. Így lett egy jó kis fajsúlyos este ebből a pénteki napból.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 slipknot    hellfreaks    toots and the maytals    leonard cohen    hihetetlen utazás    sienna miller    atlasz gábor    merlin    gemma arterton    lorax    lóci    zsákbamacska    petőfi rádió    ivan reitman    endless main    srecna mladina    jay chou    killchain    alan wilder    jahoda réka    rockpart    squash bowels    esti    benedict cumberbatch    napra  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!