hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2015. január 30. péntek   11:57
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Dekadens albummal tér vissza Udo Dirkschneider
2015. március 24., kedd 20h, Barba Negra Music Club



  Decadent címmel adta ki 15. saját albumát az U.D.O. zenekar. A német heavy metal legenda, Udo Dirkschneider által vezetett brigád az új lemezt bemutató turnén sem hagyja ki Magyarországot: március 24-én a Barba Negra Music Clubban hallgathatjuk meg a társadalomkritikus friss lemez dalait.
  
  Több mint 45 éves karrierjével az idén 63 éves Udo Dirkschneider a fémzene egyik legautentikusabb figurája. Az áttörést az Accept zenekarral érte el a ´80-as években, de később saját neve alatt is sikerült befutnia: több millió világszerte eladott lemezzel a háta mögött a műfaj egyik legtapasztaltabb, és még mindig energikus képviselője, maga a két lábon járó heavy metal.
  
  Decadent című új lemeze január 23-án jelent meg Európában, az AFM Recordsnál. Ez a 15. U.D.O. lemez, mely társadalomkritikus hangvétellel tűzi céltáblára a gazdagok dekadens életvitelét. A lemez alapanyagául szolgáló élményeket Udo saját karrierje alatt gyűjthette be, hiszen turnéi során Európa, Japán és Észak-Amerika mellett a világ minden szegletébe eljutott: jóval a vasfüggöny leomlása előtt szerepelt Oroszországban, játszott Dél-Amerika 4000 méternél magasabban fekvő területein is, és még 2014. elején is fellépett Ukrajnában.
  
  Udo élményei tehát időben és térben is átfogják szinte az egész világunkat, amelynek része az a lesújtóan nagy különbség, amely a gazdag és a szegény emberek között fennáll. „A kivételezett rétegek dekadenciája a világ minden pontján felfedezhető, igaz erősen eltérő formában„ - mondta el Udo. - „A dekadencia szinte nemzetek feletti jelenségként észlelhető. Ami engem a leginkább zavar, az a vele járó önzés és énközpontúság. Az emberek, akiknek mindenük megvan, egyszerre elveszítik minden érdeklődésüket a külvilág iránt, és úgy tűnik, mintha éppen a saját helyzetüket használnák önmaguk felmentésére. Azt sem veszik észre általában, hogy van összefüggés saját luxusuk és mások nyomora között.”
  
  Az új albumon Udo rámutat az emberiség történetének leginkább elrettentőbb momentumaira is. Ez a témája a címadó dalhoz készült videónak is, melyet megrázó és kegyetlen képkockái miatt most nem linkelünk ide: az állatkínzástól a prostitúción és a drogokon át a háborúkkal sújtott harmadik világig mindenféle borzalom látható benne, amire fajunk nem lehet büszke. „Ha Európában mindannyian csak egy kicsit tudatosabban élnénk az életünket, és végiggondolnánk azt, hogy kinek is kell megfizetnie az árat a mi életszínvonalunk fenntartásáért, akkor a világ egy jobb hely lenne.” - tette hozzá Udo.
  
  A lemez készítése a főhős lakhelyén, Ibizán zajlott, és Udo mellett Mattes Pfeiffer, továbbá a basszusgitáros, Fitty Wienhold vállalta a produceri feladatokat. Ugyanez a csapat dolgozott a Steelhammer című megelőző lemezen is – a trió képes a teljes zenekar energiáit összefogni, ami elősegíti a dalszerző folyamat sikerességét, és lehetővé teszi, hogy a még mindig ereje teljében lévő csapat ismét remekül helytálljon. A keverést a Volbeattel közös munkáiról ismert Jacob Hansen vállalta magára.
  
  A tavasszal induló új turnén Udo mellett Andrey Smirnov és Kasperi Heikkinen gitárosok, továbbá Fitty Wienhold szerepel, a dobosi pozíción pedig egy hamarosan megnevezésre kerülő új csapattag mutatkozik be. Az állomások közül idén sem marad ki Ukrajna, sőt: összesen 7 helyszínen, köztük a Krím félszigeten is játszanak hőseink. A hazai rajongók a tavaly februári Steelhammer bemutató után a friss lemez dalait március 24-én, a Barba Negra Music Clubban hallhatják majd. Az utolsó budapesti látogatás óta eltelt hónapokban a csapat egy koncert DVD-t is kiadott: a Steelhammer - Live From Moscow.
  
  
  
  A turnén egy belevaló énekesnővel színpadra álló svéd rockbanda, a Sister Sin kíséri el a németeket: Udóék mellett többek között a Lordi oldalán is szerepeltek már, ezúttal Black Lotus című, jobbnál jobb rocknótákkal teli új albumukat mutatják be. A műsort a Garagedays nevű osztrák csapat nyitja, amely Passion Of Dirt című lemezét hozza el.
  
  a Livesounds bemutatja:
  2015. március 24., kedd 20 óra
  Budapest, Barba Negra Music Club
  U.D.O., Sister Sin, Garagedays koncertek
  Belépő: elővételben 5900 Ft, a koncert napján 6200 Ft.




Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 pál utcai fiúk    limb for a limb    csiribiri    she past away    jimmy page    greg graffin    cloud 9+    gorgoroth    megan fox    wilhelm scream    red hot chilli peppers    antonio banderas    nova prospect    óperentzia    stereotone    omnium gatherum    client    gutted    douglas mccarthy    blood sweat and tears    demonlord    needless    kool and the gang    kontroll    kawa musical circus  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!