hosting: Hunet
img_up/1611/bannerc96814ea.gif
  cikkekfotók        
interjú [külföldi hangok]  2004. február 10. kedd   17:50
nincsen hozzászólás

szerző: Live Sound
Interjú Joe Lynn Turnerrel és Glenn Hughesel
Hughes Turner Project

  Domináns elem

  -Gratulálok az új, II” című albumhoz. Miért választottad ezt a címet?
  Turner - Mindent egybevetve ez az egyik legjobb CD, amelyen valaha volt szerencsém közreműködni, és köszönöm mindenkinek, aki ebben részt vett. Hallgasd meg, és azt hiszem egyet fogsz velem érteni!
  Hughes - Részemről a HTP 2 fantasztikus folytatása a múlt évben megjelent első albumnak. Ez is egy klasszikus rock lemez, de ezúttal az volt a szándékom, hogy kicsit mélyebbre vigyem a hallgatót a világunkba. Számomra a zene a domináns elem. A cím pedig egyszerű és lényegre törő.
  
  -Őszintén szólva meglepődtem az új album hírének hallatán, mivel azt gondoltam, a HTP csak egy project. De hál istennek tévedtem. A HTPt tekinted első számú zenekarodnak, vagy mindig a szólólemezeid és a side projectjeid lesznek az elsők?
  Turner - Glennek és nekem mindig is lesznek szóló projectjeink, de a HTP remek lehetőség arra, hogy képességeinket egyesítve újabb módon megnyilvánulhassunk. Fantasztikus lehetőség számunkra, hogy együtt dolgozhatunk, mindig is vágytunk erre.
  Hughes - A HTP számomra egy olyan kreatív kifejezési forma, amit nagyon élvezek. Szeretek Joeval dolgozni. És arra is szükségem van, hogy a saját projectjeimen dolgozzak. Szeretek elfoglalt lenni.
  
  -Hogyan és mikor írtátok az új dalokat? Közreműködnek más zeneszerzők az új albumon?
  Tuner - Glenn és JJ írták a zenét. Egyszerűen fantasztikusak! Semmit sem tettem hozzá, néhány simítás kivételével. Aztán ahogy Glenn mondta, összeillesztjük a dallamokat és a szövegeket.
  Hughes - Néhány dalt magam írtam, néhányat pedig JJ-vel, a gitárosunkkal. Általában átjön hozzám, és együtt dolgozunk mielőtt Joe megérkezik. Aztán összerakjuk a számokat.

  Burning The Sky

  A saját lemezekbe és más side projectekbe fektetett munka rengeteg kreatív energiát igényel. Hogy bírjátok ezt?
  Turner - Egyfolytában írunk! A sok ön-motiváció segít.
  Hughes - Én állandóan írok. Minden nap.
  
  Miről szólnak a dalok, és honnan jönnek az ötletek, inspirációk a zene és a szöveg megírásához?
  Turner - Hát azt hiszem, az életben szerzett tapasztalatok nagyon jó források. A HTP szövegei, bár néha rejtélyesek, mély mondanivalót hordoznak. Próbálunk valamiféle integritást elérni minden szinten. Olvasd el a szövegeket és mondd meg mit jelent neked. Ez a legfontosabb dolog!
  Hughes - Revelation”. Egy 70es évek eleji stílusú riffel és ütős refrénnel akartam kezdeni az albumot. Alone I Breathe” ennek a dalnak két erőssége van: az egyik a súlyos zene, a másik pedig a dallamos énektéma. Losing my Head” imádom ezt a dalt. Amint elkezdtem írni, tudtam, hogy csakis Chad dobolhatja el. Steve Vai barátom lenyűgöző szólója is hallható ebben a dalban. Going My Way” ez egy tökéletes dal Joe-nak. És remek munkát végzett rajta. Hold On” JJ nagyon kedveli ezt a dalt és én sem érzek másképp. Lost Dreams” ez volt az első dal amit az albumra írtam. A refrén csak úgy egyszerűen beugrott. Time and Time Again” mint a Mystery Of the Heart-nál, ezt is elküldtem Joe-nak és Ő életre keltette. Csodálatos a hangja ebben a számban. Good Bye Friday” itt kettős éneket akartam, a refrénhez pedig kórust. Imádom a szólóját. Burning The Sky” Eredetileg a saját szólólemezemre tartogattam, de nem akaratam kihagyni Joe-t. Ez az egyik kedvencem. Szeretem benne a basszusgitárt. Sofia” ennek a dalnak az ötletét kedvenc bulgáriai városom adta. „Lets Talk About it Later” elég hosszú ideig tartott megírni ezt a dalt, néhányszor át is alakítottuk. Végülis nagyon tetszik így amilyen lett. Karrierem talán egyik legjobb dala.

  Steve Vai és a többiek

  -Olyan jól ismert zenészekkel dolgoztál, mint Steve Vai és Chad Smith. Mesélnél a stúdióbeli munkátokról?
  Turner - Glenn jó barátja Chadnek és Stevenek is. És nem választhatott volna jobb zenésztársat ehhez a projecthez.
  Hughes - Ha arra gondolsz, hogy milyen volt együtt dolgozni Stevel és Chaddel, nagyszerű. Mindketten profik, kedves emberek és a legjobbak abban, amit csinálnak. Öröm ismerni ezeket a srácokat.
  
  -Úgy gondolom, ha a II” úgy 10 évvel ezelőtt készült volna, biztosan top 10-es albumként tartották volna számon hosszú ideig. Ti mit gondoltok?
  Turner - Hát persze! Abszolút!
  Hughes - Tejes mértékben egyet értek.
  
  -Láttam a koncerteteket múlt évben és lenyűgözött! Nektek milyen élményeitek vannak a turnéról?
  Turner - Csodálatos! A közönség, a vendégzenekar, a csapatminden remek volt!
  Hughes - Nagyszerű volt. Alig várom a következőt.
  
  -Turnéztok az új albummal?
  Turner - Készen állunk! És Glenn azt mondta, tavasszal.
  Hughes - Igen, remélhetőleg 2004 tavaszán.
  
  Hughes Turner Project II”
  Elkészült! A sikeres Live in Tokyo című album, az európai turné melyre minden jegy elkelt - és a fenomenális visszajelzések után Glenn Hughes és Joe Lynn Turner ádázul írták a következő albumot és a dalok nagyszerűek lettek!
  
  Az első HTP lemez mérföldkőként jelent meg a rockzenében, két élő legendát egyesített, két ex-Deep Purple tagot, két kiemelkedő énekest egy lemezen. Ez a két világhírű zenész több, mint 15 millió lemezt adott el együtt.

  Joe Lynn Turner

  Néhány újságkritika:
  Heavy, oder was!? A két öreg róka, a rock hangja” Glenn Hughes és Joe L. Turner mindent beleadtak, hogy utat mutassanak nekünk. A HTP pontosan az, amit a mesterektől várhatunk.
  
  Metal Heart A két technikás zenész egyesített tehetséggel és tapasztalattal alkotott mesterművet, mely a hardrock újabb alapműve lehet. Egymást túlszárnyalva munkálkodtak az albumon, tökéletesen kiegészítve egymást. És mégis, saját stílusukat mindketten megtartották. Az eredmény olyan harmonikus egységet alkot, hogy mind a 11 dal külön mesterműként állja meg a helyét.”
  
  Rock It Az album minden dala gyilkos”, beleértve a Brazen Abbot-szerű Devils Road-ot” Intenzív rockos anyag, mely magával ragad, szinte tökéletes.”
  
  Joe Lynn Turner első sikeres zenekara a Fandango volt. Nem más, mint Ritchie Blackmore csábította őt a Rainbow-ba. Turner a világ egyik legjobb énekesévé képezte magát. Énekelt a milliós eladást megért Yngwie Malmsteen Odyssey-én, a Deep Purple Slaves &Masters-én, és énekelt Billy Joel-nek, Cher-nek, Michael Bolton-nak, John Waite-nek. Négy albumot adott ki egymaga az MTM Music-nál, turnézott Pat Benatar-ral, Nightranger-rel és Loverboy-jal.

  Glenn Hughes

  Glenn Hughes 16 évesen kezdte karrierjét. Trapeze, Mel Galley (aki később a Whitesnake-ben zenélt) és a dobos Dave Holland (Judas Priest) társaságában vált világhírűvé. 1973-ban a Deep Purple-ös Jon Lord és Ian Paice kérték arra, hogy csatlakozzon hozzájuk. Mind a Burn” mind a Strombringer” albumok meghatározóak a Deep Purple stílusát illetően. Ezután Glenn Hughes turnéra indult a rockzene krémjével: köztük volt a Black Sabbath, Gary Moore, John Norum, Sacred Groove, játszott a Whitesnake, Xyz, Mötley Crüe, és a Lynch Mob háttérénekeseként, és emellett számos sikeres szóló projectben alkotott.
  
  A HTP különleges project, különleges lemezzel és különleges zenészekkel, és persze messze átlag fölötti dalokkal. A II” minőségi hardrock lemez olyan dalokkal, mint a Losing My Head, Steve Vai gitárszólójával és Chad Smith (RHCP) dobjátékával, vagy a Hold On, és a Burning Sky ahol Jeff Kollman gitárszólója kifejezetten fülbemászó és megindító. Egy szóval abszolút kötelező a rock zene minden igaz rajongójának! Az album producere Glenn Hughes és Joe Lynn Turner, valamint Jeff Kollman és Mark Rink.
  
  Rock Hard A II” kiemelkedő opusz, épp olyan könnyedséggel felel meg a magasabb elvárásoknak is, mint elődje. A 11 dal mindegyike abszolút meggyőző. (10 pontból 8)
  Heavy, oder was!?Innen továbbfejlődni talán lehetetlen. (12 pontból 11)
  Rock It Fantasztikus darab a Rainbow és a Deep Purple rajongóknak. A II” a hardrock tökéletes mintája. Csak egyszer kell meghallgatnod az ötletes gitár riffeket, a dallamokat és énektémákat ahhoz, hogy örökre a füledben maradjanak. (10 pontból 9)”

  Hughes Turner Project „II” album

  Hughes Turner Project II”
  Számlista:
  1. Revelation 4:09
  2. Alone I Breathe 4:13
  3. Losing My Head 5:27
  4. Going My Way 4:24
  5. Hold On 5:26
  6. Lost Dreams 6:34
  7. Time And Time Again 5:45
  8. Goodbye Friday 4_58
  9. Burning The Sky 6:13
  10. Sofia 4:47
  11. Lets Talk About It 5:54
  
  Felállás:
  Joe Lynn Turner ének
  Glenn Hughes ének, basszusgitárok
  J. J. Marsh gitár
  Ed Roth billentyűs hangszerek
  Shane Gaalaas - dobok
  
  Vendégzenészek:
  * Steve Vai - gitárszóló
   Chad Smith (Red Hot Chilli Peppers - dobok (Losing My Head)
  ** Jeff Kollman, gitár (Burning The Sky)
  
  Még mindig kaphatóak:
  
  Joe Lynn Turner Hurry Up And Wait
  Joe Lynn Tirner Holy Man
  Joe Lynn Turner Slam
  Joe Lynn Turner JLT
  Hughes Turner Project HTP
  Hughes Turner Project Live in TokyoSzólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:
 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Live sound

 programajánló: 
2022. január 28.
Martha Argerich és Mischa Maisky kamaraestje
2022. január 29.
Gojira, Alien Weaponry, Employed To Serve a Barba Negra-ban
2022. január 30.
2022-ben Accept, Phil Campbell and the Bastard Sons, Flotsam & Jetsam a Barba Negra klubban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Megjelent a Lélekhelyek kislemez: interjú az Illetve zenekarral
Talk2night: új nagylemez, új videóklip és interjú
Interjú Petrás Jánossal az Europica zenekar születéséről
Drawing interjú: „Egy hardcore koncert maga egy sport, egy kemény meccs, ha azt akarod, hogy igazán üssön a dolog!”
”Egy sokkal érettebb, úgymond felnőttebb Punnany vagyunk” – interjú Meszes Balázzsal a PunnanyMassif énekesével
Villáminterjú az In Flames gitárosával, Björn Gelotte-tal
”Annyi ötletem van” - interjú a Czutor Zoltánnal az új Belmondo albumról és a zenei menedzser képzésről
Mindig zavart, hogy csak gitáros vagyok, és nem tudok énekelni - A nyughatatlan
Nikson interjú
 kiemelt 
TOOL, Brass Against
  
A TOOL 1990-ben alakult Los Angelesben

2022-ben Budapesten a OneRepublic
Joe Sumner, Sting (My Songs)
Scorpions - Rock Believer World Tour
Rick Wakeman is fellép februárban a Győri Filharmonikusok vendégeként
 friss hozzászólások 

Elmarad a Zakk Wylde´s Black Label Society fellépése (1)
Kókler (1)
Nincs menekvés! “I’m Gonna Get You” címmel megérkezett a Bengal második videoklipje (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto Music
Hammer Concerts
Livesound Productions
VilágVeleje Produkció

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 hellyeah    garbage    tiamat    a kétballábas banda    idea implant    the clash    morgan freeman    sziget fesztivál    simon roman - ének    acuna     adam sandler    new model army    groove armada    into darkness    volt 2013    no return    bedlam    lovasi andrás    gyár fesztivál    anna and the barbies    nikson    nadir    the world alive    kraanium    ashes of ares  

img_up/1611/bannerc96814ea.gif
Copyright 2000-2022 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!