hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2015. január 8. csütörtök   17:27
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Sexepil az A38-on


  Január 16-án, Budapesten, az A38 Hajón hosszú évek után újra színpadra lép a Sexepil, mely 19 év után új, angol nyelvű lemezt adott ki! A zenekar, melyet rendszeresen játszott a Music Television, mely a Nirvana producerének stúdiójában dolgozott a kilencvenes években, a zenekar, mely turnézott Björkkel és számos koncertet adott Amerikában is, most régi, de mégis új felállásban tér vissza. Elkészült a zenekar új klipje is. Megmutatjuk.
  
  A nyolcvanas években alakult Sexepil a kilencvenes évek elejétől angol nyelven énekelt, frontján a holland Mick Ness énekessel. A zenekar egy kazettát és három nagylemezt jelentetett meg ebben a periódusban - bi... (kazetta, 1990), Love Jealousy Hate (1991), Against Nature (1993), Sugar for the Soul (Warner, 1995) -, kilépett a nemzetközi porondra is, a Eroding Europe és Jerusalem című számaihoz készített klipeket játszotta a Music Television, zenéjét a nemzetközi zenei sajtó méltatta, egy kritikus „Beatles turmixgépben” kifejezést használta az együttes dalaira.
  
  A zenekar hosszú szünet után 2008-ban aktivizálta magát, Mick Ness távozása után az énekesi posztot a zenekar dobosa, Vangel Tibor vette át, s hosszú, hat éves munka után elkészült a négytagú, koncerteken Golovics Ferenc vendégdobossal felálló együttes új nagylemeze. A Sexepil: Deák Endre - gitár, Kocsis Tamás - gitár, László Viktor - basszusgitár, Vangel Tibor - dob, ének, gitár, basszusgitár, programozás.
  
  Az A38-on a zenekarral lép fel az ANEZ énekesnője, Szalai Anesz, és a Sexepil 1991-es első angol nyelvű nagylemezén is közreműködő, a Quimby-ből ismert Kárpáti Dódi trombitás. A zenekar az új dalok mellett a teljes Sexepil-életmű legjavából merít a koncerten.
  
  Belépő: 2500 Ft, elővételben: 2000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón.
  
  Elkészült a Sexepil legújabb videóklipje is, a Your Scream Is Music lemez nyitódalához, a Rat Kinghez. A videó elkészítésére a zenekar Novák Erik filmrendező/képzőművészt kérte fel, akihez régi ismeretség fűzi a Sexepil több tagját, és aki olyan filmek elkészítésében vett részt íróként, producerként és rendezőként, mint a Nyócker, a Zuhanórepülés, és a Fekete leves.
  
  
  
  A Your Scream Is Music című album digitális formában 2014. november 17-én jelent meg világszerte, a fizikai kiadványok, a CD és a dupla bakelit egy hónappal később érkeztek.
  
  A teljes album már meghallgatható a Youtube-on és a Spotify-on:
  
  
  
  ”A Your Scream Is Music annyiban hasonlít az összes többi Sexepil-lemezhez, hogy ez is egy fajta doomsday popzene, pre-apokaliptikus örömtánc. A szövegek nyilván mindenkinek mást jelentenek majd, sokszor én is azt érzem, mondjuk próbán, hogy teljesen más jelentést hordoz egy-egy szöveg ma, mint akkor, amikor egy-két éve megszületett. Ez lehet, hogy jó jel, nem tudom. De a lényeg itt a zene, ami tele van visszautalással. Szinte mindenki felidéződik itt, nyilván a majdnem felismerhetetlenségig elsexepilesítve. Erről lehetne majd egy vetélkedőt rendezni.” - meséli a zenekar dobos-énekese.
  
  Az összes dal a Sexepil közös munkája, kivéve a Clinger című szám, mely Vangel Tibor szerzeménye, illetve az Eye Of The Lens, mely feldolgozás, a nyolcvanas évek egyik angol kultuszzenekara, a Comsat Angels dala. A felvételek a budapesti Pannonia stúdióban és a Wales-ben élő Vangel cardiffi házistúdiójában készültek.
  
  A dalokat az ismert hazai hangmérnök-producer, Schram Dávid keverte és a Sexepillel együtt ő végezte a lemez produkciós munkálatait is. A maszterelés egy igazi nemzetközi híresség, a korábban a Queens Of The Stone Age, Sheryl Crow-val, Tom Waitsszel, a Matchbox Twenty-vel, vagy a Coen-fivérek Ó, testvér, merre visz az utad című filmjének zenéjén dolgozó Los Angeles-i Gavin Lurssen nevéhez fűződik.
  
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

A38 Hajó - Budapest

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 katzenjammer    korai Öröm    zombie girlfriend    pig destroyer    gm49    jason biggs    fezen fesztivál    the southern oracle    oranssi pazuzu    metalcampsabaton    new found glory    lovasi andrás    dead men tell no tales    stone temple pilots    heaven and hell    danny elfman    anti-flag    kaltenecker    vengince    emma thompson    negura bunget    coroner    justin timberlake    peter jackson    charlie winston  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!