hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2014. december 18. csütörtök   16:02
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Triászok a hajón - Pegazusok, Jónás Vera és Antonia Vai a Hajón


  Közösen lép fel december 26-án, Budapesten, az A38 Hajón a hazai zenei élet három új tehetsége, akiket az elmúlt egy-két évben fedezett fel magának a közönség és a kritika: Jónás Vera és Antonia Vai dalszerző-énekesnők és a Pegazusok Nem Léteznek.
  
  Jónás Vera zenéje különleges, megindító és mély, mindezt olyan természetességgel viszi színpadra, hogy úgy érezzük mintha otthon játszaná nekünk a kanapén. Ha stílusát szeretnénk meghatározni, a személyes könnyűzene volna a legtalálóbb műfaj. A három éve működő Jónás Vera Experiment üdítő színfoltja a hazai és nemzetközi zenei életnek, amire mindannyian büszkék lehetünk! A tavaly októberben bemutatott GAME című debütáló nagylemezükkel való berobbanás óta eltelt több mint egy év. A Londonban zenei diplomát szerzett nyughatatlan énekes-dalszerzőt jó pár fellépésen, klubkoncerten és fesztiválon láthattuk, köztük egy MÜPÁ-s MR2 Akusztik Plusz koncerten is. Cold Fire című dala a Megdönteni Hajnal Tímeát kasszasikerű film egyik betétdala volt. A debütáló nagylemezt jelölték az IndependentMusic Awardson két kategóriában is, 4 másik angolszász országbeli lemez között. A lemez a kontinenst újra elhagyva novemberben megjelent Japánban a Whereabouts Records gondozásában. Legutóbbi megjelenése a Wanted című négyszámos EP, mely november 22-én jött ki.
  
  A nevét egy hűtőre ragasztott gyermekrajzról kölcsönző Pegazusok Nem Léteznek - melyet az Esti Kornél zenekar dalszerző-gitárosa, Lázár Domokos 2011-ben indította útjára színművész szakos barátnőjével, Ács Eszterrel - tavaly nyáron vette fel első EP-jét (Szomorú számok), melyen négy dal kapott helyet – a Kiadó című szerzeményhez pedig klip is készült. Dalaik főként a párkapcsolati, illetve az emberek közti viszonyokról, az ezekben rejlő feszültségekről, szépségekről szólnak. A duó a brit xx hatását idéző intim hangulatot minimális hangszereléssel, monoton zenei alapokkal teremti meg, ehhez párosulnak az egyszerűen megfogalmazott, őszinte szövegek, de zenéjük megidézi a nyolcvanas évek hazai undergroundjának hangulatát is (Balaton, Trabant). A zenekar 2012 végén négytagúra bővült Lázár Ágoston (dob) és Németh Róbert (basszusgitár) beszállásával, ebben a felállásban rögzítették - az Európa Kiadó gitáros - Kirschner Péter stúdiójában Segíts nekem című számunkat, melyet idén március óta már több országos rádió is játszik. Semmi nagyzolás, megjátszás: itt a dalok a fontosak és azok a dolgok, amelyek a dalok mögött vannak, egyszerű, gyakran esendő emberi történetek. A zenekar 2014 tavaszán jelentette meg cím nélküli, csupafehér bemutatkozó nagylemezét, idén ősszel pedig egy Európa Kiadó-feldolgozással (Így vonulunk be) állt elő. A Pegazusok karácsony előtt még két új dallal jelentkeznek, meglepetésként.
  
  Antonia Vai, magyar származású, Svédországban felnőtt, de egy ideje Budapesten élő énekes/dalszerző, a svéd zenei életbe a stockholmi klubszínpadokon tört be és szerzett magának egyre növekvő közönséget. 2013-ban Antonia és zenészei kísérletképpen Budapestre költöztek. Magyarországon rövid idő alatt nagy sikereket értek el, számtalan klubban és fesztiválon felléptek: akusztikus zenekarával, az Antonia Vai Banddel meghívást kaptak a 2013-as VOLT Fesztiválra és előzenekarként közreműködtek a Quimby őszi országos turnéján. Előadásában Antonia a hazánkban jelenleg meglehetősen ritkán hallható klasszikus soul műfajt keveri a jazz és a folk elemeivel. Javarészt angol nyelvű dalaival - melyek mindegyike egy-egy szenvedélyes, kiszámíthatatlan történet - saját fantáziavilágot teremt, és a legszebb dalszerző-előadói hagyományokat követi.
  
  Időpont: 2014. december 26. 20.00
  Helyszín: A38
  Jegyár elővételben 2014. december 25-ig 1.500.- Ft
  Jegyár aznap 00:00-ig: 1.900.- Ft



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Válogatott zenei emlékek a Pink Floyd életművéből
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 tito & tarantula    liam gallagher    dope stars inc.    haunted    random deeds    riverside    pattinson    as heavens collide    pál utcai fiúk    mangani 888    born to lose    tales from the grave in space    masters of rock    revolution renaissance    beatkoho    szemle    kelet-nyugat    reflected    való világ    atkinson    obey the brave    west-balkán    nuclear beast    charlize theron    dehumanized  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!