hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2014. november 28. péntek   04:28
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Dying Fetus koncert a Kék Yukban
2014. december 5., péntek 18h, Kék yuk



  A death metal számos válfajával tehet próbát a budapesti koncertlátogató az idei ősz és tél folyamán: a Dark Tranquillity dallamos vonala és a Cannibal Corpse old school brutalitása után, de még az Obituary januári érkezése előtt várja az érdeklődőket az amerikai Dying Fetus technikás death metalja december 5-én, a Kék Yukban. Az 1991 óta működő bandát a szintén jól ismert Goatwhore, valamint két fiatalabb, kiemelkedően tehetséges csapat, a Fallujah és a Malevolence kíséri el a turnén.
  
  A megbízhatóság és a zenei következetesség két olyan irányelv, melyet a Dying Fetus mindig magáénak érzett. Az 1991-ben alakult együttes mára a death metal / grindcore műfaj sikeres, és érthető okokból mindvégig underground körökben mozgó képviselője lett. Technikás, übergyors és brutális zenét játszanak, abból a fajtából, amiből egy félórás stúdiólemez sem feltétlen érződik kevés vagy könnyű hallgatnivalónak.
  
  A zenekar debütáló kiadványa 1995-ben jelent meg, majd az egy évvel később érkező második albumnak köszönhetően máris a Kataklysm oldalán indulhattak turnéra. Természetesen egy ilyen underground műfaj esetén a zenekar hozzáállása és elkötelezettsége kulcsfontosságú pályafutásuk szempontjából. A John Gallagher alapító énekes-gitáros által vezetett csapat ezért már a ´90-es évek közepén megalakította saját kiadóját, a Blunt Force Records-ot, mely az albumok gondozása mellett lehetővé tette a korai demofelvételek kiadását is. A zenekar számtalan zenei újságban, válogatás CD-n és rádió műsorban tűnt fel, évről évre nagyobb ismertséget elnyerve. A 2000-es évektől az extrém zenék egyik legnagyobb kiadója, a Relapse Records vette ár a lemezeik kezelését.
  
  Az itt megjelent első albumuk, a Destroy The Opposition a fogyasztás-orientált társadalom által teremtett keretek között senyvedő emberek világát mutatja be a műfaj brutális zenei eszközeivel, rámutatva a mindennapos stresszre és nyomásra, amely elidegenedéshez és frusztrációhoz vezet. Az együttes mindig is szemben állt az Egyesült Államok konformista zenei életében meghatározott normalitással, és egyre több követőre talált: az elmúlt évtizedben minden új albumuk után bejárták az Államok és Európa koncerthelyszíneit, pár éve pedig Kínába és Délkelet-Ázsiába is eljutottak.
  
  Legutóbbi lemezük a 2012-es Reign Supreme, mellyel már két turnét is lebonyolítottak az Egyesült Államokban (többek között a Six Feet Under társaságában), és most Európán a sor. A majdnem két hónapos körúton a szintén amerikai Goatwhore, továbbá a Fallujah is részt vesz, és ez a trió igazán összeszokott bandaként szállja majd meg a budapesti Kék Yukat, hiszen már lassan fél éve együtt lógnak, ha ideszámoljuk a Morbid Angel júliusban indult amerikai turnéján eltöltött heteket is.
  
  A technikás death metalt játszó kaliforniai Fallujah csak 2007-ben alakult, de máris a régebbi csapatokhoz mérhető sikereket aratnak – új lemezük, a Flesh Prevails idén jelent meg. A kiváló hangszeres tudással bíró fiatal zenészek igen tömör és sodró, ám mégis könnyen és légiesen áradó, összetett modern death metalt játszanak. A 2001-es terrortámadást követő években felnövekvő tagok mindennapjainak szomorú részévé vált Kelet és Nyugat ellentéte, ezért választották névadónak az iraki Falludzsa városát, melynek ostromakor a szemben álló a felek az egyik legnagyobb veszteséget könyvelték el.
  
  Szintén szerepel a New Orleans-ben alakult black-death brigád, a Goatwhore, mely hatodik, Constricting Rage of the Merciless című korongját mutatja be. A negyedik fellépő a Malevolence, mely a brit szcéna egyik ígéretes, feltörekvő csapata: Reign Of Suffering című lemezükkel tavaly debütálták, s crossover zenéjük a Pantera, a Biohazard, a Hatebreed, a Life Of Agony és a Lamb Of God keverékének tűnik.
  Serpent´s Chokehold című videójuk itt látható.
  
  A Concerto Music bemutatja:
  2014. december 5., péntek 18 óra
  Budapest, Kék Yuk
  Dying Fetus, Goatwhore, Malevolence, Fallujah koncertek
  Belépő: 3900 Ft
  Jegyek kaphatók a Ticketportal és a Ticket Expressz hálózatában,a CD Pince, Hammer Zenebarlang, Headbanger üzletekben, valamint a Kék Yuk / Kvlt-ban és www.concerto.hu oldalon.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Kék Yuk (Blue Hell) - Budapest

 kapcsolódó szervező: 

Concerto Music

 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Válogatott zenei emlékek a Pink Floyd életművéből
Republic 35
Amaranthe, Dragonforce, Infected Rain Budapesten, a Barba Negra Red Stage-en
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 headbangers ball    kamelot    the kolin    udo    alexisonfire    the konstellation    dawncore    zoohacker remake orchestra    darkfall    julian sas band    killfest    maradandó károsodás    farrelly    ismeretlen férfi    refused    keith richard    európa kiadó    agalloch    világgödör    tóth gergő    agatha christie    saint vitus    zuboly    gedeon    holmes  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!