hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2014. november 26. szerda   04:41
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Tesla Grand Opening
2014 december 12-13. TESLA – Budapest (VII. Kazinczy 21.)

  A villámlás, még ha mesterségesen hozzuk létre, akár Tesla-tekercs segítségével, zenei hangok kibocsátására késztethető. A legkisebb szikra is képes arra, hogy hangforrássá váljon. A Teslát a belváros volt trafóházában szétfeszítik az amperek, de esténként finom elektronikus zenei szetteken keresztül megkönnyebbül és leadja azt a monumentális energiát, amit napközben magában tart. Hosszú építkezés után végre megnyit a Tesla földszintje, egy 700 fő befogadására képes klub a legmodernebb technikával felszerelve.
  
  Grand Opening I. - 2014 12. 12., péntek
  
  A nyitóhétvége első napja szóljon az elektronikus zenék táncolható, abszolút rádióbarát zenéiről a város legújabb klubjában. Két élő performansszal is készülünk a klub első éjszakáján. A finom deep house-ról híres B.Craack a 2012-ben a Szigeten debütált formációját mutatja be, melynek másik szereplője az énekesnő/műsorvezető Sári Évi, aki természetesen a hangját kölcsönzi a produkcióhoz. A másik elektronikus és élő zenei fúziót Goyah és Jász Andris celebrálja, akik a szaxofon jellegzetes világát csempészik Goyah táncolós szettjébe. Őket pedig a MusicFM rezidens DJ-i, azaz Muzzaik, Lotfi Begi és Kühl válják a pultban. Nézd meg elsőként a Tesla eddig titkolt belső terét és ismerkedj meg azokkal a Dj-kkel, akik között ott vannak a rezidensek is! Légy részese egy izgalmas kezdetnek, amikor először pörög maximumon a legjobb Void Audio technikával szerelt klub!
  
  Lineup:
  
  Muzzaik
  Lotfi Begi
  B.Craack feat. Sári Évi - live
  Kühl
  Goyah feat. Jász Andris - live
  
  Grand Opening II. - 2014 12. 13., Szombat
  
  A nyitóhétvége második etapja az okos elektronika szofisztikált eszközeivel hatol az agyba, hogy sebészi pontossággal mérjen csapást a jobb agyféltekés partiközpontra, méghozzá a Warp színeiben játszó Clark nagyon élő audiovizuális őrületével. Őt erősíti a Life and Death kiadó színeiben érkező The/Das. Ünnepeljük tovább a budapesti klubélet új mérföldkövének érkezését!
  
  A jelenleg Berlinben működő Christopher Stephen Clark méltán képviseli az egyik legérettebb elektromos kiadót, a Warp-ot, ami 21 éves kora óta mögötte áll. Az amcsiknál bejáratott E helyett I előtagot használ a Dance Music előtt és megjelenésről megjelenésre bizonyítja, hogyan lehet a chart-ok elejére mászni a legkülönfélébb experimentális eszközökkel. Nem véletlen, hogy 2012-ben még Thom Yorke is bevállalta az Iradelphic című számát a BBC-s Essential Mixe nyitányaként.
  Clark szerint lehet a repetitív techno-nak és a hűvös house-nak közérthető hangszínt adni, miközben minden albummal egy teljesen új csapást tapos ki magának. Emberünk november 3-án hozta ki legfrissebb lemezét, ami megint újradefiniálja saját nevét, bizonyítva, hogy mennyire edukált zeneszerzőről van szó. Clark egyszerűen átértelmezi a minket körülvevő atmoszférát és addig torzítja, amíg az új rend válik valóságossá a fül számára, hogy úgy érezzük, a világ éppen így szól érintetlenül.
  Clark a Tesla színpadán nem marad magára az új album gondolataival és a szintetizátorokkal, amik életre keltik a Warp-nál is jóváhagyott legfrissebb irányt. Az est főhőse legendás a mesteri, állandóan megújuló, minden ízében élő szettjeiről. Nem véletlen hogy olyan nevekkel osztozott már színpadon, mint Drexciya vagy Jeff Mills, a Sydney-i Operaháztól egészen a Berghain-ig.
  DJ szettel érkezik még a Tale of Us-t és Clockwork-öt is jegyző olasz kiadótól a The/Das egyik fele, akik hozzáállásukban közös nevezőn vannak Clark-kal. A technót ők is a legzeneibb mentalitással kezelik, nem véletlen, hogy egyre inkább élő, kifejezetten zenekari felállásban gondolkoznak, az Apparat-ból és például a MIA. zenekarából importált tagokkal. A Sinnbus és a Life And Death között ingázva egyre inkább felszálló ágba kerül a páros, aminek diverz, erőremutató ízlésével avatjuk a Tesla DJ pultját a nyitóhétvége 2. napján.
  
  Lineup:
  Clark (Warp Records - UK) „Clark” album tour, live audiovisual show
  The/Das (Life And Death - DE) DJ set
  Isu + Crimson + Chrom (Lick The Click)
  Alive (StayFly)
  Detective Kelly (Tesla)
  Poli (Made Inn) long closing set
  
  Mi a Tesla?
  A rövidesen megnyíló Tesla a Tesla-evolúció harmadik fontos állomása. A történet egy bloggal indult, a Tesla.wavval, ami előremutató és okos elektronikus zenei témákkal máris tekintélyes szeletet szakított ki magának a hazai médiapiacon. Olvasói nyitottak és befogadóak, tudják mire mozdulnak igazán a világ A&R menedzserei és klubjai. A második lépcső a Tesla.rar volt, a kert, a különleges installatív tér, ami épületmagas vetíthető felületével teljesen új mentalitást hozott az egymást érő romkocsmák sémái közé. A Tesla klub szintjének megnyitása tehát a harmadik, eddigi legnagyobb mérföldköve a Tesla történetnek.
  A folyamatosan formálódó épület kulturális sokszínűsége adja a mozgatórugóját a belváros új közösségi terének. Célunk olyan kulturális kínálat létrehozása, amely még a fiatalabb célcsoportok számára is megfelelő vonzerővel bír és ezáltal rá tudja vezetni őket a kultúra fogyasztásra. A Tesla felsőbb szintjei a klub nyitásával kapcsolnak gőzerőre, és a színháztól a képzőművészetig olyan nyitottan kezelik majd a kultúrát, mint a klub az elektronikus zenét.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 skálmöld    civet    hanggai    takáts eszter    uriah heep    deadstar assembly    sharon tate    la dispute    mechanical sound empire    jason staham    carbovaris    my small community    guilty parties    jon lord    belga    péterfy bori és a love band    svoid    csata: los angeles    john mayall    wass albert    imák    accept    reflected    kinkiez    tintin kalandjai  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!