hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2014. szeptember 29. hétfő   17:36
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
A dizájn és a kiállítás randevúja


  A zenei, színházi és irodalmi programok mellett dizájn vásár, képzőművészeti- és fotókiállítás is várja a CAFe látogatóit. A Budapesti Fotóutca Fesztivál a fotográfia felhasználásának sokféleségét mutatja be, a Ludwig Múzeum új kiállítása a forradalom, anarchia és utópia témaköröket járja körül. Az október 9-én startoló Art Market vendége Berlin, a 11. Design Hét Budapesté pedig Hollandia lesz. A Kortárs Galériák Hétvégéjén 15 fővárosi kiállító-terem várja a képzőművészet rajongóit, a Design Randin a fogyatékkal élő emberek közreműködésével készített kiváló magyar termékekre hívja fel a figyelmet, a Central European Fashion Days / Gombold újra! divateseményén pedig a „Visegrádi négyek” feltörekvő divattervezői mutatkoznak be.
  
  Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a kortárs művészeti ágak közül a fotográfia ma az egyik legnépszerűbb. Azon túl, hogy számos művészeti ág használja, életünk mindennapi része. A Capa Központ és Mai Manó Ház szervezésében megvalósuló Fotóutca Fesztiválon a fotográfia felhasználásának sokféleségét mutatja be a Nagymező utcában, október 9. és 12. között.
   A Ludwig Múzeum új tárlata, a Forradalom | Anarchia | Utópia Közép- és Kelet-Európára fókuszál, a ´80-as évektől napjainkig igyekszik feldolgozni a címében is megfogalmazott tematikát, és azt feszegeti, vajon a kortárs művészet elindítója-e a lényeges társadalmi, politikai változásoknak, vagy inkább reagál-e azokra. A kiállítás október 18-tól látogatható.
  A Kortárs Galériák Hétvégéjén – október 17. és 19. között - 15 fővárosi kiállító-teremben egy sor olyan műtárggyal találkozhatunk, amelyek akár témaválasztásukkal, akár a felhasznált anyagok, akár a megformálás tekintetében az átmenetiség helyzetére, a köztes létezésre, a határátlépés pillanatára reflektálnak.
  
  Szigeti Tamás a kortárs magyar festészet középgenerációjának egyik kimagasló, egyedülálló, már-már öntörvényű pályát befutó képviselője. A Valahol című kiállítás nagyméretű, roncsolt felületű, akriltechnikával megfestett vásznai az egyén és a történelem viszonyát gondoltatják újra. A tárlat október 14-től 31-ig tekinthető meg az A38 Hajó Kiállítóterében.
  A 11. Design Hét Budapest fókuszában a mindennapi életünket egyre inkább átható technológia, az internet, az okoseszközök használatának általános elterjedése és ezeknek a dizájn számos területére gyakorolt hatása áll. A számos program mellett a formatervezés és a technológia kapcsolódási pontjait, lehetőségeit, legújabb eredményeit, aktuális kérdéseit járja körbe október 3. és 12. között.
  A régió legnagyobb divateseményét, a Central European Fashion Dayst október 3-5. között rendezi meg a Design Terminál, melynek részeként negyedik alkalommal kap helyet a Gombold újra! Közép-Európa öltözéktervezői pályázat döntője. Idén a magyarok mellett a visegrádi országok tervezőinek is lehetősége nyílt pályázni, a végeredmény október 4-én a Városligeti Műjégpályán megrendezett divatbemutatón látható.
  
  A 2014 júniusában Design Randi címmel elindított program célja, hogy a kortárs ízlésnek megfelelő, piacképes termékek készüljenek a fogyatékkal élőket foglalkoztató műhelyekben. Jelenleg 16 dizájner és 10 cég együttműködésével folyik az új termékek tervezése. A kiállítás megtekinthető október 3-12. között, a Bálna Budapestben.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 libido wins    kissin´ dynamite    katatonia    diamond eyes    immortal    nemjuci    contour    atheist    ez basic    molllust    your demise    robert downey jr    comeback kid    amaranthe    mindenki szereti a bálnákat    nulladik változat    vasárnapi gyerekek    marlboro man    black procession    bridge & tunnel    shallov    the amity affliction    ill disposed    rhcp    five finger death punch  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!