hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előadók   2014. szeptember 19. péntek   08:20
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Dawnstar


  A Dawnstar egy angol-magyar indie zenekar, amit Budapesten alapítottak 2001-ben. A zenekart jelenleg a dalszerző Wind Attila (ének és gitár), Hamvas Bálint (basszusgitár) és Albert Viktor (dob) alkotják.
  
  Megalakulás
  
  Wind, eredetileg az angliai Manchesterből, az 1990-es évek közepén találkozott Hamvassal a budapesti Teleki Blanka gimnáziumban. 1999-ben megalapították első zenekarukat (Ansellia) és még ugyanebben az évben egy demót készítettek (Eunomia). 2000-ben Wind nyolc új dalt szerzett, amit Hamvassal rögzítettek egy hét alatt Piliscsabán. Ez a demo (Vanity) segített szerezni egy dobost a zenekarnak Albert személyében, aki Hamvas évfolyamtársa volt a Budapest Gazdasági Főiskolán. Pár koncert után a zenekar 2001 tavaszán felvette a Dawnstar nevet. Első koncertjüket 2002. december 13.-án adták a csepeli Voodoo klubban, a D.A.C. (a Gutenberg Halott zenekar frontemberének, Hományi Péter korábbi zenekara) nevű zenekarral karöltve.
  
  Hiátus
  
  A zenekar 2003-05 között inaktív volt egyetemi tanulmányok miatt. Amíg Wind a trieszti, addig Hamvas a padovai egyetemen folytatta tanulmányait 2003-tól 2004-ig. 2005 április 16.-án a zenekar meghívást kapott a budapesti Gödörben megrendezésre kerülő Ökofesztre. A zenekarhoz a koncert előtt egy héttel csatlakozott Mitropulos Anna (szintetizátor), aki később állandó tagjává vált a zenekarnak. A következő évben a zenekar elkészített egy újabb demót (A Metrosexual´s Confessions). 2007. március 30.-án a zenekar fellépett a Budapest Fringe Fesztiválon a Millneráis Parkban.
  
  Change The World
  
  2007. november 30.-án a Dawnstar megjelentette első kislemezét Change The World címmel, amely három dalt tartalmazott (Change The World, Scarlet és Don´t Die A Martyr For Me). A zenekar a lemez felvételére Takács Zoltánt (Jappán) és Philipp Lászlót kérte fel. A Dawnstar két nap alatta rögzítette a felvételt a hűvösvölgyi Abnormal Stúdióban. 2009. június 6.-án sor került a zenekar első külföldi koncertjére is a bécsi Donakanaltreiben Fesztiválon. A zenekarra a MySpacen közösségi oldalon talált rá Heidimarie Pyringer fesztiválszervező, akinek megtetszett a zenekar zenéje, így felkérte a zenekart. 2010 április 10.-én a Dawnstar fellépett a Pécsi Fringe Fesztiválon, majd egy évvel később április 1.-én pedig a Budapest Fringe Fesztiválon immáron harmadik alkalommal, ezúttal a Rocktogonban.
  
  Saturnine Valentines
  
  A zenekar 2012 augusztusában kezdte el rögzíteni első nagylemezét Saturnine Valentines címmel a budapesti Abnormal Stúdióban. A felvételek véglegesítésére Schram Dávidot kérte fel a zenekar, aki korábban a FreshFabrik Mora, a Shell Beach This Is Desolation lemezein dolgozott, mint hangmérnök vagy producer. 2013. május 19.-én a Dawnstar feltöltött három új dalt (Love´s Gonna Be Tender, Ophelia és In Heaven We Meet Again) a lemezéről a Youtubera, majd később a többi dalt is elérhetővé tette az oldalon.
  
  Alább néhány dal:
  
  
  
  
  A többi dal elérhető itt.


Kulcsszavak:
  Dawnstar 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

Dawnstar zenekar leforgatta második videoklipjét

A Dawnstar első hivatalos videoklip

 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Bemutatkozik a HCKRY (Hickory) zenekar
Animációs klipet készített a Red One House
Mínuszegy
CORVILLE
Skulld
Vogon Ultramarines
Gutting Revue
The Immigrants
Art of Haven
Piglet´s Suicide
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 ingyen    szemle    chalaban    bővebb információk:    meet and greet    funerus    alan rickman    rocktogon    cherokee    danny devito    totálkár    tony iommi    rob de luca    james newton howard    crazy town    frogshow    apacsok    Őrült    józsef attila    nicole kidman    kretens    első osztályú vidéki srácok    volumefeeder    the slayerking    hopes die last  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!