hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2014. szeptember 18. csütörtök   17:10
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
A Tárkány Művek koncertje a MÜPÁ-ban
2014. október 1. (szerda) 20h, MÜPA

  A Junior Prima díjas Tárkány Művek nyáron csendben adta ki harmadik nagylemezét Őszi Vázlatok címmel, amelyen Dresch Mihály is közreműködik. A lemezre felfigyelt az első számú világzenei szaklap, a Songlines is, amely már első lemezük kapcsán is írt az együttesről, beválogatva őket egy exkluzív zenei kiadványba. Október 1-jén a MÜPA meghívására lép fel a városi folk rajongói körében kultikussá vált zenekar.
  
  A 2008-ban alakult Tárkány Művek a népzene, a dzsessz, a pop és a két világháború közötti sanzonok ötvözetéből alkotta meg a maga külön bejáratú, ám roppant vonzó világát. Zenei témáit többnyire a tradicionális dalokból meríti, hogy aztán azokat eddig ismeretlen hangszereléssel és Paár Julianna gyönyörű hangjával teljesen újjávarázsolja. Arcomba az arcod vésted címmel 2010-ben látott napvilágot debütáló albumuk, mely azonnal kultikussá vált a „városi folk” rajongói körében. Ugyancsak kedvező visszhangra talált a nemzetközi sajtóban is, miután a rangos World Music Network kiadó gondozásában is megjelent.
  
  Méltán kapott hát 2012-ben Junior Prima-díjat a cimbalmos Tárkány Kovács Bálint vezette zenekar, amelynek 2013-as Címesincs albumán a saját szerzemények mellett egy Gershwin-átirat, egy Coltrane-ballada és egy széki népdal is helyet kapott. Együtt tanúsítva, hogy a Tárkány Művek rendületlenül tartja az irányt, sőt újabb jelentős lépést tett: hidat teremtve a földrajzi régiók, a zenei műfajok, a kultúrtörténeti korszakok, a hagyomány és a modernség között. Szórakoztatóan, szellemesen és mélyen személyesen.
  
  A Tárkány-Kovács Bálint cimbalmos nevével fémjelzett Tárkány Művek 2012-ben elnyerte a Jazzy Dalverseny Legjobb Hangszerelés Díját. Az Illés Lajos feldolgozásversenyen Lehetett volna című számukat beválogatták a nagykoncert programjába. 2012 szeptemberében a Tárkány Művek új számait bemutató CD Nagy-Britanniában is megjelent a The Rough Guide to the Music of Hungary kiadvány mellékleteként és több elismerő kritikát kapott, köztük a neves angol világzenei szaklap a Songlines is méltatta. Harmadik, Őszi vázlatok címet viselő nagylemezükön – amely három élő koncertfelvétel anyagából válogat - Dresch Mihály is közreműködik. „Az Őszi vázlatok halkabban, lassabban gondolkodik és kísérletezik, mint az előző albumok, és olyan érzelmi mélységekig visz, ahová ez a csapat még nem juttatta el hallgatóit. (…) Meggyőz, bekebelez, el sem enged.” (Magyar Hírlap online, 2014. szept.)
  
  A Művészetek Palotájában október 1-jén az új lemez dalaiból éppúgy kapunk ízelítőt, mint a korábbi kedvelt számokból. A koncert egyszerre lesz összegző, visszatekintő az elmúlt hat év munkájára, és meglepő újdonságokat bemutató, a legújabb, még másutt nem játszott dalokból, bepillantást engedve a jelenleg folyó műhelymunkába, és az új irányokba. A mélységeket és magasságokat Dresch Mihály segít bejárni, a Müpa oldalát Fehér Balázzsal erősítve rúgja ki, a hazai zene szcéna egyik legdinamikusabb, legizgalmasabb bandája, a Tárkány Művek.
  
  Tagok:
  Tárkány-Kovács Bálint, cimbalom
  Kováts Gergő, szaxofon
  Paár Julianna, ének
  Papp Endre, brácsa
  Bognár András, nagybőgő
  Közreműködők: Dresch Dudás Mihály, Fehér Balázs



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 grave    unisonic    flotsam and jetsam    tompos kátya    zsikla mónika    godflesh    ozirisz    marry me in vegas    morcheeba    lostprophets    cameron    vale of tears    the konstellation    elvenking    cher    serenity    chaos of disorder    emma stone    mtv    recoil    purulent rites    the vices         paradise lost    tom waits  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!