hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2014. július 15. kedd   17:01
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Babel Sound: idén is világzene, tánc és jó hangulat Balatonlellén


  Idén 5 éves a Babel Sound Interaktív Világzenei Fesztivál, amely július 18-20. között idén is a világzene, a jazz, a tánc és a gasztronómia világába invitálja a közönséget. Az ingyenes multikulturális fesztivál több mint 18 koncerttel, valamint workshopokkal és egyéb programokkal vár Balatonlellén. A fellépők között találjuk a hazai Kerekes Bandet, a marokkói Chalabant és a kanadai Edward Powell trióját is.
  
  Nevéhez méltóan számos országból érkeznek fellépők a 2014-es Babel Sound Fesztiválra: spanyol, görög, algériai, marokkói, cseh, portugál, szerb, egyiptomi, indiai, indonéz és magyar előadók koncertjeire készülhetünk, és természetesen idén is adott a határokon átívelő együtt-zenélés lehetősége.
  
  A koncertek mellett különböző táncos és hangszeres workshopok és több főzőbemutató várja a látogatókat, már délelőtt 11 órától, így a fesztivál kiváló programlehetőség kisgyermekesek és családok részére is.
  
  A fesztivál idén három helyszínnel jelenik meg Balatonlellén: a Napfény strandon minden nap délelőtt 11 órától este 6-ig a workshop és kisszínpad-sátrak adnak helyet a tánc- és hangszeres bemutatóknak, valamint a gasztronómiai élvezeteknek, és minden délután két-két akusztikus koncertnek is. A Rendezvénypark színpadán hazai és külföldi csapatok szórakoztatják közönséget: 17 és 23 óra között minden nap négy koncertet láthatunk. A mini Bábel Kert pedig az aktív részvétel, az örömzenélés, jammelés helyszíne, ahová kifejezetten az érdeklődő profi és amatőr zenészeket várják a szervezők.
  
  Az első nap két hazai, egy cseh és egy portugál zenekar fellépését láthatjuk. A programot az A.K.T. nevű magyar színésznőzenekar nyitja francia, olasz és magyar sanzonokkal, majd az Eclectica zenekar mutatja be kelta és breton eredetű tradicionális népdalokra, erdélyi táncdallamokra és részben ezekből ihletet merítő saját szerzeményekre épülő műsorát. Ezt követi a hagyományos portugál zenét játszó Celina da Piedade fellépése, majd Csehország egyik legismertebb világzenei formációja, a morva népzenei hagyományokból építkező Tomáš Kočko & Orchestra lép színpadra.
  
  Szintén ezen a napon, a Napfény Strandon felállított Babel Sound sátorban játszik a marokkói gyökerekkel bíró, de Budapesten alapított Chalaban, és az iszlám világ szufijait, Észak-Afrika nomádjait elektroakusztikus hangszerekkel megidéző Khamsa Tribe.
  
  Július 19-én, szombaton a Csőke Renáta Quartet kezdi a zenélést - repertoárjukat archaikus, többségében roma népdalok, balladák alkotják, melyeket az arab és indiai hangzásvilág ugyanúgy inspirál, mint a jazz vagy a latin zenei stílusok. Ezután a Meszecsinka zenekar játszik, mely teliholdkor született, különös varázslat által. A neve Holdacskát jelent és egy bolgár népdalból jött.
  Hét nyelven énekel (magyar, cigány, bolgár, spanyol, finn, angol, arab), két országból jön (Magyarország, Bulgária) és a Csodaországba tart. Harmadikként a Yacine and the Oriental Groove nevű spanyol világzenei együttes mutatja be Észak-Afrikából és a Közel-Keletről származó dalait, végül a szerbiai világzene egyik legütősebb produkciója, a hagyományos cigány muzsikát nagyvárosi zenei környezetbe helyező KAL érkezik. A Babel Sound sátorban szombaton a több mint 30 éve működő Calcutta Trio, továbbá az Edward Powell Trio szerepel.
  
  A harmadik napon egy egyedülálló hazai világzenei formációja kezdi a műsort: a Jazzrael közismert izraeli, szefárd, közel-keleti dalokat értelmez újra a jazz érintésével. Ezután a RumbAroma frenetikus cigányzenei koncertjét nézhetjük meg, majd a belgrádi Naked következik: dalaikban a funk lüktetése, a népzene számos motívuma, tört ritmusok, és egy kis pszichedélia is felfedezhető, amely jórészt az effektezett hegedűhangoknak köszönhető. A teljes hangkép meghatározó eleme végig a szenvedélyes szaxofon és hegedű párbaja marad. A Babel Sound sátorban eközben a szicíliai Oi Dipnoi játszik tradicionális, sziciliai zenére épülő dalokat, majd a latin ritmusokkal mediterrán vidékekre kalauzoló Cha Cha Budapest Trio hallható.
  
  A programot és a fesztivált a Kerekes Band koncertje zárja: az utóbbi évek egyik legütősebb világzenei bandáját a hasító ethno-funk, a felszabadító csángó boogie és a nagy terpeszes rock ´n´ roll egyszerre jellemzi. Koncertjeiken garantálható a pulzáló „stadion-folk” hangulat, melyet csodás gyógyulások és pszichedelikus látomások kísérnek.
  
  Babel Sound Fesztivál 2014
  2014. július 18-20. péntek-vasárnap
  Balatonlelle, Rendezvénypark (Móló sétány) + Napfény strand + Bébel Kert
  Program: Főzőbemutató és workshopok minden nap 11 órától, koncertek 17 órától.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 hell-vill    a kandúr    this gift is a curse    együtt az ég alatt    simon pegg    butal assault    steven soderbergh    fallenintoashes    leaves eyes    backard babies    the devin townsend project    heidenfest    esa holopainen    the carbonfools    az emlékmás    jeff loomis    ignite    wings of love    vreid    beast in black    ripper    mary popkids    exhumed    contagion    pszichoszingli  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!