hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2014. április 14. hétfő   18:28
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Mykki Blanco (USA), TheShowCrew
2014. május 3., szombat 20h, A38

  A New York-i rapper-művészvilág egyik legmenőbb arca, a meghökkentő szerepjátékairól, súlyos, széttekert elektronikus alapjairól, szürreális videóklipjeiről és nem utolsósorban odaverős fellépéseiről ismert Mykki Blanco első magyarországi koncertjét tartja az A38 Hajón.
  
  Mikky Blanco, avagy a kaliforniai születésű, de tizenhat éves kora óta New York-ban élő Michael Quattlebaum Jr. túlzás nélkül a keleti parti nagyvárosi, artisztikus, underground hiphop egyik legeredetibb alakja jelenleg. Tulajdonképpen még nagylemze sincs, éppen mostanában dolgozik Michael című első LP-jén, de lényegében egyetlen mixtape és egyetlen EP után egyenesen a Village Voice címlapjára katapultált. Röpke két év alatt a New York-i művészvilág ünnepelt sztárja lett, Terry Richardson készített róla fotósorozatot, Azealia Banks halálba dicsérte első, 2012-es mixtape-jét. Tavaly valamirevaló magazin nem jelenhetett meg Mikky Blanco-interjú nélkül, és a nemi szerepekkel könnyedén játszadozó, azokat visszájukra fordító „genderninja” (ahogy a Village Vocie címlapsztorija nevezte) – akarata ellenére a „meleg rap” egyik vezéralakja lett.
  
  Pedig szerinte az általa képviselt műfaj nem „meleg”, hanem épp ellenkezőleg: a lehető „leghűvösebb”, legkúlabb, legmenőbb. A zenei alapok az elektronikus undergroundból, a bass music legelvetemültebb bugyraiból jönnek. Sötét, savas, széttekert minimálütemek - olyannyira minimálok, hogy időnként teljesen el is fogynak, és csak Mykki kíméletlen rapje tartja egyben a számokat. Mindehhez a hozzájuk illő, szürreális, rémálomszerű szövegek, látomások, latin halandzsa, misztikus üzenetek, erotika és társadalmi szerepvállalás járulnak, egyetlen kaotikus masszává tömörülve.
  
  Mykki Blanco személye eleve egy nagyszabású szerepjáték – Quattlebaum szerint egy „lázadó tinilány” alakja, akinek a nevét Lil´ Kimtől, filozófiáját a riot grrrl mozgalomtól, a New Orleans-i és New York-i transzvesztita közösségektől, esztétikáját pedig a mindent egyetlen hatalmas, ultramenő barkácsáruházzá varázsoló posztpunk DIY/trash/grunge mozgalomtól kölcsönözte. Ebből a szerepjátékból bontakozik ki Mykki Blanco parókás-flitteres-boás-melltartós, szürreális perszónája, aki kirúzsozva pózol Notorious B.I.G. pólókban, de ugyanígy simán előad egy hátrafordított trucker hat-es utcai prolirapet.
  
  A TheShowCrew elsõ ingyenesen tölthetõ nagylemeznyi anyaga a Vágod a krút? címet viselő pakk, mely 20 zeneszámot tartalmaz, és egy klip is készült a Cenzúra című dalhoz. Második nekifutásra az Uzsidoboz című kislemez formálódott limitált szériás kiadvánnyá. Errõl a korongról két videoklip is készült. Az Uzsidoboz klippel a srácok az MTV Brand New jelöltjei közé kerültek, a Krútól Krúig klip pedig – nem kis elismerés! - kikerült a külföldi grimedaily.com honlapra,
  
  A tesók többek között megmutatkoztak a Stíluspakk 2-es, 3-as és 4-es válogatás korongján, a Monday Session 2012-es válogatáson az S*10 gondozása, valamint az Animal Cannibals RESPEKT című lemezén. Többek között pedig a Mekvárt Szleng 2 névre keresztelt S*10 kiadványra is pakoltak egy számot.
  
  Élőben is bemutatkoztak a nagyközönségnek, úgy a Dope D.O.D. előtt az A38-on, mint DJ Vadim születésnapi partiján, valamint a Foreign Beggars számára is melegítették már be a színpadot. Legutóbbi lemezük a TESÓ címet viseli, amelyen tiszteletét teszi a magyar hiphop zene keménymagjának nagy része.
  
  Tagok
  Bigmek: MC, rap
  Zéessó: MC, rap
  Watadub: producer
  DJ Fegz: lemezjátszók
  
  Jegyár: 2500 Ft, elővételben: 2000 Ft.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

A38 Hajó - Budapest

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 prince of persia    cher    skeletonwitch    slytract    incantation    christoph waltz    vágtázó csodaszarvas    fit for an autopsy    johnny cash    overcast    mothica    stealing axion    robert downey jr    szekeres andrás    o´sullivan    xplode    seven kingdoms    cold snap    takáts eszter    noel gallagher    no doubt    living dead army    scarlet aura    safe house    babel sound  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!