hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2014. április 1. kedd   16:18
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Livesounds bemutatja: Twist of the Wrist Tour 2014 - ELP-esttel tér vissza Carl Palmer
2014. május 12., hétfő 20h A38



  A legautentikusabb forrás: az egyik egykori tag előadásában hallgathatjuk meg május 12-én az Emerson, Lake & Palmer legemlékezetesebb dalait az A38 Hajón. Ezen a napon érkezik ugyanis Budapestre Carl Palmer ELP Örökség (ELP Legacy) című projektje, s a turné egyben a zseniális dobos új koncert DVD-jének megjelenésére, és a Csuklócsavar című képzőművészeti kollekciójára is felhívja a figyelmet.
  
  Twist of the Wrist, azaz csuklócsavar néven jelentett be világ körüli turnét Carl Palmer és zenekara. A koncertek javarészt az Emerson, Lake & Palmer instrumentális rock klasszikusainak felidézésére szolgálnak. A világ számos pontján, így az Egyesült Államok, Kanada és Európa mellett Japánban, Dél-Amerikában és a Karib-térségben is látható műsor segítségével felidézhetjük a ´70-es években hatalmas hírnévre szert tevő, több mint 40 millió lemezt eladó egykori szupergroup munkásságát. A Nice-ból érkező Keith Emerson billentyűs és a King Crimsonból ismert Greg Lake énekes-gitáros mellett Carl Palmer a tró legfiatalabb tagja volt, akit hosszas keresés után választottak ki a posztra. Az ELP az 1970-es Wight-szigeti fesztiválon robbant be a köztudatba, majd a debütáló albumot követően megjelent világhírű élő lemezük, mely az orosz romantikus zeneszerző, Mogyeszt Petrovics Muszorgszkij Egy kiállítás képei című zongoraszvitjének feldolgozása. Pályafutásuk kreatív csúcsának sokan a ´73-as, Brain Salad Surgery című lemezt tartják.
  
  Carl Palmer életét örökre megváltoztatták az ELP-ben eltöltött évek: a világ legnagyobb dobosainak egyikeként tartják számon, aki később az Asia alapító tagjaként tovább növelte elismertségét. A dobos azóta is rendületlenül szállítja a kreatív ötleteket: nemrég egy új képzőművészeti kollekciót is bemutatott, amelyet a kaliforniai Scene Four Art Stúdióval együttműködve hozott létre még 2012-ben. Elsőre talán meglepő az állítás, valójában azonban pontosan definiál: Carl vizuális művészetének központjában ugyanaz a ritmus áll, mint ami a dobolás esetében is. A Twist of the Wrist kollekció ugyanis a zene, Carl fantasztikus dobosi tehetsége és a modern képrögzítő technológiák találkozása révén született meg.
  
  A sorszámozott és dedikált nyomatokon különböző színek és fények alkalmazásával készítenek látványos lenyomatot Palmer játékáról. Míg egy festő ecsetet és festéket használ, Palmer világító dobverőkkel készíti különleges kompozícióit, melyek megörökítik egy-egy dal mesteri előadását: a színes csíkokat, mintákat ábrázoló művek úgy készülnek, hogy egyetlen képre rögzítik a világító dobverők mozgását a jól ismert dalok alatt – így akár arra is lehetőségünk van, hogy a szó szoros értelmében hazavigyük a Pictures at an Exhibition elhangzása során elkészülő kompozíciót. Ezt mutatja be saját szavaival Carl az alábbi videón: http://youtu.be/Xtvkrlg3aro
  
  A képek közül néhányat a budapesti helyszínen is megcsodálhatunk. A turné eddigi állomásairól lelkes beszámolók érkeztek: a műsoron olyan dalok szerepelnek, mint a Knife Edge, a Jerusalem, a 21st Century Schizoid Man, a Trilogy, az America, a Pictures at an Exhibition vagy a Fanfare for the Common Man. Carl mellett Simon Fitzpatrick basszusgitáros és Paul Bielatowicz gitáros is kiemelkedő teljesítményt nyújt. Carl idei turnéjához időzítve adott ki egy koncert DVD-t Decade címen, mely a 2011-es turnét foglalja össze.
  
  Ha szeretnénk virtuóz zenészek körében eltölteni egy hangulatos, időtálló slágereket felvonultató estét, akkor Carl Palmer koncertje erre kiváló alkalmat teremt: május 12-én az A38 Hajón a helyünk. Jegyek már kaphatók!
  
  Budapest, A38 Hajó
  Carl Palmer´s ELP Legacy
  Belépő: elővételben 5900 Ft, a koncert napján 6500 Ft
  Jegyek válthatók a Ticketportal és a TEX országos hálózatában, valamint a Headbangerben, a CD Pincében, a Lemezkuckóban és a Hammer Zeneberlangban, a helyszínen és a livesound.hu weboldalon.
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

A38 Hajó - Budapest

 programajánló: 
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 thornwill    nicole holofcener    kanalas éva    robin hood    sebastian bach    throwdown    liam neeson    johnny roger    a wilhelm scream    slipknot    fajkusz    milkovics mátyás    dreamrites    efott    fallenintoashes    demonica    irie maffia    monolith    helen mirren    harms way    bornholm    thrashfest    kawa musical circus    vojnits    rocktusa  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!