hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2014. március 18. kedd   16:39
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Jake E. Lee: Ozzy egykori gitárosa Budapesten
2014. május 5., hétfő 20h, A38 Hajó



  Új zenekarával, a Red Dragon Cartellel érkezik Budapestre Jake E. Lee, a Badlands és Ozzy Osbourne egykori gitárosa. Az évtizedes visszavonultságból visszatérő zenész egy fergeteges új albummal, és persze a régi idők legnagyobb dalaival áll majd színpadra május 5-én az A38 Hajón.
  
  Az idén 57 éves amerikai gitáros, Jake E. Lee még a ´80-as években vált ismertté: ő játszik Ozzy Osbourne 1983-as Bark At The Moon és ´86-os The Ultimate Sin című lemezein. Ezt követően kér egykori Black Sabbath-os zenész, Ray Gillen és Eric Singer társulásával alapított zenekart, mely a Badlands nevet viselte, és összesen három albumot adott ki a ´88-tól ´93-ig tartó fennállása alatt.
  
  A ´90-es években és az ezredforduló idején Jake kerülte a rivaldafényt, és nem adott ki új dalokat. Az elmúlt pár évben azonban sikerült visszacsalogatni a stúdióba: elsősorban régi barátja, Ronnie Mancuso kedvéért ragadott újra gitárt. Ronnie elismert producer és basszusgitáros Las Vegasban, s rajta kívül a dalszerzésbe besegített Kevin Churko producer (Ozzy Osbourne, Five Finger Death Punch, Rob Zombie) is. Az új zenekar végül a Red Dragon Cartel (Vörös Sárkány Kartell) nevet kapta, utalva ezzel a főhős japán gyökereire. Az első videó a Deceived című dalhoz készült, itt látható.
  
  A cím nélküli debütáló lemez dalai hosszas, kiérlelt alkotómunka eredményeként jöttek létre, és az új zenekar tagsága is megfontolt választás eredményeként alakult ki: Jake és Ronnie mellé több mint ezer jelentkező közül választották ki az angliai születésű fiatal énekest, D.J. Smith-t és a vancouveri dobost, Jonas Fairley-t. A lemezen több vendég is hallható, így Robin Zander a Cheap Trickből, Paul Di´Anno egykori Iron Maiden frontember, Rex Brown egykori Pantera és Down bőgős, Todd Kearns és Brent Fritz a Slash -féle Conspirators-ból, Scott Reeder a Kyuss-ból, valamint Jeremy Spencer a Five Finger Death Punch-ból.
  
  Az album január végén jelent meg a Frontiers kiadónál. Igazi hardrock mestermű született, mely jól felismerhetően magán hordozza a műfaj fénykorának jellemzőit, modern hangszerelésbe öntve. Mancuso így nyilatkozott a lemezről: „Ez nem olyan, mintha leálltunk volna a zenehallgatással két évtizeddel ezelőtt, hiszen a modern hatások felbukkannak benne, viszont Jake játékának elemei utánozhatatlanok, az emberek tudják, hogy ő az. Anélkül modern, hogy megpróbálna az lenni.” A Shout It Out című második klipet itt nézhetjük meg.
  
  A lemezírás után az új banda most készen áll a kilövésre, így Jake E. Lee ismét elbűvölheti a világot zseniális játékával. Az Észak-Amerikát és Európát érintő turnén a műsor gerincét a klasszikusok alkotják majd, így például a Bark At The Moon, az Ultimate Sin és a Rock ´N´ Roll Rebel az Ozzy-s időkből, vagy éppen a Shine On és a High Wire a Badlands-től. De természetesen nem maradnak ki a banda saját, slágergyanús új dalai sem.
  
  A turnén egy lett zenekar is szerepel vendégként: a Laime Pilnīga-t 2006-ban hozta létre négy magas zenei képzettséggel rendelkező fiatalember, s ma már ők Lettország egyik legsikeresebb progresszív rockzenekara. Dalaikban visszaköszön a ´70-es évek rockzenéje, valamint a jazz és a funk hatása is tetten érhető.
  
  Belépő: 6500 Ft
  Jegyek válthatók a Ticketportal és a TEX országos hálózatában, valamint a Headbangerben, a CD Pincében, a Lemezkuckóban és a Hammer Zeneberlangban, a helyszínen és a livesound.hu weboldalon.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

A38 Hajó - Budapest

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 lostprophets    barba negra track    no more gravity    hogyan lopjunk felhőkarcolót    óriásgonzó    zságer    freedom call    candlemass    petrás jános     self deception    iron maidnem    duende    kruder & dorfmeister    esti    kovács patrícia    periphery    civil war    gothica fesztivál    total world domination    sonata artica    klone    calista flockhart    coldplay    faster    jude law  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!