hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2003. december 10. szerda   14:38
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Death Angel, Darkane, Cadaveres de Tortugas
2003 november 14, Mega Pub

  Történet

  Remek estének ígérkezett ez a pénteki nap, az újjáalakult Death Angel, a 80-as évek végének kevéssé elismert thrash-metal bandája a Darkane, a Disbelief, a Mystic Prophecy és a Mnemic társaságában, valamint a magyar Cadaveres de Tortugas közreműködésével a Mega Pubban lépett fel, a kiéhezett rajongók legnagyobb örömére.
  
  Hogy a rajongók ki voltak éhezve, az kétségbevonhatatlan, ugyanis a Death Angel több mint tíz éves szünet után lépett újra színpadra. A banda története elég szerencsétlenül alakult, noha tehetségük és lemezeik alapján véleményem szerint a legjobbak között lenne a helyük! Legelső albumuk, az 1987-es The Ultra-Violence, valami olyan fantasztikus mestermű, hogy kövezzetek meg, de szerintem lazán felér egy Reign In Blood-dal. Legalább! Eszeveszett tempójú thrash-metal a javából, rendkívül hosszú, de annál változatosabb dalokkal. A zenészek fantasztikus tehetségről tesznek tanúbizonyságot, mindössze az énekes itt-ott megeresztett sikításai rontanak kicsit az összképen, legalábbis szerintem. Sajnos a banda méltatlanul a feledés homályába merült annak idején, de minden thrash rajongónak nagyon-nagyon ajánlott a debütáló Death Angel album.
  
  Az újabb album 1988-ból (Frolic Through The Park) viszi tovább a kezdeti lendületet, de azért nem akkora alapmű, mint az Ultra-Violence. Az utolsó lemez, az Act III 1990-ből szintén a thrash vonalat erősíti, de itt már azért egyéb hatások is feltűnnek a zenében. Ezután egy buszbaleset miatt sajnos dicstelen véget ért a zenekar története anélkül, hogy igazán befutottak volna. Pedig nagyon megérdemelték volna az elismerést. 2001-ben azonban a banda újra összeállt egy, a rákban szenvedő Testament frontembernek, Chuck Billy-nek ajánlott koncert erejéig. A visszhang annyira nagy volt, hogy a Death Angel végül (sokak legnagyobb örömére) az újjáalakulás mellett döntött, és nagyarányú turnézásba kezdtek, miközben az új album munkálatai folynak. A Darkane és a Disbelief támogatásával ideális volt a helyzet egy felejthetetlen koncerthez a Mega Pubban.

  Cadaveres de Tortugas, Darkane

  Sajnos amilyen jó kilátásokkal indult minden, olyan súlyos körülmények tettek végül keresztbe az estének, és állították megoldhatatlan feladat elé a szervezőket. A Magyarországra érkező csapatoknak vámproblémái adódtak a határon, és ennek következtében csak a Death Angel-t és a Darkane-t tudták a koncert helyszínére szállítani, a másik három banda sajnos elmaradt. Ráadásul ők is csak a Cadaveres de Tortugas erősítőin és dobfelszerelésén tudtak játszani.
  Három órás várakozás után tehát a CDT nyitotta meg a műsort. Nagy vehemenciával és átéléssel nyomatták a témáikat, mindent megtettek, hogy mozgásba hozzák a közönséget. Kicsit talán túlzásba is vitték, mert a nyitó bandákra általában sohasem szokott különösebben bemozdulni a nép, de ők legalább megpróbálták. Bizonyára nem rajtuk múlott, hogy a sok várakozás miatt fásult, és a külföldi bandákra kiéhezett fekete-sereg” nem annyira vette a lapot.
  
  A svéd Darkane-t már nagyobb üdvrivalgás fogadta, és bizony ők is alaposan odatették magukat, ami a színpadi teljesítményt illeti. A fogós dallamok, remekbeszabott szólók hamar belopták magukat a közönség szívébe, ment is a headbang ezerrel. Ám hirtelen, mikorra mindenki felvette volna már a ritmust és elkezdte volna igazán élvezni a Darkane előadását, a banda gyors búcsúzkodás után már el is tűnt a színpadról. Legtöbben (köztük én) nem is értették, hogy mi van, hiszen még csak kb. 4-5 számot toltak végig, nem lehet máris vége! Mindenki feszülten várakozott, de amikor aztán elkezdték szétszerelni a dob cuccot, és ismét megindult a zene a lejátszóból, akkorra csalódottan tudomásul vettük, hogy valóban ennyi volt. Kár. Kíváncsi lettem volna a Darkane-re, és ez a rendkívül rövid előadás nem volt elég arra, hogy igazán megismerjem őket.

  Death Angel

  Ezután már mindenki a Death Angel-től várta a megváltást. Ők voltak az egyetlen esély, hogy az estével kapcsolatban valamilyen módon még pozitívra forduljon a mérleg oldala. Reméltük, hogy az újjáalakult banda újjáalakult energiával és lendülettel fog közénk robbanni, keményvonalas thrash-metalt zúdítva a nyakunkba. És ők végre valóban megjelentek a színpadon, belecsaptak a húrokba, és megindult végre az őrület, amelyre már annyi órája mindannyian vártunk. Iszonyatos hangulatot szabadított el a Death Angel olyan örökbecsű thrash-csodákkal, mint a Thrashers, Mistress Of Pain, a Kill As One az első albumról, vagy a 3rd Floor, a Frolic Through The Park-ról, sorolhatnám
  
  Megindult a stage-dive, de valami olyan intenzitással, amilyet még nem láttam! A biztonságiaknak kb. másfél percenként kellett az embereket ledobálni a színpadról, de már mászott is a következő. Egy srác még azt is megcsinálta, hogy a színpadra felmászva egy szám kellős közepén fotózkodott az énekessel. A banda persze vigyorogva szította a hangulatot, látszott, hogy ők is iszonyatosan élvezik a műsort. Mindezt az is példázza, hogy az egyik szám elején a basszusgitáros csókát egyszerűen belelökték a tömegbe (talán Mark Osegueda énekes volt a tettes), aki az emberek tenyerén, pengetve és vigyorogva próbált visszaúszni” a színpadra. Egyébként a Thrashers-t ő énekelte végig, mert Mark e szám erejéig valami miatt eltűnt a bal fenéken Utána természetesen visszajött, sőt a show végén ő is megfürdőzött” a közönségben.
  
  De ne szaladjunk még ennyire előre. A szokásos probléma természetesen” fennállt: hangosítás. Szegény Rob fantasztikusakat szólózott, de ezt inkább csak láttam, semmint hallottam. Mark éneke is sokszor egybefüggő hangorkánná fajult. Kár hogy a technika így vissza tudja vetni nálunk az előadás minőségét, mikor a közönség és a hangulat olyan fantasztikus! Ez utóbbit a banda is óriási köszönet és hálálkodás közepette tudatta velünk, és ígéretet tettek, hogy jövőre visszajönnek, és kompletten lenyomják az addigra elkészülő új albumukat. Ezekre az ígéretekre azért volt szükség, mert sajnos a Death Angel-nek is le kellett faragni a programjából, 2-3 számot le kellett hagyniuk a setlist-ről.
  
  Nagyon nagy kár volt, hogy a külső körülmények ekkora hatással voltak a mai estre, kíváncsi lettem volna a Disbelief-re is, de sajnos ma be kellett érni ezzel a három együttessel. El tudtam volna viselni még vagy félóra tömény headbang-elést, de mindkét külföldi banda rövidebbre fogta a produkcióját (a Death Angel egy órányit azért nyomott, azt hiszem). Sajnos vegyes érzésekkel mentem haza erről a koncertről, de a következő Death Angel-t már nagyon várom.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Death Angel fotók

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 king diamond    tnt    dürer    chrisopher nolan    keeper of dreams    kate beckinsale    gotthard    music television    miloopa    nucleanus    timberlake    nagyfiúk    zombie11    tim ries    terhes társaság    obscura    a hobbit    the clash    slaughter to prevail    julio iglesias    david fincher    steelwing    robert downey jr    billy gibbons    over help  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!