hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
film [filmklub]  2014. január 16. csütörtök   04:41
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Friss és klasszikus koncertfilmek az Urániában


  Az immár harmadik alkalommal megrendezett könnyűzenei sorozat keretében a legfrissebb koncertfilmek közül válogathatnak a zenerajongók: a MUSE, a Dream Theater, a Rolling Stones és Peter Gabriel 2013-as koncertjei kerülnek műsorra, valamint újra látható lesz a Queen legendás, ´86-os budapesti és Jimi Hendrix 1969-es woodstock-i koncertje.
  
  A programsorozat első részeként február 1-jén a rocktörténelem egyik mérföldköve, Jimi Hendrix 1969-es woodstock-i koncertje látható az Uránia mozivásznán. A világ legjobb gitárosának tartott Jimi Hendrix a legendás Woodstock Fesztivál zárókoncertjén olyan ismert dalokat játszott el, mint a Voodoo Child, a Hey Joe, a Purple Haze vagy a Foxy Lady, és előadta az amerikai himnusz, a Star Spangled Banner döbbenetes, „hendrixes” változatát is. A koncert teljes egészében, eredeti formájában kerül a mozi közönsége elé, digitálisan felújított HD képpel és térhatású hanggal.
  
  
  Február 6-án a MUSE Live at Rome Olympic Stadium című 2013-as stadionkoncertje lesz műsoron. Az energikus és extravagáns fellépéseiről ismert, Grammy-díjas zenekar rendkívül látványos színpadi show-ja hipnotikus utazásra invitálja a közönséget a gigantikus digitális kivetítők és pirotechnika segítségével. A legmodernebb, Ultra High Definition technikával rögzített koncert több mint húsz számot vonultat fel, köztük a legújabb lemezükről ismert The 2nd Law-t és olyan klasszikus slágereket, mint as Uprising, Supermassive Black Hole, Time Is Running Out, Starlight vagy a Madness.
  
  A vetítéssorozat következő epizódja február 14-én a progresszív metal egyik legnagyobb hatású és legsikeresebb együttese, a Dream Theater Live at Luna Park című stadionkoncertje. A Dramatic Turn Of Events című világ körüli turnéjuk utolsó, Buenos Aires-i állomásán forgatott, ahol a grandiózus fellépéseiről ismert zenekarnak különösen nagy rajongótábora van. A közel három órás film a teljes koncertműsort magában foglalja, többek között a Metropolis Pt. 1, The Silent Man, Pull Me Under, The Root Of All Evil és az On The Backs Of Angels számokat.
  
  Február 21-én a 2013-as év egyik legkiemelkedőbb zenei eseménye, a Rolling Stones Sweet Summer Sun című, elsöprő sikerű Hyde Park-i koncertje látható az Uránia mozivásznán. Az 50 éves zenei pályafutását százezres rajongótábor előtt ünneplő Stones ismét ötcsillagos koncertet adott, melyet a közönség és a kritikusok egyaránt az egekig magasztaltak. A vetítésen az Uránia nézői is átélhetik azt a fantasztikus hangulatot, ahogy hetvenes éveiket taposó zenészek kirobbanó formában előadják olyan slágereiket, mint a Start Me Up, Honky Tonk Women, Jumpin´ Jack Flash, Brown Sugar vagy az elmaradhatatlan I Can´t Get No Satisfaction.
  
  Március 9-én újra műsorra kerül a Queen legendás, 1986-os Népstadion-koncertjéről készült film. A digitálisan felújított kép és hang fantasztikusan adja vissza a koncertet a mozivásznon, melynek máig emlékezetes pillanata, amikor Freddie Mercury a közönséggel együtt énekli a Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű magyar népdalt, olyan ismert számok társaságában, mint a Kind of Magic, az I Want to Break Free, a Radio Ga Ga vagy a We Will Rock You.
  
  Végül márcus 18-án Peter Gabriel legújabb, Back to Front című 2013-as koncertfilmje zárja a koncertsorozatot, melyen több mind negyed százada megjelent, többszörös platinalemez SO dalait adták elő a londoni O2 Arénában. A koncert – és a májusban Budapestet is érintő Back to Front turné – különlegessége, hogy Peter Gabriel azzal a turnézenekarral lép fel, akikkel az eredeti, 1987-os lemezbemutatón is együtt játszott. A koncerten többek között halhatók a mára klasszikusnak számító számaik is, a Solsbury Hill, Digging in the Dirt, Sledgehammer, Mercy Street vagy a Don´t Give Up.
  
  Jegyek egységesen 2500 Ft-os áron kaphatók az Uránia jegypénztárában, kedvezményes 4 alkalmas bérlet 2000 Ft/koncert áron kapható. Részletek a http://urania-nf.hu/rock-klasszikusok honlapon olvashatók.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
Történelem, társadalom, cukiság – ezek lesznek a JUNO11 Distribution tavaszi filmjei
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 musica moralia    gemma arterton    jon favreau    richie kotzen    king´s x    jason staham    salt    and so i watch you from afar    piggy d    dudás zsombor    carlos santana    bam margera    lóci    esazlesa    grindrise fest vi    vad fruttik    disney    scar symmetry    aetherius obscuritas    vortex    long road    alexisonfire    lenny kravitz    heaven steet seven    maurics andrás  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!