hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2013. december 31. kedd   01:00
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Corrections House, Entrópia Architektúra
2013. december 19., Budapest, Dürer Kert

  A 2013-as év egyik záró momentumaként egy különleges koncertélmény részesei lehettek azok az elborult zenékre is nyitott látogatók, akik megtekintették a Dürer Kertben a más zenekarokból már ismert tagságból álló Corrections House-t és a hazai Entrópia Architektúrát.
  
  Az elvont, avantgárd zenei élményt már a hazai banda is kellőképpen átadta. Az Entrópia Architektúra a külsőségekkel sem spórolt, ugyanis a légi sziréna hangjaival induló koncerten még háttérvetítés is helyet kapott a különleges hangszerekkel megpakolt színpad látványa mellett. A sejtelmes képeket közvetítő képsorok tökéletesen illettek a sajátos zenei élményhez, amelynek részét képezte a hagyományos hangszerek mellett a szaxofon, a fagott és a zajcsiholáshoz színpadra függesztett fémhengerek is. Vokálok terén főként kántálást és mélyből feltörő hörgést, üvöltést hallhattunk, a bő negyven perces fellépés pedig egy néha már túl kaotikusnak tűnő avantgárd produkcióba hajlott. Nekem már túl elvont volt a távol-keleti motívumokat is felvillantó, sokszor monotóniába hajló előadás, így a végére eléggé elfáradtam a tömény élménytől. A maga nemében színvonalas produkciónak lehettünk tanúi, az ilyen muzsikára vevő nézők biztosan nem csalódtak az Entrópia Architektúra előadásában.
  
  A Corrections House tagjai közül mindenki ismert személyiségnek számít az underground zenei körökben. Az énekes Mike IX Williams a New Orleans-i sludge legenda Eyehategod tagjaként idén nyáron pont ugyanezen a színpadon már tiszteletét tette, de a Neurosis gitárosaként ismert Scott Kelly-t sem kell bemutatni az olvasóknak. A szaxofonozó Bruce Lamont a Yakuza-ból lehet ismerős, a szintit (és laptopot) kezelő Sanford Parker pedig többek között a Nachtmystiumban is zenélt régebben. A Corrections House elvont, experimentális muzsikában utazik, mely erőteljes indusztriális hatásokat tartalmaz. Első nagylemezük nemrég jelent meg Last City Zero címmel, így ez is alkotta a koncertprogram nagy részét. A kvartett az előzenekarral ellentétben nem fektetett hangsúlyt a látványosságra, csak egy háttérvászon kapott helyet a színpadon a zenészek mögött. A nyáron totál szétcsapott állapotban imbolygó Mike sokkal civilizáltabban viselkedett, komoly arccal olvasta fel a több szerzeményben is helyet kapott verseit kis kötetéből. Sőt, egy ízben még (jogosan) rá is szólt az első sorban egymással beszélgető rajongókra, hogy inkább a muzsikára figyeljenek a diskurálás helyett. Mindegyik muzsikus teljes beleéléssel adta elő az ipari effektekkel gazdagon megszórt, súlyos dalokat, Bruce különösen nagy intenzitással lóbálta hosszú haját. A vokálokba többen is beszálltak, Mike mellett Scott és Bruce is jelentős szerepet kapott az ének terén. A dalok sorrendjét megfelelően állították össze, az olyan intenzív ipari durvulatot, mint a Bullets And Graves, a jóval lassabb Dirt Poor And Mentally Ill és a Last City Zero követte. A fellépés vége aztán egy óriási dühkitörésbe eszkalálódott a Hoax The System című nótában, melyet hosszú percekkel nyújtottak túl egy minden energiát felemésztő zajongásban. Érzésem szerint kissé hatásvadászra sikerült ez a lezárás, de ugyanakkor kellőképpen erőteljes és hatásos is volt.
  
  Mindenképpen egy különleges élménnyel gazdagodhattak a jelenlévők ezen a december végi estén, melyen két egyedien elvont zenekar színvonalas produkcióját tekinthették meg. A Corrections House tagjai közül pedig Scott Kelly-vel hamarosan újra találkozni lehet, ugyanis a Neurosis foghíjas gitárosa szólóbandájával február 23-án az A38 hajón fog koncertet adni.



Kulcsszavak:
  corrections house     entrópia architektúra 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Corrections House Facebook oldala

 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 kapcsolódó szervező: 

NEGATIVE ART

 kapcsolódó cikkek: 

Fekete Zaj Fesztivál 2022

Caronte, Throne, Entrópia Architektúra

Rosetta (USA), Entrópia Architektúra, Oaken

Corrections House, Entrópia Architektúra
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 max von sydow    spelll    lóripop    shrek 4    new model army    trousers    william hurt    polyák lilla    elefánt    kalmah    heaven shall burn    jambalaya    filmbox        barbears    paranormal activity    chris hemsworth    zach galifianakis    insane    six feet under    preservation hall jazz band    garry marshall    agalloch    takács eszter    winters bane  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!