hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2013. december 5. csütörtök   06:50
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Snowy Metal Tunes
2013. december 13. Zúzda Rock Kert

  Igazi téli metal móka, szigorúan csak hógolyózás utánra! Közhelyekkel élve beköszöntött a fagyos időszak, lehullottak az első hópelyhek a Zúzda Rock Kertben viszont december közepén is forró a hangulat (túlhevülés ellensúlyozására pénztárcabarát áron elérhetőek az ilyenkor szükséges hűsítő italok is)! A babona szerint szerencsétlenséget hoz a péntek 13, miért ne dacolnánk vele? Ennek örömére az átlagostól több, azaz hat zenekar muzsikál aznap este! Az ország három régiójából (Északnyugat, Dél és a főváros) érkező fellépők közt szerepel az immáron 12 éve aktív dallamos modern metalt képviselő Salvus (Szeged), az idei év során nagylemezzel jelentkezett experimental/indistrial death metal The Void (Szeged), a Rock´n´rollt tolja a Signature X (Kiskunhalas, Kalocsa, Baja), melodic hard rock vonalon a SoulDiver (Szeged), a Zúzda Tehetségkutató győztese, a prog. metal Paradigm Shift (Fertőszentmiklós), valamint a dallamos death metal FlameDrop (Mosonmagyaróvár). A hőmérséklet eshet fagypont alá, a felhozatal gondoskodik arról, hogy a hangulat tetőfokára hágjon!
  
  Flamedrop
  A FlameDrop zenekar mosonmagyaróvári melodikus death/thrash ötösfogat. A zenekar 2009 tavasza óta létezik. A kezdeti felállással 2010 januárjában rögzítette első Ep-jét Whispering címmel, majd a 2010/2011-es évet a koncertezések mellett pár tagcsere is jellemezte. 2012 júniusában a banda egy promó lemezt (Burn Every Clue - 2012) tudhat magának, amelyről több pozitív kritikát is sikerült bezsebelnie (az anyag innen letölthető: http://www.facebook.com/flamedrop). A zenekar jelenleg az első nagylemezére készül, amely 2013 év tavaszára várható.
  
  Paradigm Shift
  A Paradigm Shift zenéjében vegyíti a rock, metal klasszikus elemeit a komplex, progresszív motívumokkal. A számokban ezek mellett megjelennek a djent stílusra jellemző ritmusképek, ennek köszönhetően a zene néhol rideg és disszonáns, néhol pedig neoklasszikus zenékre jellemző hangulati árnyalatokkal oldódik
  A zenekar:
  Dob: Markó József (Pusztai)
  Bass: Tóth Krisztián (Jock)
  Billentyű: Gosztola Tibor (Tibox)
  Gitár: Folyi Krisztián (F)
  
  Salvus
  Dallamos énekkel ellátott lendületes metal, mindenféle műfaji korlátok nélkül- ha röviden jellemezni kellene a Salvus munkásságát, legyen szó fellépéseikről vagy épp megjelent nagylemezeikről. A zenekar története egészen 2001-ig vezethető vissza Szegedre: a kezdetekben feldolgozásokat (Faith No More, Amorphis, Paradise Lost stb.) játszó csapat hamar igyekezett saját ötletei megformálni, ennek első termése lett a Szemed tükrében´ című dal. Az évek során követte mindezt több tagcsere, megannyi fellépés országszerte, s 2010-ben nem az a legfőbb mozzanat történetükben, hogy a fővárosba helyzeték székhelyüket, hanem a Rómeó Vérzik, Dalriada és Depresszió turnékon való részvétel. Ezt követően az Unicum Tehetségvadászat fődíjaként újabb remek lehetőségeket kaptak (Volt, Sziget, Tankcsapda előzenekar). Az évek során sokat fejlődött csapat szépen halad a képzeletbeli lépcsőfokokon a hírnév felé, folyamatosan olyan könnyen befogadható dallamos muzsikát produkálnak, mely vonalon az elmúlt években más hazai előadó is nagyot dobbantott.
  
  Signature X
  Történt az úgy, hogy a szegénylegény elment a nagyvárosba szerencsét próbálni egy tehetségkutató műsorba. Van neki egy szomszédja, ki a gitárt nyüvi már sok-sok éve, és emellett zenebolond. A legényt szülei mellett ő segítette a háttérből, hogy minél jobb eredményt érjen el. Ahogy telt múlt az idő, vége lett eme kutatónak, legénykénk úgy érezte nem szeretne egyedül ácsingózni a színpadon, ezért rongálta kedves szomszédját, hogy alapítsanak zenekart. Próbálkoztak erre próbálkoztak arra, de mindig megállt a dolog egy ponton. A szomszédfiúnak eszébe jutott,hogy volt neki egy régi zenésztársa, aki elvetemülten szeret muzsikálni, és jókat lehet vele röhögni. Fel is hívta nyomban,hogy márpedig jönni kell mert koncert lesz. A srác gondolkodott, majd bevállalta az utazgatással együtt járó zenekedvelést. Eljött a fellépés ideje, de dobos az sajnos nem volt. Mi legyen? A régi zenésztárs beszervezte tanult kollégáját, aki szintén messze lakik a szegénylegényéktől, és elindult a SigNature X!
  
  A zenekar:
  Kardos Roland”diablo”-gitár,vokál
  Kovács András „mr bendáj” „AndriSka”-dob
  Hunyadi Gábor „hunyusz”-basszusgitár
  Mácsai Milán „Stan”-ének
  https://www.facebook.com/SigNatureX
  
  SoulDiver
  A véletlenszerű zenésztalálkozás után a gondolat 2011-ben született és jutott el a tettlegességig. Megalakult a zenekar egyelőre név nélkül és a megfelelő gitáros nélkül. Tényleges formáját 2012 februárjában nyerte el. Minden tag gyakorlott muzsikáló, éppen csak együtt nem próbálták még. Dalok írása folyamatos volt illetve a már előtte kész művek feldolgozása is zajlott. Végeredményben, megszületett a SoulDiver! Célunk az alkotás és, hogy minél több emberhez jusson el a zenénk. Egyelőre magyar szöveggel hangzanak a nótáink, melyeket minél dallamosabb mégis „dögösen” szóló alapokkal támasztunk alá. Nem határolódnánk be, hallgassátok meg és majd eldöntitek!
  A zenekar:
  ének - Jaksa Adrienn
  bass - Nagy Péter
  dob - Takács Ferenc
  gitár - Horváth Henrik
  https://www.facebook.com/souldiverband
  
  The Void
  A zenekarral 2006 tavaszán alakultunk. Kovács Dániel (gitár), és Csontos Péter (billentyű, vokál) már zenéltek együtt korábban, és feltétlenül folytatni akarták a közös zenélést, így tervbe került egy szegedi zenekar megalapítása. Ezután két lemezt rögzítettünk, az első EP-t, a Through Your Eyes-t 2008-ban, míg a második, már 10 dalos anyagot 2010-ben. Ezután az énekes és a basszusgitáros poszton is változások történtek, és az eddigi énekes, Mercs Gyuri helyére Nacsai Zsolt került, valamint Kálmán Gábor helyére az akkor még Farcry-ban, és a Lábhal Trióban továbbra is játszó Patkós Péter érkezett. A új anyagon már ők hallhatóak. 2013-ban az „Unraveling” című lemezünket a Norvég Smash Fabric Records kiadó vette gondozásba.
  Tagok:
  Nacsai Zsolt - Lead Vocals
  Csontos Péter - Keyboards, Samplers, Vocals
  Kovács Dániel - Lead Guitars
  Szőke Gábor - Drums
  Patkós Péter - Bass
  
  Belépő: 990Ft (éjféltől ingyenes)



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 cain    solution    expire    vida rock band    vasárnapi gyerekek    eric burdon & the animals    nailed to obscurity    slamo    as december falls    drone    skyforger    thrashfest    green day    stonehenge    archetype    hardcore    tóth gergő    wolfsbane    jimmy page    blues    beneath    nyers    discomfort    cherry bomb    maximo park  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!