hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2013. december 2. hétfő   04:54
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
drMáriás Godot Galériában
2013. december 4- 2014. január 4. Godot Galéria

  II. Erzsébet titokban Geronazzo Máriával egyeztet a keleti nyitás politikájáról a Külön 2014 Nemzeti Parkban című kiállítását Gerendai Károly „műgyűjtő”, a Sziget fesztivál főszervezője nyitja meg, majd Bognár Attila, az A38 Hajó vezetője bemutatja Szombathy Bálint drMáriás című albumát.
  
  drMáriás karácsonyi kiállításán minden a szeretetről szól. Arról, ahogyan azt állandóan nélkülözzük, keressük, megtaláljuk, félreértjük, majd elveszítjük, elfelejtjük, elrejtjük, elűzzük, hogy azután újra meg újra, még a gyűlölet és a meg nem értés álarcai mögött is kénytelen-kelletlen felfedezzük, megtaláljuk és megszerezzük, mert ahhoz, hogy normálisak maradjunk, s élni tudjunk, lépten-nyomon mérhetetlen szeretetre és a belőle fakadó megértésre van szükségünk.
  S, hogy milyen didaktikus példákat használ ehhez legújabb opusában az alkotó? Nos, ami talán a legmeghökkentőbb, hogy ezúttal nagyméretű tájképeket tár elénk, amelyeken a magyar táj egyszerre álomszerű és megtermékenyítő, valamint titokzatos és mocsárszerű valójában jelenik meg, amelyben egyszerre ismerős és fantasztikus alakok lépnek színre, akár egy, az itt és most elemeiből felépített álomhíradó lenyűgöző jeleneteiben. Egy Nemzeti Parkban, a mártélyi mocsárban készült tájképek az alapjai e képeknek, ahol hol az angol királynő csónakázik, hol pedig egy ismeretlen nő keresi az arcát.
  Emellett, persze a már széles körben népszerűségnek örvendő, különböző világhírű festők stílusaiban és műtermeiben megjelenő váratlan szereplők portréinak legújabb fejezetét is élvezhetjük, ahol többek között Szanyi Tibor Egon Schiele, Orbán Viktor Roy Liechtenstein, Kim Dzson Un Mark Rothko, Ratko Mladics és Ferenc pápa Fernand Léger, Zámbó Jimmy Toulouse-Lautrec, Aczél György Dubuffet műtermében szerepel.
  Társadalomkritika, művészetkritika, s önkritika egyben azért, hogy olyan tükröt tartsunk magunk elé, amelyben máshogyan, szokatlanul, megdöbbentően és rádöbbentően láthatjuk helyzetünket a világban. Hogy miközben fájóan ráismerünk, felszabadítóan felnevessünk, s a művészet jóvoltából, a képek és üzenetük révén azt emészthetőbbnek, elviselhetőbbnek és jobbnak láthassunk.
  
  A kiállítás 2014. január 4-ig tart nyitva. Közben karácsonyi szünet december 23 – január 1. Megtekinthető keddtől péntekig 9 és 14, szombaton 10 és 13 óra között.
  
  Az albumról:
  
  Szombathy Bálint: drMáriás - képzőművészeti album magyar és angol nyelven, 280 oldalon, több mint 350 színes reprodukcióval a K. Petrys kiadásában és az Alexandra terjesztésében
  
  drMáriás Béla majd három évtizedes festészeti tevékenységének bemutatására vállalkozik az impozáns album, amely az eddig kevéssé ismert újvidéki periódusából származó különleges alkotásoktól egészen az utóbbi években keletkezett, nagy visszhangot kiváltó politikusportrékig mutatja be a páratlanul izgalmas és gazdag alkotói pályát. Szombathy Bálint drMáriás tevékenységét a nyolcvanas évek közepe óta kíséri figyelemmel, így tanulmánya egyszerre szakmai mélységekig hatoló, és a történelmi viharokat ugyanúgy átélt honfitárs perspektívájából kifinomult költői magaslatokat felmutató szöveg.
  Amellett, hogy a magyar és angol nyelven olvasható tanulmány bemutatja ezt a különleges képzőművészi opuszt, egyben kidomborítja a művészalkotó munkálkodásának műfaji sokszínűségét is. A több mint 350 színes reprodukció dinamikus „képregényként” mutatja be drMáriás festészetének legfontosabb támpontjait, amelyekből jól kiolvasható az életmű belső fejlődése, lépésről-lépésre történő érlelődése, átgondolt és megújuló szemléletváltása.
  
  Az album a helyszínen kedvezményes áron lesz kapható.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 három kismalac    michelle rodriguez    seventh void    jonah hill    harms way    starbenders    textures    2012    sn1987a    the sisters of mercy    hátsó ajtó    g.m.t.    blind myself    hypnos    katona tamás    a lány és a farkas    made of hate    sarke    vagy     idea implant    silverstein    óriásgonzó    seven kingdoms    eron mezza    hangmás  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!