hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2013. október 31. csütörtök   04:57
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Wisdom: sztárbandákkal mutatja be lemezét a magyar power metal csapat
2013. november 15., 18h, Barba Negra Music Club

  Keep Wiseman Alive – a hagyományoknak megfelelően most is ezen a néven, a Barba Negra Music Clubban tartja lemezbemutató koncertjét a Wisdom zenekar, november 15-én. A hazai power metal egyik legismertebb képviselője - a tavalyi alkalomhoz hasonlóan - most is a műfaj nemzetközi sztárjait látja vendégül: a zalaegerszegi Tales Of Evening mellett ugyanis a német Powerwolf és az olasz Vision Divine is játszik ezen az estén.
  
  2012-es nemzetközi sikerei után ismét Európát járja a Wisdom. A 2001 óta működő csapat tavaly a svéd Sabaton és a svájci Eluveitie társaságában turnézott Európa 38 országában, összesen 58 koncertet adva. Idén új lemezzel jelentkeztek: a Marching For Liberty már világszerte kapható a Noise Art Records jóvoltából, és a Mahasz albumlistáján is rögtön az első helyen nyitott, maga mögé utasítva az új Dream Theater és Carcass lemezeket, vagy éppen a Metallica 3D-s filmjének soundtrack albumát is. A borítót ezúttal is Havancsák Gyula, azaz Hjules készítette. A dalokat az interneten is meghallgathatjuk, hiszen mindegyik elérhető a Wisdom Youtube csatornáján.
  
  A zenekar az új lemezt is nemzetközi turné keretében mutatja be: ezúttal az évtized egyik nagy áttörését végrehajtó német Powerwolf kíséretében indulnak útra. A közös koncertek október 24-én, Németországban kezdődtek, de érintik majd Csehországot és Belgiumot is, majd november 15-én Budapestet is. A turnén szerepel a Vision Divine nevű csapat is, akik először jutnak majd el hazánkba. Énekesük, Fabio Lione a Rhapsody Of Fire-ből és az Angrából is ismert, ráadásul a Wisdom friss albumán is hallható, hiszen a címadó dalban ő tölti be a narrátor szerepét. Az 1998-ban alapított Vision Divine Destination Set To Nowhere címen adta ki új lemezét, amely ötvözi azokat a műfajokat, melyeket pályafutásuk alatt érintettek, így a progresszív, a power metal és az AOR zenék ismerőinek is érdemes őket meghallgatni.
  
  A budapesti koncerten teljes hosszúságú műsort adó Powerwolf ugyan viszonylag későn érkezett meg a power metal színtérre, de ennek ellenére sikerült átütő sikert elérnie: az idén tíz éves német csapat ötödik, Preachers Of The Night című lemeze első helyen nyitott hazájuk lemezeladási listáján, alaposan túlszárnyalva az előző album 23. helyezését. Sikerüknek két kulcsa van: egyrészt németekhez méltóan pontosan játsszák feszes heavy metal muzsikájukat, másrészt viszont sosem vették túl komolyan magukat.. ami nem is baj egy olyan műfaj esetében, amelyet az elmúlt évtizedekben nagyon sok zenekar képviselt már. Sőt, azt is mondhatnánk, hogy koncepciót csinálnak az abszurd humorból és az önmaguk körüli ködösítésből: a csapatot vezető énekes pl. Attila Dornként mutatkozik be, és állítja magáról hogy Erdélyből származik... de kit tudja, lehet hogy ez is csak a zenekari arculat része. Az új lemez stílusát például - a leggyakoribb jellemzőket összeszedve - bombasztikus epikus heavy power metal deluxe-ként határozták meg. Szavak helyett érdemesebb inkább nekünk is a zenére koncentrálni: Amen & Attack című videójuk.
  
  A hagyományosan Keep Wiseman Alive fantázianéven megszervezett lemezbemutatóra november 15-én kerül sor a Barba Negra Music Clubban, ahol a Wisdom, a Powerwolf és a Vision Divine előtt a zalaegerszegi Tales Of Evening nyitja majd a programot. Ők nemrég mutatták be A szél feltámad című új videójukat, amelynek rögtön két, egy magyar és egy angol nyelvű változatát is felvették, és a most készülő második nagylemezüket is szeretnék teljes egészben angolul is rögzíteni. Az új videó magyar változatát itt láthatjuk.
  
  Belépő: elővételben 2999 Ft, a Ticketportal hálózatában 3499 Ft, a helyszínen 3999 Ft.
  Jegyek kaphatók: Hammer Zenebarlang, Headbanger, CD Pince, Viking, Barba Negra, a wisdom.hu és a metalshop.hu oldalakon, valamint a Ticketportal hálózatában



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 the heartless aisha    saint vitus    the trousers    headbangers ball    sleepless    the nick rivers    dave grohl    audioplanet    azfeszt    stereochrist    kraftwerk    hrutka róbert    monuments    ladytron    m. night shyamalan    ghost brigade    nuclear assault    prodigy    blahalousiana    fridvalszki mark    deathcore    imperial never say die    kötelező közhelyek    steve carell    kóbor angyal  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!