hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
magazin [pályázat]  2013. október 18. péntek   04:20
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Remixversenyt hirdet és őszi turnéra indul a Brains


  Tehetséges, fiatal DJ-knek hirdetett remixversenyt a Brains. A pályaműveket november 15-ig lehet beküldeni, és a Full Range album három dalának nyertes átdolgozása szerepelni fog az új Brains Remix lemezen. Magyarország egyik legnépszerűbb zenekara eközben őszi turnéra indul, és december végéig járja a nagyvárosokat az elektronikus műfajban rendhagyó, hangszerekkel előadott élőzenés koncertjeivel.
  
  A Brains idén tavasszal jelentette meg a Full Range című stúdióalbumát, amelynek a gerincét drum and bass alapú dalok teszik ki, de a lemez szinte valamennyi jelenlegi stílust szintetizálja a dubstep-től a drumstep-en és az elektrón át a breakig. A zenekar a Full Range album három dalára remixversenyt hirdetett tehetséges, fiatal zenekészítőknek, DJ-knek. Az érdeklődők a Hurts, a Your Desire vagy a Real Talk című szerzemény átiratával nevezhetnek november 15-ig a Brains e-mail címen. Az egyik nyertest a közönség, a két másikat pedig egy szakmai zsűri választja ki, az átiratok pedig rákerülnek az új Brains Remix albumra.
  
  - Meglepődve tapasztaltuk, hogy az előző remix felhívásunkra milyen sok nívós átdolgozás érkezett, és reméljük, hogy ez most is így lesz. Ez a megmérettetés nagy lehetőség a jelentkezők számára is, mivel a kész remix CD-t - rajta a legjobb pályaművekkel - sok élvonalbeli DJ-hez fogjuk eljuttatni a megjelenés hetében. Sorlemezeinkkel a koncertek hangulatát próbáljuk visszaadni, ezzel szemben a remix albummal az a célunk, hogy a koncertre járók mellett a klubok közönségéhez is eljusson a zenénk – mondta MC Columbo, a Brains énekese.
  
  A zenekar a Full Range album többi dalának újragondolására jól ismert művészeket kért fel. Míg a legutóbbi remix lemezükön többnyire külföldi producerek dolgoztak, addig most a spanyol Beat The Beast kivételével a hazai élvonalból válogattak, így AMB, Chris.Su, JumoDaddy, Kid Panel, Nobody Moves és a Zera & UNO-Y készít átiratokat, vagyis a remixverseny győztesei illusztris társaságba kerülnek.
  - Szeretnénk, ha olyanok is küldenének anyagokat, akik még csak ismerkednek az elektronikus zenekészítéssel. Szeretnénk kialakítani egy, a remixversennyel kapcsolatos, szakmaibb hangvételű fórumot, ahol kérdéseket tehetnek fel, válaszolhatnak meg a résztvevők. Ahol tudunk, mi is besegítünk! Ki tudja, nem járkál-e közöttünk egy következő Noisia vagy Knife Party? Mi annak idején külső segítség nélkül, ösztönösen tanultuk meg a különböző szoftverek használatát, vagy a hasonló cipőben járóktól lestük el az ő módszereiket, trükkjeiket - mondta Varga Norbert Jimbo, a Brains gitáros-dalszerzője. - Az eredményhirdetésre személyesen fogjuk meghívni a legjobb remixek készítőit, szeretnénk megismerkedni velük, együtt meghallgatni a munkáikat, ötleteket, tippeket adni a jövőre, vagy akár megismerni az ő módszereiket.
  - Jó lenne, ha közelebb kerülnének egymáshoz a magyar elektronikus zenével foglalkozók, hogy eszmét cseréljenek, fejlesztve ezzel az egész szcénát, a szakmai színvonalat. Erre ez a verseny nagyon jó alapot ad – tette hozzá a Brains billentyűs-producere, Lukács Levi.
  
  A remixversennyel párhuzamosan a zenekar őszi turnéra indul, amelynek állomásain az elektronikus műfajban rendhagyó módon élőben, hangszerekkel és különleges látványvilággal adják elő a dalaikat. A Brains koncertkörútja október 18-án, pénteken Debrecenben indul, majd másnap Szegeden folytatódik. A turné december végéig tart, és a fiúk biztosan fellépnek még Sopronban, Veszprémben, Miskolcon, Szombathelyen és Székesfehérváron is.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 kontroll csoport    audun kleive    chaoswave    beneath    letz zep    kelet-nyugat    truth and its burden    hooligans    winniped    metal hammer festival    metal church    arkhorrl    basium    alteriah     a kutya vacsorÁja     marlboro man    hentesek    what we all come to need    john mayall    palmetta    billy idol    nonverse    scorsese    heaven and hell    danny elfman  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!