hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2003. november 18. kedd   11:17
nincsen hozzászólás

szerző: Marka
Reggae in Town - Dr Ring Ding Two Days, One Love
(összeállította: krsa, bosi, skaland) 2003 november 21-22, Kultiplex

  Reggae in Town

  Two days, one love - ez a mottója a Kultiplex, a Pannonia Allstars és a dancehall.hu közös szervezésében november 21-22-én, a Kultiplexben Dr. Ring Ding főszereplésével ”Reggae In Town” címmel megrendezésre kerülő két napos ska, roots és dancehall ünnepnek. Az esemény nem titkolt célja, egy remek party mellett, hogy az ezerarcú örök reggae zene különböző vonalainak rajongói felfedezzék, mindannyian egy nagy családhoz tartozunk (it´s all reggae music!), vagy ahogy jamaika jelmondata szól: „out of many, one people”.
  
  Az alábbi sorokban igyekszünk az esetleg még tétovázóknak is kedvet csinálni az egyedülálló eseményhez, megkíséreljük bemutatni a fellépőket, akik egytől-egyig a magyarországi reggae élet feltörekvő és tehetséges alakjai, különös tekintettel a fesztivál nemzetközi sztárvendégére, Dr. Ring Ding -re, akinél megfelelőbb egyéniséget - akit ska és dancehall körökben egyaránt teljes tisztelet övez - nehezen lehetne találni.
  
  Reggae in Town
  A reggae, legkésőbb Bob Marley óta persze már régóta velünk van, hála és tisztelet az lb27-nek, már évekkel ezelőtt megtörtént az alapkő hazai letétele, munkásságuknak köszönhetően jó néhányan elindultak a reggae rögös útján itthon is. Mások a határokon túl, a soundsystemeken keresztül, vagy koncertek által találkoztak ezzel a csodálatos kultúrával, megint mások a ska, vagy a punk elkötelezettjei, - és jó néhányan a hip-hop felől - a zenei gyökerek kutatása nyomán fedezték fel: -egy tőről fakadunk!- és közben megérkezett az új generáció, - talán Sean Paulnak köszönhetően - akiknek a dancehall lett életük első nagy zenei felfedezése. „Reggae in town” - two days, one love - közös ünnepünk.
  
  Dr Ring Ding
  Kis túlzással egy kezemen meg tudnám számlálni, hányan fejtették meg eddig a reggae zene titkát a fehérek közül. A francia-német származású énekes -pozanos Dr. Ring Ding kétségtelenül ezen szűk körbe tartozik. A kis Richie Jung, muzikális családban nőtt fel, így aztán nem csoda, hogy a Münsterben felcseperedett srác a zenei műfajok egész sorát tette magáévá, a soul -tól, a jazz -en át a country -ig, vagy a hip-hop -ig. Mégis úgy tűnik, hogy az évek során a stílusok között rálelt igaz szerelemére, ez pedig a REGGAE. Az ő esetében persze ezt a fogalmat tágan kell értelmeznünk, amibe éppúgy beletartozik a ska és a dub, mint a dancehall reggae. Ring Ding, akinek neve - melyet egy Roland Alphonso hitről vett (ring ding, jam.szleng = nagy élvezet) - összeforrott a ska-val és a senior allstars-al. Ez már azonban a múlté, a zenekar feloszlott és dr. ring ding azóta szólóművészként tesz bizonyságot óriási tehetségéről, amely ska körökben ugyanúgy leveszi az embert a lábáról, mint a legjobb yellowman-re emlékeztető toasting-style-ja a dancehall-ok közönségét. Dancehall - ez amiben Ring Ding ma elsősorban a legnagyobb hullámokat csapja, a doctor´s darling és a felvételből készült riddim már ma egy dancehall-klasszikus!

  A Program

  A két napos ünnep fő attrakciója természetesen Dr. Ring Ding lesz, de ettől függetlenül nemcsak róla szól majd ez a két nap. Mellette a hazai ska, roots és soundsystem vonal legfrissebb képviselői adják majd legjobbjukat. Első nap fellép a Tizenhét, a Tigris és a Rasztaműhely, majd 22-én a Pannonia Allstars és Dr. Ring Ding oldalán a Love Alliance csapat. A Kultiplex kistermében első nap Szabola és barátai (radikál mesztic) lazítanak majd, a második napon pedig két jeles tilos dj, suhaid és haze mutatja be mi is az a „funky kingston”. A Reggae In Town teljes vizuális aláfestéséről asua és day-breaker gondoskodik majd. Mindkét napon lehet majd kiadványokat és emléktárgyakat vásárolni.
  
  A hazai vonal képviselői néhány szóban:
  
  Tizenhét
  A „Reggae In Town” -t nyitó hét tagú ska zenekar 1999-ben alakult, rengeteg sikeres koncerten túl, hamarosan megjelenik négy felvételes bemutatkozó anyaguk.tizenhét info
  
  Tigris
  A szolnoki zenekar 2001-ben a punk vonalról alakult. Nagy reményekre jogosító demo albumuk nemcsak ska, hanem roots, sőt mc copy révén dancehall elemeket is magán visel.
  
  Rasztaműhely Soundsystem
  azaz az egyre aktívabb, és legerősebb hazai roots-soundsystem selector áfonya, superh és gaulamin felállásban, mc copyval a mikrofonnál.
  
  Pannonia Allstars Ska Orchestra
  Az idei év talán legnagyobb berobbanása az ország minden sarkából, a legjobb ska zenészekből verbuválódott, tradicionális ska-t követő p.a.s.o..
  
  Love Alliance Soundsystem
  ”sound on your side” - Magyarország első és vezető, tudatosan eredeti jamaikai mintákat követő dancehallreggae soundsysteme.
  
  November 21. péntek
  22:00 Tizenhét
  23:30 Tigris
  01:00 Rasztaműhely & Mc Copy
  Kisterem: Szabola és Barátai
  Vizuál: Asua & Daybreaker
  
  November 22. szombat
  22:00 Pannonia Allstars Ska Orchestra
  23:30 Love Alliance
  00:00 DR. RING DING ls. Love Alliance
  kisterem: Suhaid & Haze
  vizuál: Asua & Daybreaker
  
  Árak:
  1. nap: 900Ft
  2. nap: 1500Ft
  2 napos: 2000Ft



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

DanceHall.Hu

 programajánló: 
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Palaye Royale a Barba Negrában!
Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
 kiemelt 
Palaye Royale a Barba Negrában!
  
2024

Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 shia laboeuf    pecsa    death    till we drop    kelet underground    pozvakowski    paul di´anno    jaya the cat    through the never    e-nora    the ting tings    parway drive (aus)    corrosion of conformity    koós réka    the descendants    légió    őz zsolt    elm street    tükrös    dudás zsombor    thomas balmes    diane krüger    mortician    damnon albarn    Üvegtigris  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!