hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2013. szeptember 18. szerda   18:22
nincsen hozzászólás

szerző: NegativeArt.Hu
Negative Art Prod. Bemutatja: New Model Army koncert októberben
2013. október 14. A38



  Pályafutásának talán legsúlyosabb csapásait szenvedte el az elmúlt pár évben a New Model Army. Barátok, zenésztársak és szinte a teljes felszerelés elvesztése után sikerült talpra állni a több mint 30 éves zenekarnak: új albumot, dokumentumfilmet, egy saját magazint és egy nagyszabású turnét kínálnak a rajongóknak. Október 14-én Budapestre is visszatérnek, ahol az A38 Hajón játszanak.
  
  Az ember azt gondolná, hogy egy három évtizede a pályán lévő zenekart már nem érhet nagy meglepetés, de a New Model Army példája jól megmutatta, hogy nem várt események láncolata bármikor a földbe döngölhet minket. Az elmúlt években az 1980 óta működő zenekar elvesztett egy menedzserként segítő évtizedes barátot, aki szinte az összes ügyes-bajos dolgukat kézben tartotta, majd egy tűzvészben odaveszett a stúdiójuk is, számtalan különleges hangszerrel együtt. Később egy rablás apasztotta tovább a megmaradt felszerelést, végül 22 év közös zenélés után kilépett Peter Nelson basszusgitáros.
  
  Egy ilyen helyzetben a legjobb és talán az egyetlen megoldás, ha az ember olyasmivel próbálkozik, amihez igazán ért, miközben nem hagyja el magát, bármi is történik. Justin Sullivanék pontosan így tettek: a nagyvilág viharaival nem törődve álltak neki a dalfaragásnak, és a drámai körülményeknek köszönhetően kivételesen erős lemezt sikerült összehozni: a Between Dog and Wolf szeptember második felében jelenik meg.
  
  Justin elmondása szerint a cím egy középkori francia közmondásból ered, és arra a homályra, szürkületre utal, amikor nehéz különbséget tenni barát és ellenség – kutya és farkas között. Az efféle helyzetek jellemzőek voltak a zenekar elmúlt időszakára, ahogy a velük járó átalakulás is. Ez az első közös album a 26 éves, vagyis a zenekarnál fiatalabb új basszusgitáros, Ceri Monger közreműködésével. „Megpróbáltuk a sok megpróbáltatást, és az újonnan érkezett fiatal bőgős lendületét arra használni, hogy újra tudjuk kezdeni a dolgokat, és azt gondolom, hogy ez az album jó alapot biztosít hozzá.„ - mondta el Justin Sullivan. A 14 dalt tartalmazó lemez saját gyártásban készült, Joe Barresi (Soundgarden, Queens of the Stone Age, Tool) közreműködésével Los Angelesben, ami hatalmas előrelépést hozott hangzás terén.
  
  Az egyik dalhoz egy videó is készült: a March In September című klipet a díjnyertes dokumentumfilm készítő, Matt Reid rendezte. Ő egyben annak a dokumentumfilmnek a készítője is, mely a zenekar több mint három évtizedes történetét dolgozza fel. A négy éve készülő, és a tervek szerint 2014 januárjában megjelenő filmből néhány részletet láthatunk a nemrég közzétett klipben is.
  
  Az új album grafikáit a zenekar és Justin régi társa, Joolz Denby egyik festményére alapozták. Joolz így nyilatkozott a borító kiválasztásáról: „Az albumok készülését mindig végigkísérem ez első akusztikus próbálkozásoktól kezdve, így hamar nyilvánvalóvá vált, hogy ez másként szól majd, mint a korábbiak. Justin látta az egyik tetoválás tervemet, amit egy ügyfelemnek készítettem, és egy angol mítosz főszereplőjét, Herne vadászt ábrázolja szarvasagancsos sapkájában. A nyers erőt, és az ősi pogány rítusok hangulatát idéző kivitelezés Justin szemében megtestesítette azt a súlyos és szenvedélyes hangulatot, amit többek között az ütősök kölcsönöznek ennek az albumnak – így került ez a kép a borítóra.”
  
  Az új lemez megjelenésének apropóján a zenekar hónapokon át tartó, monstre turnéra indul, melyhez talán csak a 30. évi jubileumi koncertkörútjuk hasonlítható. „Mindig jó útra kelni – mondta el Justin – és nem is emlékszem, hogy mikor volt utoljára ennyire kiéhezett és csavargásra kész a banda.. nagyon várjuk az indulást!„ Budapestre október 14-én érkeznek majd, és az A38 Hajón játszanak.
  
  Belépő: szeptember 30-ig 4500 Ft, utána 5500 Ft.
  Jegyek kaphatók: A38, Ticketportal, CD Pince, Wave


Kulcsszavak:
  new model army 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

A38 Hajó - Budapest

 kapcsolódó cikkek: 

VHK, New Model Army

Negative Art bemutatja - NEW MODEL ARMY; VHK

Justin Sullivan és Dean White (New Model Army), Krapulax és Bellepomme

Ma este: az Amber Smith és a Trousers tagjai zenélnek Justin Sullivan előtt

Justin Sullivan and Dean White (New Model Army)
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 night is the new day    delain    nile    jürgen von knoblauch    leleményes hugo    helena bonham carter    chronology    christina aguilera    schizophrenia    bon jovi    walking with strangers    skore    minority sound    justin sullivan    fred durst    babymetal    adrenaline mob    reason-x    goodbye darjeeling    holmes    incantation    nicole kidman    till we drop    like a strm    craig taborn  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!